Nejsem hrdina

Nejsem hrdina https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399967/bmid_nejsem-hrdina-cbx-399967.jpeg 4 47 12

Po bestselleru popisujícím misi vedoucí k zabití bin Ládina Nelehký den přichází bývalý člen jednotky amerického námořnictva Navy SEAL Mark Owen se svou druhou knihou, v níž předkládá čtenáři nejniternější zážitky ze svých misí, které ho nejvíce zasáhly a měly vliv na to, jaký člověk se z něj stal.

Žánr:
Literatura faktu , Vojenství

Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

No Hero , 2014


více info...

Přidat komentář

RadimB.
01.02.2023 3 z 5

Vojenských knížek mám přečtených celkem dost. Zrovna vojáci ze SEALu mají takový specifický nastavení mysli na Americký způsob. Tehle kousek se zrovna povedl. Mark umí pěkně psát a čte se to samo. Mnohdy vojáci k tomuhle nemají talent. Takže jestli Vás Army problematika zajímá tak můžu doporučit je to jedna z povedenějších knížek.

PanKrbec
20.03.2021 4 z 5

Četlo se to samo, začátek a konec super, ale libily se mi vlastně i ostatní kapitoly jen mi jich připadalo málo na celou kariéru a také mi to vyprávění přišlo málo kontinuální. Spíše takové jednotlivé příhody a akce, než nějaký jednolitý příběh.
Nelíbil se mi však překlad. Jako perličku bych uvedl, že překladatelka vydává rockovou kapelu Van Halen za oděvního vyrobce. No a korektor svou praci taky pěkně odflákl :-)


TwoFace
19.03.2021 4 z 5

Líbila se mi víc než Nelehký den.

EvieS
03.08.2020 3 z 5

Knihy o Navy SEALs mám ráda ale toto je první, která mě moc neoslovila. Nemohla jsem se ji prokousat.

Affares
11.02.2020 4 z 5

Kniha, která naprosto jinak rezonuje u nás a jinak v USA. Oceňuji citlivý přístup autora, ovšem šel jen po povrchu, realita je mnohem silnější. Nicméně nadhled do života, myšlení a proč si zvolil autor tuto cestu, je to velice zajímavý. Krásně vystihl podstatu SEAL a rozdíl oproti jiným jednotkám. Zkusím si sehnat i předchozí, na které tato kniha navazuje. Kniha rozhodně stojí za přečtení.

Aveli
20.11.2018 4 z 5

Kniha se mi líbila o malinko méně než "Nelehký den", ale i tak byla skvělá. Detaily z misí ale i ze života autora jsou napsány čtivě a zajímavě. Člověk se dozví více o práci SEAL ale i celkově o práci vojáků. Doporučuji.

MimiNinaFuraha
04.10.2018 4 z 5

Právě jsem dočetla poslední stránku této knihy. Musím uznat, ze přestože nečtu válečnou literaturu, tak tato kniha se mi líbila. V první půlce mi přišla více osobní a líbilo se mi popisováni autora toho, jak zvládal překonávat sám sebe. Tohle pozvolna přecházelo ve vyprávění různých misi a tak. Myslím, ze to je pověřená knížka, která poukazuje na život vojáků a přibližuje nám jejich myšlení. Do jisté míry je i velmi inspirativní, protože když člověk něco opravdu moc chce, zatne zuby a jde si za tím.

domino2002
12.05.2018 5 z 5

Výborné psaní.

pejty
28.04.2018 4 z 5

Poslední dobou jsem se začal zajímat o příběhy vojáků a jejich výcvik, bojové nasazení i chvíle mezi turnusy. Knihy s touto tematikou prostě jsou pro mě poslední dobou naprostý top. Toto všechno tato kniha přináší a proto bych se asi měl po přečtení této knihy cítit nadšeně. Bohužel se tak necítím a to v mých očích sráží trochu tuto knihu.

Stanča
05.11.2016 5 z 5

Fakt dobrý čtení.

Chemosquito
30.05.2016 5 z 5

Kniha Nejsem Hrdina je z části Akční , z části Inspirující a z části motivační .
Na rozdíl od jiných knihách o SEAL není tolik povrchní ( netvrdím že by mě to tolik vadilo , neznám žádnou knihu o SEAL která by se mi nelíbila ) , naopak se spisovatel zaměřil na to popsat své chyby a jak ho co vedlo k tomu aby dosáhl svého cíle být tím nejlepším jakým mohl být .
Nejedná se o jednu z těch knih kde se hodně zabývá výcvikem ale o svých úspěšných i neúspěšných nasazení , o tom jak zvládnout strach a stres v akci a hlavně o hrdinství členů SEAL, Delty a Ranger .
Souhlasím se vším co napsal SImi30 .

Simi30
30.05.2016 5 z 5

Nejlepsi kniha o SEALS co jsem zatím četl. Líbí se mi na vyprávění ta lidskost, nic přehnaneho, žádný super hrdina. Píše i o svých neuspesich a o svém strachu. Což se v málokteré knize docteme. Kniha je velmi motivující predevsim pro nas do života. Se vším se da poprat. Nikdy nic nevzadejme a pojďme si za svými cili.