Punisher

Punisher https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344338/bmid_punisher-mCd-344338.jpg 4 68 18

Punishera, nejslavnějšího antihrdinu z arzenálu Marvelu, není třeba představovat. Je brutální, děsivý, nemilosrdně efektivní a absolutně smrtící...a lační po spravedlnosti. V této knize budete svědky vůbec první akce tohto všudypřítomného mstitele na stránkách marvelovských komiksů, když se mu na mušce ocitne úžasný Spider-Man. A pak vám Steven Grant a Mike Zack představí zabijákovo znovuzrození v Krvavém kruhu, příběhu, který z Punishera učinil ikonu Marvelu. Obsahuje: Punisher útočí dvakrát! Punisher: Krvavý kruh... celý text

Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Punisher , 2014


více info...

Přidat komentář

Placi
18.07.2023 5 z 5

Padouch, kterého si oblíbíte. Frank je prototypem postavy, která jde za svým cílem po ne zrovna morální stezce. Není to hrdina v kápi, s nikým se nemaže a i právě proto je tak oblíbený.

Luigi1
05.07.2023 4 z 5

Dobře napsné a pěkně čtivé


BrooksWasHere
20.04.2023 4 z 5

Už dlhšiu dobu som si chcel prečítať nejaký "punisherovský" komiks, ale nevedel som, čím by som mal začať... A preto som si vybral úplne najstarší komiks o Frankovi Castleovi (v najbližších mesiacoch si chcem prečítať aj niektoré komiksy do Ennisa a Aarona :D) a nemôžem povedať, že by som nebol spokojný...

Úvodný retro zošit sa mi vôbec nepáčil, jediné, čo na ňom bolo aspoň trochu dobré bola jeho kresba, nič iné sa tam oceniť nedalo - príbeh bol tupý a nezáživný a Spider-Man ako hlavný hrdina priam neznesiteľný...
To však nemôžem povedať o "Krvavom kruhu", ktorý potom nasledoval, pretože ten bol o niekoľko úrovní lepší. Čítal sa výborne, hluchých miest mal naozaj iba zopár a aspoň trochu v ňom bolo vidno toho Punishera, ktoré v súčasnosti poznáme.

Celej tejto knihe dávam 70 %, pretože pohľad na Franka Castlea v elasťákovom kostýme nie je úplne najpríjemnejší... Oveľa radšej mám seriálovú nepriestrelnú vestu :D

Ivan Kučera
23.03.2021 4 z 5

„Faleš opadne a nakonec zanechá jen je samotné. Zanechá jen strach, paniku a zoufalství.“ Punisher je strašný tvrďák, ktorý sa ocitol vo vojne bez konca. Je to, čo je. Nehrá sa na nič, čo nie je. V minulosti sa mi z jeho série páčil kombajn Vítej zpátky, Franku. V ňom sa (dobrovoľne, je to predsa Punisher) zamiešal do vojny mafiánskych rodín. NHM: Punisher je po dejovej stránke niečo podobné, aj keď na tom predsa len už čiastočne poznať starší rok vzniku. Problém nie je v tomto druhom príbehu. Ten je v rámci možností drsný a nekompromisný a Punishera ako antagonistu predáva ak nie na jednotku, tak prinajhoršom na dvojku. Pozdávala sa mi sympatická priamočiarosť. Nič zbytočne komplikované, ale (relatívne) realistické, rázne a razantné. Problém som mal s príbehom č. 1, ktorý je jednak retro (rok 1974), jednak je scenár nezaujímavý a mdlý a do tretice u nás už vyšiel v KVS: Klonová sága, čiže dostanete niečo, čo už ste čítali. Áno, jedná sa o TEN Punisherov slávny debut, ktorý sa v skutočnosti neodohral v jeho samostatnej sérii (tej sa Frank dočkal až v roku 1986), ale v sérii Spider-Man. Spojenie dobráckeho srandistu Spajďáka (kde tečie krv len ak sa teta May poreže počas prípravy dezertu o konzervu s jahodami) s tak temným charakterom, akým dozaista je Frank (ktorý sa krvou svojich nepriateľov doslova brodí), nie je dobrý nápad. Ale vo svojich začiatkoch Punisher predsa len nebol ešte až tak mohutne výbušný a brutálny, takže sa to dá zvládnuť. V príbehu č. 1 bojuje s milovaným Snovačom pavučín, ale skutočným záporákom je Jackal, pre ktorého Kat pracuje. Na konci, ako to už v komiksoch býva, samozrejme pochopí, že ho zneužili, uvedomí si, že Spajdy je v skutočnosti jeho kolega (svojím spôsobom), rozlúči sa s ním (Spajdy to prežije, Frank mal totiž toho dňa extrémne dobrú náladu) a postupne sa ako postava čiastočne zmenil a urobili z neho nekompromisného drasťáka, ktorý sa s ničím zbytočne nemaže. Prvý príbeh 2*, druhý s prižmúrenými očami 4. Objektívne by bolo túto knihu ohodnotiť 3*, ale viete, ako by to dopadlo. Bojím sa. Bojím sa, že ak by som tak urobil, ešte dnes večer by sa ozvalo zaklopanie a keď by som otvoril, stál by tam on.

MichalPuchovsky
28.06.2020 4 z 5

Zápletka je síce riadne béčková, ale spracovanie je parádne. Punisher je drsnejší ako úradníčka na pracovnom úrade po osemhodinovej šichte.

LoFas
31.08.2019 4 z 5

Mohli vybrať aj nejaký novší príbeh ale kvalitu to malo.

RaggamuffinSVK
07.02.2019 4 z 5

Nie je to také mäso ako príbehy zo série MAX, ale je fajn vidieť, ako to celé začínalo. Prvé stretnutie s Punisherom v Spider-manovi z roku 1976 dnes už pôsobí trošku komicky, ale predsa len malo niečo do seba. Krvavý kruh už bol to pravé. Frank je skoro taký, ako ho dnes poznáme a s ničím sa extra neserie. Punisher je mojím obľúbencom už zo pätnásť rokov a som rád, že tento komplet nemusím ľutovať. Obidva príbehy sú celistvé, uzavreté a hlavne zábavné. Krvavý kruh pri tom obsahuje aj tú temnú stránku, ktorá nás núti ponoriť sa do Frankovej mysle.

Schredel
14.08.2018 4 z 5

8/10
Poměrně temná mlátička které neohrozí sice každého ale stále má kvalitu.

Veve721
12.06.2018 3 z 5

Punisher je ohromně zajímavá postava, to se mu nedá upřít. Jako seznámení s hrdinou byl tento svazek NHM perfektní. První retro sešit se samozřejmě nedá moc dobře zhodnotit, protože je jen vytrženým kouskem ze Spider-Mana. Kresba nic moc, obličej Punishera je úplná tragédie a ani kolorizace mi nesedla. Tento typ retra prostě není můj šálek kávy...

O něco novější pětidílný příběh "Krvavý kruh" je úplně jiná liga. Přestože stále nejde o žádnou moderní kresbu, dá se na to koukat a některé panely byly až překvapivě dobře nakreslené. Minimálně Frank už nevypadá jako opičák... Hlavním plusem "Krvavého kruhu" však není kresba, ale příběh. První sešit mi dost připomínal filmy typu "útěk z vězení", s dalšími čísly to už šlo mírně z kopce. Popravdě nechápu, co některým čtenářům přišlo na rozuzlení překvapivé a nápadité, protože mně to připadalo jako klasická zápletka špionážního románu - nic extra výjimečného. S každou další stránkou navíc Frank propadal čím dál většímu smutku a depresím, takže vymizely i vtipné rýpance, které se mi líbily na začátku. A kresba mi přišla taky čím dál jednodušší s menším důrazem na detaily. I tak jsem ale nebyla zklamaná. Přestože bych byla radši, kdyby se celý příběh nesl víc v tónu prvního sešitu z věznice, u čtení jsem se bavila.

Bobik9
06.02.2018 4 z 5

Překvapivě velmi dobré. Punisher je hrdina podle mého gusta. Nevyumělkovaný, nepřehnaný. Co mě překvapilo je to, že ty starší komiksy se mi většinou moc nelíbí. Mívají slabší příběhy i kresbu. Na to, že to jsou osmdesátky, tak ten příběh je parádní. Celé jsem to prolítnul fakt rychle. Hezk yse to čte, je to velmi zábavné. Kresba je trochu slabší, co si budeme povídat. Nicméně jako reklama na Punishera na mě tato knížka zapůsobila stoprocentně.

milan1935
30.01.2018 4 z 5

Z tohoto komiksu jsem byl příjemně překvapen. Příběh i kresba šli ruku v ruce a stvořili tak velmi příjemný příběh s punisherem.

B-artX
02.01.2018 5 z 5

Frank je prostě dokonalej :). Očekával jsem, že to bude ještě lepší, ale jsem spokojen.
Škoda, že tam nedali místo toho něco od Ennise, to je komiksový génius. A je mi jedno, že by se to comicspointu nevyplatilo :D.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Tady je hodně vidět, že jde o komiks, který opravdu definoval Punishera... Jsou tu prvky, na kterých později stavěl Ennis a jiní... A je to asi ta nejlepší akční jízda, kterou jsem zatím v NHM četl. Kultovní status si Krvavý kruh bezesporu zaslouží. A první výskyt Punishera ve Spideyho sérii je taky fajn. Už jenom proto, že jsem chtěl vědět, co bude dál. Kdyby takhle vypadala každá klasika, nikdo si nestěžuje. Je to nabité akcí a není to hloupé! K čemuž by u podobného příběhu bylo snadné klesnout...

Hwaelos
04.10.2017 4 z 5

Překvapivě velmi dobré - obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že jde o příběh z počátku osmdesátých let. Kresba - a zejména její koloring - srážejí dobře napsaný příběh poněkud dolů, ale celkově jde o dobrý výběr.

Lenka.Vílka
09.07.2017 5 z 5

Punisher útočí dvakrát!
Ále jo. Dočteno kvůli Punisherovi, protože nějak toho papírovýho Spider-Mana nemusím. Takže když jsem vynechala ty Petříkovi keci, šlo to (i ten závěrečný vtip ohledně Punishera mi nepřišel vtipný). Tady jde o Punishera především (proč ale mají moje oblíbené postavy úvodník vždy ve Spider-Manovi, to jsem ještě nevyluštila), protože vytržený příběh mi bez kontextu stejně nic neříkal.
Krvavý kruh
Mám ráda Punishera od Ennise. Krvavý kruh mi ho v hodně bodech připomíná. Nejsou tady sice hektolitry krve, ale o čisté násilí nouze není. Jenom mi přijde, že se Punisher nedokáže rozhodnout nad tou nejzákladnější věcí na světě. Jestli je sexy ženská přítel nebo nepřítel. V tomhle má i po letech zabíjení stále zmatek. Jinak příběhově dobré (i bez těch hektolitrů krve) a měla jsem přečteno na jedno posezení.

Atlantis
01.06.2017 5 z 5

Nebojím se Punishera označit za nejlepší díl červeného kompletu (vychvalovanou Black Widow jsem nečetl).
První výskyt postavy klasika, nic proti ničemu. Pak ale začne Krvavý kruh a akční béčko jako vyšité. Je tady nádherně vidět, že si autoři psaní užívali a napínali tehdejší komiksový kodex až k prasknutí. Žádná nahota, krev či amputované končetina, a přesto jde o skvělou akci.
Jsem neskutečně rád, že se nekonal žádný crossover a Punisher jasně dokazuje, že po ruce zkrátka nepotřebuje další "hrdiny ulice" typu Luke Cage nebo Daredevil. A ani superpadouch není potřeba.
Jedinou malinkou výtku mám ke kresbě, kde mi občas vadily nepřesně vybarvené detaily (zastřelený má v detailu zrzavé vlasy, ale poté leží na zemi s bílými). Na druhou stranu, když Punisher v jedné scéně tvrdí, že před Fiskovým domem v minulém čísle stálo stejné auto, opravdu ho tam najdete.
Punisher se povedl a to tvrdí člověk, který nemá staré komiksy příliš v lásce.

martinstefko
31.05.2017 4 z 5

Dobrý výběr pro příběh s Punisherem. Konečně zase něco jiného než Ennis. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1448-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-20.html

hroubek
23.05.2017 4 z 5

Opět parádní práce. Starý komiks s prvním výskytem Punishera velmi potěší a příjemně nakopne na to co bude přicházet. Samotná minisérie je velmi dobrá a velmi mě překvapila finální pointa, která tuto minisérii povyšuje na nadstandard. Líbilo se mi vykreslení Punishera a jeho vlastní křížové výpravy. Dost jsem ocenil drsnost komiksu, která se obejdete i bez krve. Potěšilo mě, že komiks není, vůbec černobílý a má zajímavý přesah, který plyne už z názvu. Za mě tedy velká spokojenost a fakt stačilo málo, a bylo by to za plnou palbu. Nejmocnější hrdinové Marvelu mě dělají posledních týdnech velkou radost.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Punisher Marvel

Část díla

Autoři knihy

Jo Duffy
americká, 1953
Steven Grant
americká, 1953
Gerard Conway
americká, 1952
Mike Zeck
americká, 1949

Kniha Punisher je v

Přečtených77x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce66x
Chystám se číst11x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x