Někdo to rád pálivé - Rukověť milovníka chilli

Někdo to rád pálivé - Rukověť milovníka chilli https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270231/bmid_nekdo-to-rad-palive-rukovet-milovni-ss5-270231.jpg 5 9 4

Úplný průvodce pěstováním, sklízením a uchováváním chilli papriček Tato kniha je praktickou příručkou pro všechny milovníky pálivých pochoutek. Prozradí zájemcům vše, co potřebují vědět, chtějí-li si vypěstovat vlastní chilli papričky. Začíná od úplných začátků a postupuje dál krok za krokem. Poradí, jak vysévat semena, jak pečovat o rostliny, jak sklízet plody a jak si poradit s běžnými problémy. Začátečníkům pomohou v orientaci i přehledné návody, kontrolní seznamy, fotografie a ilustrace. Milovníci chilli zde najdou i řadu dalších informací, například krátké dějiny chilli a vysvětlení Scovilleových jednotek pálivosti (oficiální stupnice pro měření pálivosti papriček). Samozřejmě nemohou chybět ani rady, jak plody své práce chutně upravit.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zahrada

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Red Hot Chilli Grower , 2015


více info...

Přidat komentář
malpet
malpet
12.01.2023 4 z 5

nejlepší kniha pro člověka, co s papričkama začíná a potřebuje informace do začátku. Pěkně přehledné a vše důležité tam je.

nevermore3
nevermore3
17.11.2022 3 z 5

Dost jednoduchá kniha, hezky graficky zpracovaná, ale přijde mi, že dost klouže po povrchu, někdy bych šel více do hloubky, být autorkou. A něco mi tam chybělo, ale jinak jako jo, fajn. Díky za každou knihu popularizující chilli :)


raffi
raffi
04.10.2018 5 z 5

Pekná kniha. Síce už doma nie sme začiatočníci v pestovaní, spracovávaní a skúšaní všetkého možného pálivého, ale napriek tomu sme v knižke našli zaujímavé informácie.
Oceňujem spracovanie knihy, naozaj vypadá krásne. V domácej knihovničke si určite nájde svoje nezastupiteľné miesto.

xxiixxi
xxiixxi
25.08.2017

Zpracování knihy mi přijde prostě rozkošné, především barevné ilustrace či piktogramy. Ovšem zkušený zahrádkář a pěstitel tam příliš nových informací nenajde, ale pár řádků tam bylo zajímavých. Asi tak v první polovině je, jak pěstovat, jak na škůdce a jak využít úrodu a v další části jsou představeny nejčastěji pěstované odrůdy.

Štítky knihy

chilli

Autorovy knížky

Kay Maguire
britská
2016  91%Někdo to rád pálivé - Rukověť milovníka chilli

Kniha Někdo to rád pálivé - Rukověť milovníka chilli je v

Přečtených11x
Knihotéce5x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x