Nemoc jako symbol

Nemoc jako symbol https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245971/bmid_nemoc-jako-symbol-245971.jpg 4 34 4

Nalezněte souvislost mezi svými zdravotními potížemi a psychickým stavem, a naučte se tuto situaci vyřešit do stavu uzdravení či smíření. Pokud chceme nemoc pochopit jako smysluplnou reakci našeho těla, kterou naše duše reaguje na neřešené konflikty a převádí je do vědomí, musíme pochopit symbolické významy příznaků nemoci. Přijmout je jako poselství. V této příručce naleznete přes 400 klinických obrazů nemocí, potíží a zdravotních problémů, a více než 1000 jejich příznaků. Autor vám zde předává návody, jak si sami pomoci, jak se vyrovnat s vlastními nevyřešenými problémy a úkoly, které musíte zvládnout, abyste současně zvládli svou chorobu. Ruediger Dahlke (*1951) pracuje jako lékař a terapeut, vede semináře a přednášky. V německy hovořících zemích, ale již také v České republice je velice populární a postupně získává čím dál víc příznivců. Ve svých knihách si všímá souvislostí mezi tělem a duší, psychikou a nemocí. Je zastáncem veganské stravy. Jeho další knihy postupně naleznete na www.albatrosmedia.cz.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: ekniha , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Krankheit als Symbol, Handbuch der Psychosomatik


více info...

Přidat komentář

Slůník
21.12.2023 3 z 5

Nezaškodí se zamyslet nad tím, co nám naše tělo říká.

hu_87
27.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Publikace má podobu abecedního "slovníku", ve kterých nejdřív rozebírá symboliku různých částí těla (třeba zuby, ruce...) a pak symboliku konkrétních neduhů.
Je to vhodné pro uvědomění si, co je třeba jádrem problému.
Bohužel to má nejen nádech psychosomatiky, ale i jakýchsi konstelací (což zmiňuje autor na konci každého neduhu, např. Jupiter-Saturn), tudíž je otázka, co brát jako psychologii/psychosomatiku a co už trochu odlišné obory.

Za mě je to spíš lepší průměr, ale vzhledem k mnohdy strohé oblasti věnované různým nemocem + ty zmiňované planety apod., knížce 4 hvězdy nedám...


martinakovarova
29.12.2019 5 z 5

Něco pro uvědomnění...

Formol
30.03.2017 odpad!

Prolistoval jsem a musím konstatovat, že autor je naprostý šarlatán. To by nepřekvapilo, takových je spousta. Co je ovšem fascinující je to, jak moc je populární i mimo německy hovořící země, i když je jeho zcestná "symbolika nemoci" (u nás v umírněné formě propagovaná Hnízdilem) funguje v řadě případů jen a pouze v němčině, protože v jiných jazycích se používají jiné fráze, případně jsou zdánlivě podobná slova mimo němčinu nepodobná. Např. problémy s dospěním u rozštěpu patra "dokládá" podobností slov ústa (der Mund) a dospělý, svéprávný (mündig).