Nejtemnější kouty

Nejtemnější kouty https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355124/bmid_nejtemnejsi-kouty-AXE-355124.jpg 4 71 21

Jako malé holky vykládaly lži, ze kterých se časem stala smrtelně nebezpečná pravda. Ve městě Fayette v Pensylvánii se tajemství minulosti ukrývají za každým rohem. Tessa se odstěhovala, když jí bylo devět. Snaží se nepřemýšlet o tom, co se tam tehdy stalo. Callie zůstala, jen se s rodiči přestěhovala do jiného domu. Vždycky bývala ta silnější, nebála se pohlédnout do tváře svým démonům a doufala, že když bude flámovat dost intenzivně, démoni prostě zmizí. Tessa a Callie se spolu nikdy nebavily o tom, co tenkrát v noci viděly. Po skončení soudního procesu se už nikdy neviděly. Nevolaly si ani nepsaly. Tessa sice odešla daleko, ale s sebou si odnesla nezodpovězené otázky. Některé věci se nikdy nevysvětlily. Teď se vrací do Fayette - za Wyattem Stokesem čekajícím na trest smrti, za Lori Cawleyovou, Calliinou sestřenicí, která byla zavražděna, a za jedním člověkem, který možná ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Po krůčcích se blíží k pravdě, ale i k vrahovi. A tentokrát nebude tak snadné uniknout.... celý text

Thrillery Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Darkest Corners , 2016


více info...

Přidat komentář

anája
12.07.2023 3 z 5

Kniha nebyla vůbec špatná. Mohu doporučit

Šárka88
23.12.2022 3 z 5

Tato knížka mi nesedla, jiný styl psaní, než na který jsem zvyklá, opravdu asi nejnapínavější je konec. Místy nudné čtení, kde jsou popisovány věci, které vás ani nezajímají. Skutečně pro YA a jistě si to své fanoušky najde.


Bellsinka
03.01.2022 5 z 5

Perfektní, napínavý a nečekaný konec Young adult thrilleru.. Kniha mě ze začátku úplně nenadchla ale nehodlali jsem Ji odložit a dobře jsem udělala. Mohu doporučit , myslím že mladší čtenáře zaujme, a krásně je zavede do příběhu do kterého se vžijí!

Leena
23.04.2021 3 z 5

I když je kniha určená spíš náctiletým, zaujala mne a byla jsem zvědavá na rozuzlení, které mě nezklamalo.
Vcelku se mi to líbilo.

lily_maleckova
17.09.2020 4 z 5

Moc dobrý YA thriller! Pro fanoušky knihy Jeden z náš lže můžu doporučit :)

BetyN.
29.04.2020 4 z 5

Kniha Nejtemnější kouty je stoprocentní young adult thriller a to já cením, protože těch není moc. Proto jsem od první strany byla nadšená, kniha mě pohltila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Autorka má tajemný a chytlavý styl psaní a vybudovala úžasnou atmosféru. Občas mě u čtení opravdu zamrazilo.

Bohužel ke knize mám i mnoho výhrad. Několikrát se mi stalo, že jsem se ztratila v postavách a zápletkách. Podle mě to autorka trochu překombinovala. Hlavní hrdinka se plácá strašnou dobu bez nějakých zásadních indícií, než se to najednou dá do pohybu. Podle mě to nikdo neodhalí, jenomže těžko říct, jestli to je v tomto případě pozitivní. Prakticky žádná vodítka v knize nebyly... Konec by mohl být super, kdyby ho autorka nevysvětlila chaoticky a netlačila tak na pilu. Některé věci mi přišly nelogické. Promyšlené to bezesporu měla, ale nějak se jí to nepodařilo zpracovat...

Rozhodně bych tuto knihu chtěla doporučit, i přes všechna ta negativa. YA čtenáři toužící po tomto žánru určitě uspokojí, možná i nadchne. Ač mám smíšené pocity, čtení mě bavilo. Mrzí mě, že se o knize nemluví víc. Za přečtení rozhodně stojí! 3,5*

PS: Koho taky zarazila ta plastová vidlička? :D

mysterygirl
04.01.2020 5 z 5

Dávám plný počet. Dobre se četla, byla napínava až do konce. Za mě žádna hluchá místa. Doporučuji.
Nechápu, jak někdo může říct, že od 170 strany věděl, jak to bylo. To ani omylem, všechno se rozuzlilo až na posledních stranách

Veruu95
27.11.2019 1 z 5

Mně ta kniha nějak nesedla. Ani jednu postavu jsem si neoblíbila, přišly mi takové neslané-nemastné. Takový mi přišel i styl psaní. Dělalo mi velký problém se začíst. Někde na 170. stránce už mi došla trpělivost, přečetla jsem si konec, abych si potvrdila, zda bylo mé podezření pravdivé (ano, bylo :D) a knihu odložila.

Dzjnaa8
29.07.2019 3 z 5

Zajímavý příběh, kniha se četla velice dobře od začátku do konce.

TERI16
12.11.2018 3 z 5

Knihu jsem si vybrala hlavně kvůli obálce a o popisu knihy, ale zjistila jsem, že kniha nebyla zase tak dobra. Pravda občas byla napínavá ale jinak mě příběh moc nebavil. Tři hvězdičky dávám hlavně kvůli konci knihy, kde jsem četla s otevřenou pusou jak mě zajímalo jak to dopadne.

barrie
27.10.2018 1 z 5

Na tuhle knížku nerada vzpomínám. Pochybuji,že si jí ještě někdy přečtu. Příběh se chvíli táhne a poté nastoupí příliš nahňácaných zápletek najednou,až ztrácíte orientaci v příběhu. Postavy mě nijak nezaujaly,stejně tak jako ony zápletky.

Lorej
11.10.2018 4 z 5

Nevím, co si myslet...
Na jednu stranu zajímavý příběh opředen tajemstvími, které vám nedají spát. Na stranu druhou tam bylo nesmírně postav, příběh se občas vlekl a moc mě ani nezaujal.
V závěru dávám ale 4 hvězdy, protože ta obálka je úžasná.

jmn7053
17.07.2018 4 z 5

Zajímavý příběh, i když zaměřený na mladší čtenáře. Je to jednoduché a oddechové, hezky se to čte.

knimoholka
11.07.2018 4 z 5

Tahle knížka mě bavila hodně, jak postavy, jejich vztahy a život, tak i postupné odkrývání samotného tajemství ze zápletky. Podle mě je to dobrá a napínavá knížka.

Lelaqu
11.06.2018 4 z 5

Nejtemnější Kouty mě fakt bavily. Jako fakt moc. Je to sice průměrný ya thriller, ale je to příjemná oddechovka. Kor pro čtenáře okolo 12-14 je to fajn četba. Příběh sice nebyl moc akční od začátku, ale díky skvělému autorčinému stylu psaní se to četlo hrozně hezky. Co bych ale vytkla je obálka, je jinačí než klasické hardbacky a hned po chvíli je hned upatlaná a ušmudlaná. Hrozně velké plus u překladatele, není tu nikde přeloženo příjmení "Kouchinsky" jako "Kouchinský", což mi v knihách hrozně vadí.

Janniska
14.05.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.Sedl mi styl textu a četlo se lehce.Za celou dobu pro mě neztratila na napětí a i přes rychlejší spád ke konci mě stoprocentně bavila.Velmi zajmavé a překvapivé rozuzlení.

Varjohukka
13.03.2018 5 z 5

Pro mě velmi příjemné překvapení! Konec nečekaný, po delší době opět příběh, který mě chytl. Navíc se autorka inspirovala pravdivým případem, který již dlouho sleduji. Za mě spokojenost.

S.monika
26.02.2018 4 z 5

Musím říct, že se příběh četl dobře, ale!... postavy byly takové chladné.. neuměla jsem se s nimi a jejich příběhy sžít.
Asi od 3/4 ? Se to začalo nějak více kazit. První část děje má vcelku jasnou linii, ale pak se objeví další tajemství a postavy a záludnosti a nějak to prostě vygraduje a já jen četla a říkala si co to sakra?! Nevim.. naděje velké ale bylo to nic neříkající, a závěr se prostě vyřešil.
Podle mě veliký potenciál první kapitoly, ale nic z toho.. veliká Škoda, protože anotace zněla taaak super.

Jaehyun
25.02.2018 2 z 5

Tuhle knihu jsem si koupila hlavně kvůli obálce a proto, že mi někdo řekl že je to drasťana. Ale bohužel to bylo spíš jedno velké zklamání. Už od začátku tam bylo tolik jmen, událostí a informací že jsem se v tom ztrácela. Jedním slovem to byla nuda nuda nuda, kdyby mi to nepřišlo jako plýtvání peněz tak bych snad některé stránky i přeskakovala. Jediné co snad stálo za řeč a konečně se tam něco dělo byl konec. Jinak jsem ráda za už tu knihu mám za sebou, protože přečíst ji bylo utrpení.
Dávám tomu dvě hvězdy a jednu za obálku, protože ta jediná se povedla.

rode
22.01.2018 3 z 5

Nejtemnější kouty rozhodně měly svůj potenciál, který dle mého názoru ale zabilo pár nudných stránek na začátku a šíleně urychlený a zbytečně zmatený konec. Na začátku se totiž dlouho mácháme v informacích, které se stále opakují a ke konci najednou jedna bomba za druhou. A pár posledních řádků z epilogu tomu tedy korunu nenasadily.
Po přečtení anotace jsem tedy čekala od příběhu víc než mi ve skutečnosti dal.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy knížky

Kara Thomas
britská, 1990
2017  70%Nejtemnější kouty

Kniha Nejtemnější kouty je v

Přečtených80x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce106x
Chystám se číst78x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x