Nejvyšší čas vypadnout

Nejvyšší čas vypadnout https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463366/bmid_nejvyssi-cas-vypadnout-bTq-463366.jpg 4 26 8

Když dojde k tragédii, lidé vždy hledají vysvětlení. Po střelbě na střední škole v Edinburghu, jsou některé okolnosti jasné okamžitě. Ví se, KDO STŘÍLEL: student školy Ryan Summers. Ví se, KDY A JAK SE TRAGÉDIE ODEHRÁLA. Jediné, co neví nikdo kromě vraha, je PROČ? TŘI ŽENY nedokáží žít s tím, že by se odpověď nenašla. POLICISTKA Helen Birchová, pověřená – hned v první den působení v novém místě – vyšetřováním případu. MATKA PRVNÍ ZASTŘELENÉ DÍVKY Ishbel Hodgekissová se snaží zjistit, co se vlastně odehrálo, protože jí to snad pomůže, aby se vyrovnala se svým zármutkem. VRAHOVA MATKA Moira, která nedokáže pochopit, jak její syn, plod z jejího těla, mohl chladnokrevně připravit a spáchat mnohonásobnou vraždu. Jenže během jejich až posedlého úsilí o nalezení odpovědi, kdy neustává tlak bulvárních médií, jejichž paparazzi se neodbytně hemží kolem, se objevují nečekaná rodinná tajemství a protichůdná odhalení a PRAVDA SE ZTRÁCÍ JAKOBY V MLZE… Jediné, co vědí: Dopoledne kolem 8:30 vejde Summers do jídelny školního kampusu. Přistoupí ke stolu devatenáctileté Abigail Hodgekissové, která tam je se svým přítelem a pěti dalšími studenty (Hodgekissová studuje herectví a umělecký přednes). Po krátkém rozhovoru s budoucí obětí vytáhne Summers revolver a Z BEZPROSTŘEDNÍ BLÍZKOSTI HODGEKISSOVOU ZASTŘELÍ. V TÉ CHVÍLI SE ROZPOUTÁ PEKLO. VRAH ZABIJE JEŠTĚ DALŠÍCH DVANÁCT STUDENTEK, A POTOM SÁM SEBE…... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Leda
Originální název:

All The Hidden Truths , 2018


více info...

Přidat komentář

Annkag
11.02.2023 2 z 5

Pro mně bylo těžký číst to.Po čase kniha stratila šmrnc ale musela jsem to dočíst.

kalinkacz
27.12.2022 4 z 5

Příběh tragické střelby v edinburské škole.
Téma, které mě fascinuje a ze kterého zároveň mrazí... Musela jsem knihu zkusit! V příběhu sledujeme osudy 3 žen - detektivky vyšetřující střelbu, matky první oběti a matky střelce...
První polovina byla skvělá! Druhá trošku stagnovala. I přesto ale kniha za přečtení stála a jsem ráda, že jsem se do ní pustila.


Anie94
12.08.2022 4 z 5

Musim uprimne rict, ze me kniha trosku zklamala. Cekala jsem malicko jine pojeti pribehu. Knizka ma dve podoby - jednu alespon naznakem psychologickou (to co prozivaji hlavni postavy) a detektivni (policejni vysetrovani, ktere se rozbiha bezprostredne po udalostech).

Na uvod rozhodne nedoporucuji cist anotaci, jelikoz je opravdu dlouha a prozrazuje hodne z deje.

V pribehu se skryva brutalni zlocin mladeho cloveka. Co ja osobne nikdy nepochopim. Zajimave je urcite to, jak je text prokladan internetovymi novinovymi clanky, svedeckymi vypovedmi a denikovymi zapisky.

Velkym plusem je ctivost. Dej sice nema kdovi jake zvraty, ale i presto na konci vyzni logicky a ucelene. Co mi chybelo byli kapitoly z pohledu Ryana, protoze by me zajimalo co se takovym lidem muze honit hlavou. I kdyz... Dokazal by to nekdo z nas spravne odhadnout aby to ve vysledku nevyznelo jako pateticke klise?

Bar16
13.03.2022 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Téma jako takové je na přečtení lákavé a zajímalo mě, jak autorka pojme děj z pohledu tří postav. A myslím, že se jí to povedlo. Někde za půlkou knihy začal děj trochu stagnovat, ale potom se to zase rozjelo a myslím, že to autorka i pěkně zakončila.

micha-ella
29.09.2021 3 z 5

Ke komentáři těžko hledám slova. Tohle se ve světě děje - a pomalu se takové případy sunou i k nám. Je to dobře napsaná knížka, ale při čtení mi dobře nebylo.

shootingstar
08.09.2021 3 z 5

Český název jsem nějak nepochopila. Naopak vděčná jsem za Edinburgh, nejkrásnější místo na planetě, a za další knihu o ženách a pro ženy, která obstojí i coby kniha prostě o lidech pro lidi.

MMacicekk
13.07.2021 5 z 5

I když je kniha celkem rozsáhlá, co se týče počtu stran, nemusíte se bát, že byste u ní zažili pocit dlouhé chvíle. Je sice pravda, že já osobně jsem čekala zcela jiný obsah i formu, ale nakonec si nemůžu stěžovat. Příběh mě překvapil svou čtivostí, emocemi, nechybělo ani menší napětí, jak některé situace dopadnou. Nečekejte však žádné překvapivé zvraty. I přesto se dozvíte překvapivé informace z života jednotlivých postav.

něcosivymysli
21.05.2021 5 z 5

Očekávala jsem, že knížka bude zaměřená hodně na psychologii a trošku nemile mě překvapilo, že tomu tak úplně není. Nejvyšší čas vypadnout je hlavně o tom, jakou lavinu takový čin spustí, kolika lidí se dotkne a čím vším si musí pozůstalí projít. A popravdě ta knížka nemá ani nějaké velké zvraty a pokud už tam nějaký je, lze ho ve většině případů velmi snadno odhalit dopředu. I tak ale knížka prakticky nejde odložit z ruky. Příběh je navíc prokládán fiktivními články, komentáři a dokonce i konspiračními teoriemi týkající se případu, což se autorce povedlo skvěle zakomponovat a hlavně to bylo vykresleno uvěřitelně, což je většinou kámen úrazu pro mnohé autory. Moje největší výtka k příběhu je snad jen to, že bych se velmi ráda dozvěděla víc o Ryanovi a jeho motivaci, mohlo tu být třeba pár kapitol z jeho pohledu a místo toho mohl být vyškrtnut Charlie, zmizelý bratr Helen, který byl do děje nacpán poměrně zbytečně, s případem nemá žádnou spojitost a zmínky o něm mě rušili.
Všechna vyjmenovaná negativa jsou ale ve výsledku detaily a knížku jsem si i přes ně moc užila. Tohle téma se zatím v literatuře moc neobjevuje a Nejvyšší čas vypadnout ho zpracoval dobře. Autorka má v příběhu mnoho zajímavých myšlenek, které vás donutí se zamyslet a velmi by mě zajímala i její další díla :).

Štítky knihy

Skotsko masové vraždy psychologické thrillery střelba

Autorovy knížky

Claire Askew
skotská, 1986
2021  72%Nejvyšší čas vypadnout

Kniha Nejvyšší čas vypadnout je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce11x
Chystám se číst19x
Chci si koupit3x