Nejoblíbenější pohádky

Nejoblíbenější pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72183/nejoblibenejsi-pohad-72183.jpg 5 22 3

101 dalmatinů Kráska a zvíře Dumbo Pinocchio Lví král Malá mořská víla Bambi Pocahontas Lady a Tramp Petr Pan Aristokočky Aladin Alenka v říši divů

Přidat komentář

LunaL.
17.09.2023 4 z 5

Knihu jsem dostala kdysi pred lety, na prvnim stupni. Byla jsem nadsena, rada jsem si knihou listovala. Ale precist ji byl pro me tvrdy orisek! Nakonec jsem to zvladla, po kouskach :) ted ji ctu svym detem a je stejna reakce - z obrazku i pohadek jsoz nadsene, ale precteme tri a sahnou po jine knizce. Mozna kdyby byly jednotlive pohadky o neco kratsi, bylo by to lepsi.
Urcite si kazde dite v tehle sbirce pohadek najde nejakou svoji oblibenou :)

JulianaH.
22.09.2019 5 z 5

Chudák mamka mi tuhle knížku četla stále znovu a znovu. Když jsem se konečně naučila číst i já, pustila jsem se do ní sama. Nikdy nezapomenu na triumf, že jsem zdolala těch 400 stran za jediný den (..., i když měla bichlička spoustu obrázků a posouvali jsme večerku, abych ještě stihla Alenku v říši divů).

A kolik mám na tu milovanou knížku vzpomínek! Jak mi bylo líto Mufasy a pokaždé jsem napůl doufala, že se přece jenom zachrání. Jak jsem se bála velryby, která spolkla Pinocchia, a raději jsem přeskakovala dvojstranu, kde byla vyobrazená. Jak na otcovu otázku, kdo napsal Malou mořskou vílu, odpovídám „Hans!“ a otec se s pozvednutým obočím táže: „Vy jste spolu pásli husy, nebo co?“. Odtud se datuje moje láska k H. Ch. Andersenovi a také návyk mluvit o něm důvěrně jako o „Hansi Christianovi“. Tyhle Disneyho pohádky si nedovedu odmyslet od svého dětství.


Pedruska01
19.10.2018 5 z 5

Knížka mého dětství. Měla jsem ji hrozně ráda. Některé pohádky jsem si četla opakovaně. Tady nejspíš vznikla obliba obecně u Walta Disneyeho a především u příběhu Krásky a Zvířete. :)

Autoři knihy

Walt Disney
americká, 1901 - 1966

Kniha Nejoblíbenější pohádky je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce19x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x