Nejsme sami ve vesmíru

Nejsme sami ve vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67730/nejsme-sami-ve-vesmiru-67730.jpg 3 12 4

V této publikaci pojednává o všech známých i méně známých aspektech kontaktu člověka s vesmírnými jevy a činí to zdá se potavěji než o generaci starší Erich von Daniken.

Žánr:
Záhady

Vydáno: , Dialog
Originální název:

Wir sind night allein! Signale aus dem all , 1994


více info...

Přidat komentář

danny_21
10.07.2023 3 z 5

Další kniha z této edice končí u mě s hodnocením někde na půl cesty většina myšlenek a záhad už byla publikována jinde. Autor navíc vidí mimozemské entity a záhady za vším co se kdy a kde šustlo a odkazuje se například na pozorování jevů kolem Venuše v 15.-tém století, kdy jakýsi amatérský hvězdář pozoroval těleso u této planety, které pak zmizelo a Rétyi to naroubuje na pozorování fenoménů UFO v minulém století ať už na Zemi nebo spekulativně ve vesmíru. Něco bylo navíc hodně úsměvné jako třeba dutý Měsíc, sloužící jako základna mimozešťanů, případně opět omílané pyramidy a tváře na Marsu nebo biblické výjevy popisující prorokovy lety do kosmu. Naopak standrartně zajímavě záhadný Egypt či Dogonská kultura a jejich kult Siria. Prostě standartní dávka záhad, spekulací a konspirací, v této edici ale patří zatím ty lepší, myšlence života putujícího vesmírem, případně umělým zásahem upraveným jsem nakloněn, myšlenka jedinečnosti inteligenci v biliónech galaxií ve Vesmíru je za mě zcestná, bohužel díky vzdálenostem a krátkému životu je setkání s některou jinou civiliací nedostižná, snad možná v jném metafyzickém stavu :-) - 60 %

Hobo
18.08.2021 5 z 5

Pustil jsem se do toho s určitou ironií a s vědomím, že v názvu není na konci otazník. Za můj dlouhý život se stále spekulovalo o mimozemšťanech a důkazy nikde, takže jsem byl zvědav, zda se konečně dožiju nějakého důkazu. Jak čtení postupovalo, ironie ustupovala. Nakonec mne kniha docela pohltila. Je to velmi reálná úvaha, která vede od racionálních zdůvodnění k až fantastickým perspektivám, ale neopouští nikde hranici možností. Zpočátku mě příliš neoslovil onen matematický model osídlenosti Galaxie, protože právě s tím se setkávám celý život a dá se nad ním neomezeně spekulovat, ale dál už to bylo stále lepší. Zkonstatoval bych, že možná stále nemáme jednoznačný důkaz, ale zato plno nezpochybnitelných indicií.


Pirkus
18.06.2017 1 z 5

Kniha byla sice místy trochu zajímavá, ale chaoticky uspořádaná. Informace na sebe nenavazovaly. Z tohoto důvodu velice pochybuji o tvrzení na přebalu knihy, že autor píše poutavěji než Däniken. Nesouhlasím.

Když jsem si chtěl některé informace ověřit, nešlo to. Některá z míst nejsou přes Google k nalezení.

Avšak jednu z informací jsem si ověřit mohl. Na straně 140 je uvedeno, že je možné, že se na odvrácené straně Země nachází život. Google "říká", že je to prý možné.

Odborné pojmy jsou zde velkým problémem.

Jack Bauer
07.03.2012 5 z 5

Opravdu poutavě napsaná kniha, ale Danikena mám raději. Rétyi jakoby si spoustu jevů vymyslel, nejvíce mě dostalo, že Měsíc je dutý a je to pravděpodobně mimozemská kosmická loď, odkud nás pozorují. Jako výborný námět na sci-fi dost dobrý.