Nenávist

Nenávist https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459971/bmid_nenavist-Mj1-459971.jpg 5 1539 376

Robert Hunter série

< 10. díl >

Poprvé se setkali jako spolubydlící na vysokoškolské koleji. Dva nejchytřejší mozky, co kdy promovaly z psychologie na Stanfordově univerzitě. Jako protivníci se znovu setkali ve virginském Quantiku. Robert Hunter se stal šéfem Útvaru ultranásilných zločinů Losangeleského policejního sboru. Lucien Folter se stal nejvýkonnějším a nejnebezpečnějším sériovým vrahem, s jakým se kdy FBI střetla. Teď, po třech a půl letech věznění na samotce, se Lucienovi konečně podařilo dostat na svobodu. A zuří. Tři a půl roku nemyslel Lucien na nic jiného než na pomstu. Ten, kdo nese odpovědnost za jeho uvěznění, musí pykat, musí trpět. Ten někdo je… Robert Hunter. A konečně přišel čas uskutečnit plán.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

Hunting Evil , 2019


více info...

Přidat komentář

P3_tis
včera 5 z 5

Tak tohle byla jízda!

-markéta-
04.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Doufala jsem v to, že se pan spisovatel vrátí k tomuto případu, protože Zloba byl, a stále je, mým nejoblíbenějším dílem.
Lucien je zvláštní osoba, kterou nesnáším a miluji zároveň. Imponují mi takto inteligentní lidé – bohužel jsou mezi nimi i záporáci.
Napínavý díl plný zvratů, chytrosti, propracovanosti, nadějí i zklamání. Studovala jsem bezpečnostně právní studia, takže kriminalistika, kriminologie, forenzní psychologie a trestní právo mi není cizí a vždycky si velmi užívám, když se v knihách dočtu nové věci, nebo když mi něco sedí se školou apod.

Musím vám však říct, co mě zklamalo. Není to chyba pana spisovatele, ale moje. Moc bych si přála, abych tento díl četla v době, kdy nebylo jisté, jestli bude další díl. Já bych si tak moc přála brečet až se zajíkat z toho, když se Robert rozhodl zabít sebe i Luciena, aby nikdo další kvůli němu již nezemřel. Jsem trochu sebemrskač, ale strašně bych chtěla zažít ten pocit, tu bolest, kdy bych si doopravdy myslela, že se Robert zabil a tím by skončila i celá série – což by se nabízelo a velmi by se to hodilo a bylo by to dokonalé zakončení.
Na druhou stranu jsem velmi ráda, že série pokračuje, protože bych byla nesmírně zklamaná, že taková dokonalá série skončila, což se bohužel jednou stane.

PAN SPISOVATEL opět nezklamal.


skark
04.04.2024 5 z 5

Opět nezklamalo. Mám tuto sérii knih ráda. Dobře se to čte, skvěle se to poslouchá jako audiokniha, příběh je zajímavý, spletitý a přesto přehledný. Je to tedy občas až přehnaně drastické a morbidní a vůbec.. ale co, to je prostě Chris Carter... :-)

Kiikuus
03.04.2024 5 z 5

Jak já toho Cartera miluju, to je nepopsatelný. Tak dobrý čtení, spousta akce, ani chvíli nuda a navíc to má moc pěkně promyšlený.
Neznám lepší detektivky než tyto. I když dobře se mi spát z toho teď pár nocí nebude.

Viviana-Mori
18.03.2024 5 z 5

Carter mě ještě nikdy nezklamal. Vlastně mě mrzí, že už zbývají jen dva vydané díly. Můj život pak ztratí smysl (nadsázka).
Už jen konec předchozího dílu sliboval velké věci. Přesto jsem si dala načas rok, než jsem se po Galerii mrtvých vrhla na Nenávist.
Jediný příběh, který navazuje na předchozí události. Znovu se setkáme s Lucienem, který je opravdu spíš Luciferem. To, co dělal je neskutečný a hrůzný. V této knize vraha víme od začátku, ale na napětí to neubírá, neustále se děsíme, co ten psychopat ještě vymyslí.
A leč se mi kniha velmi líbila, tak smrtelná scéna v baru byla dle mě popsána až přehnaně. Autor se v tom podle mě zvláštním způsobem výžívá, popsat všechny nechutný aspekty vražd, někdy je to v pořádku, ale zrovna tady, v tom baru, mi to přišlo zbytečně moc, ne kvůli nechutným věcem, ale přišlo mi to vykonstruované na sílu.
A některé scény byly velmi smutné. Není to veselá kniha, ačkoli ke konci jsem se tím vším řáděním už dost bavila a smála se.
Velmi poutavé čtení.

Warty
25.02.2024 5 z 5

Další naprosto strhující detektivka okořeněná snad největším psychpatem v knižním světě. Závěr naprosto pohlcující a se skvělým obratem.

KnihoSny
17.01.2024 5 z 5

Návrat Luciena mě došlo co za zlo Huntra čeká musím říct a doufat že už se s takovým psychopatem nepotkáme že dostane trest smrti ják bylo naznačeno...

Nuttelka
14.01.2024 5 z 5

Měla jsem v plánu dát o hvězdu méně, kvůli Lucienovi a že celou dobu se ho všichni snaží dopadnout.. ALE.. jelikož mě asi poslední 2 hodiny poslechu opět k ději úplně přikovaly a já zase ani nedutala, změnila jsem názor :-) Lucien je opravdu šílený psychopat, ale dost chytrý a o to je to vše horší, příšerná noční můra.. budu doufat, že se s ním už nepotkáme, ale kdo ví, co si na nás Carter ještě připraví, jelikož já už ani nezkouším hádat.. v každém díle mě úplně dostane, většinou tedy hlavně šokuje, co se způsobu vražd týče.. i když byl konec takový opět "nesmrtelný" Hunter, je mi to jedno, prostě Carter + Hunter + Saic, to je pro mě nesmrtelné kombo trio a já je miluju! :-)

munka
13.01.2024 4 z 5

Po dlhšej dobe som nemala chuť knihu dočítať. Návrat Luciena nesľuboval nič dobré a to sa aj splnilo. Záver prekombinovaný ...

nikca1994
11.01.2024 5 z 5

Skvělá knižka opět parádně napsaný dobře se to četlo.V tomto díle, navazuje na 6.díl, se Chris Carter zase vyšvihnul.Jen jsem smutná, že mám před sebou už jen dvě knížky,který přečtu a co pak.Nevím zda se této sérii ještě něco vyrovná.

ka.dudk
05.01.2024 5 z 5

Asi nemám co ke knize říct. Možná jen prostě wow.
Další brilantní kniha od Cartera
Potlesk....

Luigi1
21.12.2023 5 z 5

Moc dobře jsem si počet a za mě plný počet

uzivatel9575
14.12.2023 4 z 5

Knihám od Cartera nejsem nikdy schopná dát plný počet, protože jsou taaak strašně brutální, ale nejde se odtrhnout :D
Tady ale poslední hvězdička chybí, protože navázal na svou snad nejlepší knihu a s Lucienem to měla být zas pecka, ale chyběla mi tam nějaká jiskra. Rozjezd super, ale pak docela dost okecávání a chybí mi tam víc Hunterova odhalování a přicházení věcem na kloub. A závěr.. Na mě asi až moc splácaný.
Ale přečteno jedním dechem, jak jinak u něj :)

terimila
12.12.2023 5 z 5

Další hunterovsko-lucienovská jízda. Sedlo mi snad víc než Zloba, zhltla jsem to za dva večery. Strhující, čtivý, s proměněným Hunterem. Brrrr. A ultraošklivé vraždy - ten jeden popis mi způsobil něco jako pomyšlení na mírnou nevolnost, přiznávám. Takže carterovská úroveň splněna.

Ano, stále platí, že mě sejří ultrageniální superplánovací zločinci, jejich egohoničský proslovy a zázračné zásahy na poslední chvíli, ale tady se to tak nějak i snese, člověk s tím počítal a tady to bez grandiózního finále prostě nešlo. Lucien je, jakej je, a Hunter a jeho tým taky. Hunterovo řešení jistého problému mě koneckonců napadlo taky, ještě než je provedl, takže to mě nepohoršilo: co dovedu vymyslet já, to by měl vymyslet špičkovej detektiv taky. :)

Dobrý, hodně dobrý. Jsem hodně zvědavá na další díl a na to, jak se Robert (a nejen on) vrátí. Ohledně Luciena si nejsem vůbec jistá - jedna věc je uspokojení čtenáře ze spravedlnosti, druhá věc je, že tenhle jedinec je zárukou těch lepších hunterovských dílů. Tak uvidíme. Každopádně za mě velká spokojenost.

Dandy1
11.12.2023 1 z 5

Nějak tomu nemůžu přijít na chuť. V poslední době se děje kolem nás tolik zlého, že už nemám chuť se začítat do tohoto zvráceného příběhu. Přitom mě Carter vždycky bavil.

tami1
08.12.2023 3 z 5

Jsem zklamaná, nejslabší díl série.

Strašně otravné byly nekonečné proslovy o zvrhlé geniálně sériového vraha Luciena. Jednou by to vážně stačilo. Jeho rozhovory s Robertem působily tak umělé, ploše a zdlouhavě až úplně ztrácely smysl.
Robert taky není v nejlepší formě, od počátku příběhu působí nevýrazně a rezignovaně. Jediný kdo se drží nastavené linie a pořád je stejně nenápadně výkonný a přímočarý je Carlos.
Dokonale popsané vraždy jsou u autora samozřejmostí, maximálně se v nich vyžívá. A jde mu to :o)). Naprosto neuvěřitelně dokonale popsal následky výbuchu v baru.

dlabikk
06.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Myslela jsem si, že snad už Carter nemůže být brutálnější, ale mýlila jsem se. Toto pro mne bylo už trochu moc. Popisy vražd byly zdlouhavé a nechutné. Nic pro slabší povahy (ale ty se asi nikdy k 10. dílu nedostanou :o). Nicméně tento díl je opět na 5*. Bojím se, že nás Lucien opět v nějakém díle navštíví a pokud ano, chci, aby to už bylo naposledy :o)

janina66
24.11.2023 2 z 5

Audiokniha = naštěstí!
Tato kniha s Robertem byla pěkná slátanina. Něco vysvětleno až moc a něco vůbec.
S touto sérií už končím. Stále stejné a stejné brutální vraždy.

TerezaaBaarova
23.11.2023 5 z 5

Nechceš prostě potkat nasranýho Luciena, kterej utekl z vězení....V tomto díle, (navazuje na 6.díl), se Carter zase vyšvihl! Hltala jsem každé písmeno v tomto a jsem smutná, že mám před sebou už jen dvě...který přečtu a co pak? Co se vyrovná téhle sérii?

Airelle
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Jsem tu s další recenzí na sérii Robert Hunter od Chrise Cartera. Nenávist mě opět nezklamala. V samotném závěru předchozího dílu, jsme se dozvěděli, že Lucien utekl z vězení, takže jsme hned vrženi do honby za jeho zadržením.

Lucien je padouch se vším všudy. Odporák všech odporáků, co se neštítí ničeho. S Robertem si hraje na kočku a myš, ale je jen otázkou, kdo vlastně loví koho.

Knihy Chrise Cartera jsou jednoduše vynikající, doporučuju je všem!