Silver Surfer

Silver Surfer https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371990/mid_silver-surfer-mcu-371990.jpg 4 30 4

Silver Surfer z daleké planety Zenn-La býval Galactusovým heroldem. Ze své služby byl osvobozen a nyní létá mezi hvězdami a zažívá dobrodružství na vlastní pěst. Poprvé vpadl Silver Surfer do komiksů v roce 1966. Živil ve čtenářích chuť představovat si, jaké zázraky asi v širším matvelovském vesmíru čekají. My vám tu převyprávíme jeden z klasických příběhů o původu strážce hvězdných stezek, a vedle něj dnes už legendární příběh Heroldův úděl. Uvidíme Surfera v jedné z nejlepších inkarnací sestavovat tým bývalých Galactusových sluhů, aby se popasovali s nejnovějším heroldem svého někdejšího pána, nesnesitelně krutým sadistou Morgem, dřív než zničí celou galaxii! Obsahuje: Zrození Silver Surfera Heroldův úděl: Část 1: Zasvěcení Heroldův úděl: Část 2: Zážeh Heroldův úděl: Část 3: Osvobození Heroldův úděl: Část 4: Zmrtvýchvstání Heroldův úděl: Část 5: Vyjednávání Heroldův úděl: Část 6: Zkáza... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Silver Surfer , 2015


více info...

Luigi1
Luigi1
09.07.2023 3 z 5

Viděl jsem průmněrný film a četba nebyla o moc lepší

Ivan Kučera
Ivan Kučera
17.04.2021 3 z 5

Silver Surfer je výnimočná postava. Smutný bard, ktorý napriek všetkému zlému a temnému, čo sa mu v minulosti stalo, stále verí v nádej, lepšiu budúcnosť a dobro v ľuďoch (a v iných kozmických bytostiach). Filozofický trubadúr, zasnený mierotvorca, ale zároveň tvrdý bojovník, ak treba. Nedokážeme ho však (čo vnímam ako osviežujúce plus) vnímať ako stopercentného klaďasa, pretože jeho spôsoby sú miestami značne rozporuplné. „Iným“ ho robí aj jeho vesmírny pôvod. Nech robí čo robí, stále zostáva cudzincom. Pozoruhodné je, že pôvodne sa jednalo o záporáka. O herolda jedného z najmocnejších marveláckych záporákov. Až neskôr sa Norrin Radd vzoprel a stala sa z neho bytosť, ktorú keď na oblohe uvidia trpiace obete, svitne v ich srdci nádej na lepšie zajtrajšky. To je krásne. Okrem toho je báječne nakreslený. Z „kašpara na létajícím prkně“ sa stala legenda. Bohužiaľ to, že je to skvelá postava, automaticky ešte neznamená, že ide aj o skvelý komiks. Kniha obsahuje dva a viac ma oslovil prvý, starší a kratší, ktorý báječne vystihuje Silverov svet a jeho dušu a povahu. Druhý (dlhší a modernejší) už zďaleka nie je nič svetoborné. Naopak, jedná sa o obrovské klišé, kedy hlavný hrdina okolo seba musí zoskupiť tím ďalších klaďasov a potom spoločne vyrazia proti spoločnému nepriateľovi. To je jednak strašne neobjavné, jednak sa do popredia dostáva akcia, ktorá je však nudná, a jednak členovia Silverovho zoskupenia sú nezaujímaví. Takže dávam len 3*. Ale som presvedčený o tom, že to Norrin pochopí.


Mirka.K
Mirka.K
07.07.2018 3 z 5

Silver Surfer je bezesporu zajímavá postava, ale hodně záleží, jak ho který scénárista pojme. Pojetí Stana Leeho mi vyloženě nesedlo. Surfer působil strašně ufňukaně a (správně americky) pateticky. Naštěstí se jeho příběh vešel do jednoho sešitu. Kdyby to bylo delší, asi bych to ani nedočetla.
Druhý příběh už je lepší. Můžeme vidět hrdiny v akci, jsou tu i povedené hlášky. Akorát konec mi přišel dost uspěchaný.
- Zrození Silver Surfera - 2*
- Heroldův úděl - 4*

hroubek
hroubek
28.02.2018 3 z 5

O Silver Surferovi by se dalo napsat mnoho, ale jednu věc určitě napsat nelze, že je to špatný komiks. Ale na druhou stranu o žádné veledílo, taky nejde. Silver Surfer je fajnový komiks, který má zajímavé nápady, ale jejich provedení je malinko horší. Úvodní komiks je dobrý, jen je hrozně ukecaný a natáhnutý. Hlavní příběh odstartuje parádně, vytvoří se konflikt, u kterého jsem byl zvědavý jakým způsobem bude gradovat. Problém byl pak, že se čtyři sešity opakovalo to samé dokola a to mě pak přestalo bavit. Poslední sešit má alespoň trochu zajímavý konec a pointu. Je to škoda, jelikož, kdyby byla propracovanější prostřední část, tak by to parádní komiks. Takhle je to lehce nadprůměrný.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Stan Lee
americká, 1922 - 2018
Ron Marz
americká, 1959

Kniha Silver Surfer je v

Přečtených37x
Doporučených2x
Knihotéce51x
Chystám se číst9x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x