Nemoc hodných lidí: Rakovina

Nemoc hodných lidí: Rakovina https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389975/mid_nemoc-hodnych-lidi-rakovina-xZL-389975.jpg 4 7 3

Autor byl před lety vyzván onkologem prof. MUDr. Milošem Peškem, CSc., k prozkoumání emočních a sociálních trendů onkologicky nemocných. Ve společně napsané knížce Zachraň svůj život potvrdili, že emoční strádání, sociální bezvýchodnost, dlouhodobě neřešené partnerské, rodinné i profesní problémy jsou obdobné u většiny nemocných rakovinou. Tato knížka shrnuje výsledky zkoumání podstatně většího množství onkologických pacientů, pracovitých, skromných, obětujících se pro druhé a sebe zanedbávajících. Autor inspiruje nemocné k proměně životního stylu, čímž přispějí k úspěchu klasické léčby i uzdravení. Originalitu knížky umocňují dramatické příběhy nemocných.... celý text

Přidat komentář

Alma5
04.11.2019 5 z 5

Tato knížečka je vskutku preventivní záležitostí, inspirací k tomu, jak může člověk změnit svoje myšlení a chování dřív, než ho potká nemoc.
Několik citátů:
"Rakovina není nepřítel, se kterým lze bojvat, vždyť ona jen naléhavě i tvrdě podněcuje hledání emočních a sociálních východisek a vyzývá k proměně životního stylu. Pokud své rakovině vyhlašují boj v médiích populární osobnosti, neškodí jen sobě, ale i ostatním".
"Fakt, že v dnešních časech je odmítána odpovědnost za zdraví i za nemoci, kopíruje obecnější trend - nepřebírat odpovědnost pokud možno za nic. To se podařilo nasugerováním iluzí o všespasitelnosti vědy a bezcílnosti lidského údělu. "

Jonna
03.11.2019 5 z 5

Kniha, kterou by si měl přečíst opravdu každý, protože, když už vám rakovinu diagnostikují, může být už pozdě.
Kniha navíc není jen o nemoci, ale o životním stylu, o tom, co můžete sami udělat, aby se nám rakovina vyhnula, a v případě, že už nemoc propukla, že nemusíte házet flintu do žita.
Doporučuji.


zuzad
20.11.2018 5 z 5

Doporučuji všem k přečtení.

Štítky knihy

rakovina, nádory

Kniha Nemoc hodných lidí: Rakovina je v

Přečtených8x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x