Nekrosarium

Nekrosarium https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391665/bmid_nekrosarium-9vn-391665.jpg 4 19 6

Více jak 70 hororových povídek v jednom svazku, přes 300 stran hrůzy, napětí a černého humoru. „Co vás na stránkách této knihy horrorových povídek čeká? Ironický, černý humor na hranici škodolibosti. Realistická lidská hrůza a zrůdnost, bez nadpřirozena a magie, strach, zlo a děs v nejryzejší lidské podobě. Pohled na člověka z nezvyklých úhlů, ovšem zcela v intencích horroru a thrilleru a brodění v hlubinách lidského hnusu a ohavnosti. Nadpřirozené atmosférické příběhy z lesů, vod a strání, kde strach může přijít odkudkoliv. Texty kratičké i delší, vážné, až smutně chmurné i poeovsky atmosférické a mrazivé. A nechybí, samozřejmě, specialita obou autorů: Síla pointy, posledního slova či věty. Shrnuto, čeká vás již třetí horrorová kniha jedněch z nejzajímavějších, nejdůkladnějších a nejpůsobivějších českých horrorových autorů.“ (Z předmluvy Honzy Vojtíška)... celý text

Přidat komentář

Morbidus
13.01.2021 4 z 5

Povídky této autorské dvojice mě zřejmě nikdy neomrzí. Stále si drží svou velmi dobrou úroveň, co se kvality a pestrosti příběhů týče. Pravda, sem tam se najde slabší kousek, ten je ale následně vyvážen několika kousky podařenějšími - ať už skrze humor nebo horror.
Pokud bych měl snad jmenovat pár svých favoritů, v paměti se mi stále drží Mistr nesouladu, Gumma či Poslední povídka. Vlastně bych skoro řekl, že s každou další povídkovou sbírkou se zvyšuje procento těch kousků, se kterými jsem spokojený.
Prohlídku útrob Nerkosaria mohu jedině doporučit.

Ládja
12.05.2020 2 z 5

Horor? Ani bych neřekl. Pár povídek, které jsou zneklidňující, ale že bych se u nich vyloženě bál? Spíše je překvapující čeho je člověk schopen a co vše dokáže vymyslet.
Čím delší povídka, tím méně hororová. Nejlepší byly skutečně ty nejkratší povídky na pár řádků.
Celkově vzato skutečně nic moc...Čekal jsem víc.


Lady.Lucrezia
03.11.2019 5 z 5

První povídková sbírka, která se mi od této sehrané tandemové dvojice dostala do rukou. Obsáhlý výběr povídek má své TOP kousky, sem tam přijde i slabší povídka, ale to u takového počtu ani nejde jinak. Ač je to primárně horror, líbí se mi jak autoři místy odlehčují a zejména pak, jakým stylem. Nekrosarium vřele doporučuji.

minimonisek
22.05.2019 5 z 5

Skvělá kniha krátkých hororových povídek. Jedna z málo knih, kde mi přišly dobré téměř všechny příběhy, nejlepší byly Slimák, Muž z nížin, Cena brambor a Samovy obrázky. Knihy této dvojice autorů mě dokáží vždy příjemně překvapit něčím novým. Rozhodně doporučuji.

katchamccall
07.01.2019 5 z 5

Některé povídky byly slabší, jiné zase splnily účel a hůř se mi usínalo:). Ale celkově mě kniha zaujala a doporučuji ji dále "posránkům, co se rádi bojí".

martinstefko
31.10.2018 5 z 5

Vydat třetí knihu povídek - a opět obsáhlou - navíc stále v tandemu dvou autorů, nenudit, mít stále schopnost mrazit své čtenáře, nemluvě o tom, že se autoři dokáží neustále vyvíjet, přizpůsobují se, jsou moderní, to si prostě zaslouží potlesk. Petr a Miloslav jsou neskutečně schopní autoři a aktuálně patří v oblasti hororových povídek k těm nejlepším, jaké na českém trhu máme. Jasně že v knize "Nekrosarium" najdete i slabší kousky - to jinak nejde, vždyť je těch povídek 75! - ale i tak si kniha udržuje neskutečnou kvalitu!