Nekonečno v dlani jednej ruky

Nekonečno v dlani jednej ruky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410738/mid_nekonecno-v-dlani-jednej-ruky-82I-410738.jpg 4 18 4

Je možné, že celé ľudstvo by sa mohlo vtesnať do priestoru veľkého ako kocka cukru? Mohla by explózia jediného komára vyhladiť život na Zemi? Čo všetko potrebujeme na zostrojenie stroja času? Aj na tieto otázky odpovedá obľúbený britský spisovateľ a popularizátor vedy Marcus Chown vo svojej knihe. Predstavuje 50 nesmierne zaujímavých, niekedy priam úžas vzbudzujúcich vedeckých faktov z oblasti biológie, antropológie, astronómie či fyziky, ktorými chce poukázať na výnimočnosť sveta, v ktorom žijeme. Aj tie najodbornejšie poznatky pritom podáva veľmi jednoducho, s nadhľadom a vtipom, čím z knihy plnej faktov robí dobrodružný príbeh objavovania zázrakov Zeme a vesmíru.... celý text

Žánr:
Věda , Vesmír , Přírodní vědy

Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Infinity in the palm of your hand , 2018


více info...

Přidat komentář

radimch
16.01.2024 5 z 5

Plno zajímavých informací.

jaroiva
07.10.2023 4 z 5

Kniha nemá ambice vás něco nového naučit, nebo jestli má, tak se jí to u mě nepodařilo. Je spíš určena k pobavení nad zajímavými poznatky o světě a vesmíru.
Jako taková se mi líbila, ale protekla, a většinu zase zapomenu.
Už v několikáté knize mě ale zaujala např. otázka nakolik je přirozená homosexualita. Tady možná i já postupně měním názor. Ale jen pomalu :).
Vesmírné poznatky posledních let už jdou trochu nad rámec mé představivosti. Přestože to celkem spásám v různých knihách, kvantová fyzika, horizont událostí a částicově/vlnové vlastnosti fotonů jsou na mě už za horizontem chápání. I tak si o tom ráda opakovaně přečtu, třeba mi to jednou docvakne na místo.


CervenaVeronika
03.01.2023 4 z 5

Krátké eseje o různých, zajímavých, vědeckých poznatcích. Cílem je spíš senzace a zajímavosti, než zevrubné rozebírání tématu.

bamba
02.07.2022

Mne sa to páči, po prečítaní stačí zbaštiť svoj mozog. Aj množstvo pohlaví u jedného druhu 3 až niekoľko sto stojí za prečítanie, keď už nie za zamyslenie.