Profesor X

Profesor X https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409819/bmid_profesor-x-zTG-409819.jpg 4 25 6

VÁLKA MYSLÍ SÁGA OSTROVA MUIR Profesor Charles Francis Xavier, neústupný zakladatel X-Menů, který se pyšní jednou z nejbystřejších myslí marvelovského vesmíru, patří mezi skutečné ikony komiksového světa. Když stáli X-Meni na vrcholu popularity, obrátil mistr scenárista Chris Claremont spolu s ostatními talentovanými autory svět Charlese Xaviera naruby. Mutantského mentora čeká boj, který zasáhne srdce všeho, co je mu drahé. Bude muset povolat na pomoc Cyclopse a jeho tým X-Factor, aby mu pomohli zachránit celou mutantskou rasu. Dočtete se tu i to, jak se Xavier s děsivým Shadow Kingem střetl poprvé, a poznáte, jak geniální myslí vládne nejmocnější telepat na světě. Obsahuje Uncanny X-Men č. 117 a 278-280, X-Factor č. 69-70.... celý text

Přidat komentář

ariannpHm
20.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Komiks mě dost bavil. Dozvěděli jsme se, proč je profesor X na vozíku. Moc se mi líbí, jak je komiks nakreslený.

Luigi1
15.07.2023 3 z 5

Tento komiks se spisovatelům moc nepoved


Lioncz24
14.11.2020 3 z 5

Spoiler: X-Mani jsou na ostrově Murie. Profesor x mentor xmenů boje proti Shadow King který ovládá mysl xmenů. Charles Xavier si zavolá X-Factor aby mu pomohli.

V této knize se dozvíte proč je Charles Xavier na vozíku.
Kresba je retro namalovaná.

Hwaelos
07.09.2019 3 z 5

Nicieza opět prokazuje, že není symbolem nevkusných devadesátek v komiksu jen tak pro nic za nic. Příběh samotný je tak nějak průměrně fajn s jedním vysloveně výborným momentem na konci - poslední sešit, který se zaobírá jen postavami (a konsolidací X-Menů po střetu s Shadow Kingem), je prostě super.

martinstefko
16.05.2019 3 z 5

Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 71: Profesor X" ukazuje osobnost Charlese Xaviera jen skutečně povšechně, i když jsou zde naznačeny určité chyby, které udělal. Víc je toho pak řečeno v závěrečném bonusovém materiálu, který je tentokrát celkem obsáhlý, ne že by to bylo něco až tak zásadního, ale aspoň zde i poznáte různé kreslířské přístupy k postavě Charlese Xaviera. Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 71: Profesor X" tak nakonec jen ukazuje dva příběhy, které se sice jeví jako zásadní, ale o těch zásadních okamžicích se spíše mluví, než aby byly skutečně prožívány a dobře napsány, což je škoda. Důležité okamžiky jsou zde zdůrazňovány v řeči, než aby byly zdůrazněny samotnou akcí. Je to navíc celé neskutečně ukecané. Chris Claremont a John Byrne jsou legendy X-Menů, ale bohužel příběh v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 71: Profesor X" toho není rozhodně důkazem. Spíše podprůměrný příběh, který zachraňuje to, že tu jsou fajn momenty některých postav.

hroubek
07.05.2019 4 z 5

Profesora Xaviera jsem v komiksech nikdy moc nemusel. Ale ve filmech mě vždy bavil a líbil se mi jeho vztah s Magnetem a s jeho studenty. Co se týče komiksu, tak jsem ve výsledku celkem spokojený. Není to vůbec špatné, čte se to dobře, a je to i celkem napínavé. Trochu zamrzí, že se dost často střídají kreslíři, takže některé sešity vypadají hůře, než jiné. Nicméně po příběhové stránce to funguje dobře. Má to zajímavé momenty a dokáže to hezky překvapovat. Sice to není žádná ultimátní pecka, ze které bych si sedl na zadek, ale svůj účel tento komiks splnil na 100%.

Část díla

Autoři knihy

Chris Claremont
anglická, 1950
John Byrne
americká, 1950
Fabian Nicieza
argentinská, 1961
Peter David
americká, 1956

Kniha Profesor X je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce34x
Chystám se číst10x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x