Nemoc jako cesta

Nemoc jako cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76622/nemoc-jako-cesta-76622.jpg 4 69 15

Originální pohled na tělesná onemocnění – infekce, bolesti hlavy, úrazy, srdeční a žaludeční potíže, nádory a AIDS – z pera dvou odborníků na fenomén nemoci, Ruedigera Dahlkeho, lékaře, přírodního léčitele a psychoterapeuta, a Thorwalda Dethlefsena, diplomovaného psychologa a psychoterapeuta. Nemoc je podle nich obecným stavem, projevem života ve stresu a nepohodě, a všechny choroby jsou jen hmotná vyjádření poselství z duchovní sféry, která nám naznačují, co bychom v životě rozhodně měli změnit. Pokud tvrdohlavě trváme na nezdravých vzorcích uvažování a chování, tělo nám to dá nekompromisně najevo. Podle autorů často postačí změna postoje k tomu, aby člověk pocítil znatelnou úlevu i na fyzické úrovni. Doplněno podrobným přehledem symptomů a jejich interpretací.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Triton
Originální název:

Krankheit als Weg: Deutung und Be-Deutung der Krankheitsbilder , 1983


více info...

Přidat komentář

Elea
11.04.2024 5 z 5

Kniha nás nutí dívat se na nemoc jako na reakci na naše chování a myšlení a hlavně převzít odpovědnost za své zdraví.

nevermore3
17.11.2022 4 z 5

Zajímavé, neříkám, že všemu bezmezně věřím, ale jako názor opravdu nevšední. Toto dílo působí jednu věc, která spoustě čtenářů nebude po chuti. Zkrátka, dává odpovědnost za Vaše zdraví jen a pouze Vám. Už nejste kolečko v soukolí, ani nejste zmítaní od zdi ke zdi nepřízní "osudu", oběť okolností, nic z toho. Vlastně je to v podstatě surové čtení.


Niu
28.06.2021 5 z 5

Tohle že bylo napsáno v osmdesátých letech minulého století?! Zajímavé číst v dnešní době. Psychosomatika mě hodně zajímá. V knize používaná slovní spojení, která odkazují přímo na daný tělesný problém ovlivněný psyché, jsou trefná, úsměvná a pravdivá. Myslím, že každý se najde. Mrzí mě jen trochu, že nebyly probírány nemoci nervové soustavy jako jedna kapitola. Mozek je svým způsobem velmi zajímavý a ani v dnešní době ne přesně vysvětlitelný; stále zůstává obestřený tajemstvím. Doporučuji.

JIKO74
01.03.2021 5 z 5

Klasické dílko, náhled na psychosomatiku ze spirituálního hlediska, nic esoterického, což mi sedí. Filosofické postuláty polarity jako opaku jednoty, cesty k jednotě, pojednání o Stínu mě nostalgicky zasáhly, připadala jsem si jako za studií.

vlkcz
08.02.2021 5 z 5

Základním předpokladem pro to, aby si člověk z knihy něco vzal, je ochota přiznat si věci, které si člověk nepřiznává rád. Možná proto autoři radí, aby čtenář nejprve poznatky z knihy vyzkoušel na nemocech druhých lidí. Ale pokud má mít kniha pro člověka nějaký přínos, musí pak přijmout, že co platí u druhých, musí nutně platit i u mě.
Jeden ze základních textů "jiného" pohledu na nemoci.

RendyaDav
14.01.2020 5 z 5

Podle autorů často postačí změna postoje k tomu , aby člověk pocítil znatelnou úlevu i na fyzické úrovni. Doplněno podrobným přehledem symptomů . Pokud tvrdohlavě trváme na nezdravých vzorcích uvažování a chování , tělo nám to dá nekompromisně najevo.

koubin007
20.10.2019 3 z 5

Tato kniha mi do jisté míry otevřela oči a pomohla se dívat na svět jinak než dosud. Je to sonda do lidské psychologie a možná i bible psychosomatiky. Spousta moudrosti a postřehů. Vřele doporučuji všem, kteří hledají odpovědi na otázky, proč mě zrovna teď píchá tam a nebo bolí tuhle.

Zuziiik
12.04.2018 5 z 5

Člověk vždy dostane to, co potřebuje, takže tato kniha mi spadla do klína právě včas. Je to skvělé čtení, ve kterém si každý najde to své. Je dobrá nějaká duchovní průprava, aby to člověk pobral. Nicméně i s málem ji zhltnete a ještě se budete k některým pasážím vracet. Doporučuji

S0krates
05.04.2018 5 z 5

Zdroj obrovské moudrosti. Každý si zde najde něco užitečného. Složitostí vět je to celkem těžké čtivo a člověk již potřebuje nějakou duchovní průpravu životem, aby u tohoto skvostu udržel pozornost a přečetl jej až do konce. Velmi doporučuji, nevzdávejte to.

kosilka
08.10.2016 5 z 5

Nádherná kniha, kterou jsem si během celého jejího čtení užívala. Už jsem četla mnohé, ale tato kniha jako každá přinesla další poklady vědomostí. Kdo jednou pochopil princip fungování života, světa a celého vesmíru, netřeba mu k této knize více říkat, ví sám velmi dobře. Kdo ještě neprohlédl a chtěl by, ať si tuto knihu zkusí přečíst.

Aladinka89
26.07.2016 4 z 5

Kniha, kterou člověk může přečíst mnohokrát a stále v ní objeví něco nového.
Na rozdíl od jiných knih zabývajících se psychosomatikou se tato kniha neomezuje jen na výčet nemocí a jejich odůvodnění, ale snaží se čtenáři přiblížit způsob myšlení/náhledu na svět tak. Zabývá se mimo jiné problematikou polarity a jednoty, dobra a zla atd., což mohou být pro některé čtenáře hůř uchopitelné myšlenky.
Knihu určitě doporučuji, pro mě je to kniha, ke které se budu jistě ještě mnohokrát vracet.

Ravabi
29.04.2016 5 z 5

Knihu si určitě koupím, a budu se k ní stále vracet. Nejvíce mě zaujala symbolika orgánů a vůbec každé části těla, a také to jak člověk svojí řečí, myšlením a postoji ovlivňuje procesy v těle. Sice jsem už dřív měla tyto informace v povědomí (např. od Louise L. Hay), ale autoři mě nadchli svojí výřečností a vyjadřováním. Četlo se mi příjemně. :)

morava
15.01.2016 4 z 5

Zajimava kniha, ktera urcite stoji za precteni. Po precteni se clovek diva na nemoci trochu z jineho pohledu.

yank3e
17.09.2014 4 z 5

Určitě zajímavý pohled na věc, jen se mi knížka místy hůř četla.

vesirena
09.02.2012 5 z 5

Kniha mě zaujala již na začátku čtení a do dneška ji beru neustále do ruky...autoři v ní píší, že nemoc je stav člověka, který poukazuje na to, že v jeho vědomí není něco v pořádku...je to způsobeno postojem nebo myšlením člověka, tzn. že naše vědomí není harmonické a to se manifestuje v těle jako příznak a nutí nás, abychom mu věnovali pozornost. V knize je vše pomocí příkladů vysvětleno a lepší knihu s touto tématikou jsem v ruce neměla...