Namor

Namor https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405212/bmid_namor-Sfz-405212.jpg 4 25 6

Pyšní se historii sahající více než tři čtvrtě století zpět, a tak je Namor, princ Atlantidy a vládce moří, nedílnou součástí marvelovského světa už od jeho prvních dní. Přinášíme vám knihu z doby, kdy byl mistr vypravěč John Byrne na vrcholu věhlasu i kreativity. Právě on stojí za Namorovým znovuzrozením. Byrne se pouští do zkoumání toho, co se mstivému Atlanťanovi dostane pod kůži, a výsledek stojí za to! Když se Namor setká se svými novými spojenci, Carrie a Calebem Alexanderovými, vrátí se do světa suchozemců s novou vervou a odhodláním bránit Atlantidu i její zájmy. Obsahuje: Vládce moří... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Hachette
Originální název:

Namor: The Sub-Mariner , 2014


více info...

Přidat komentář

Luigi1
15.07.2023 3 z 5

Toto byl jeden slabší komiks

dr.horrible
12.05.2022 3 z 5

Sympaticky ujetá 90’s atmosféra, zároveň je to ale trochu nablblé, a hlavne nerozumiem, prečo pri najstaršej Marvel postave nezaradili aj nejaký starší komiks. 70%


Atlantis
06.05.2021 2 z 5

Namor je nesympatický, arogantní blbeček, to je prostě fakt. Marvel to vzletně nazývá "antihrdina", ale tenhle komiksový praděda mi k srdci nikdy nepřirostl. A tenhle komiks můj názor rozhodně nezměnil. I když to už není až tak velké retro, tak z příběhu byste to nepoznali. Hloupé repliky, spousta zbytečných myšlenkových bublin a hlavně je to šílená nuda. Navíc několik logických kiksů (stroj na výměnu krve, který se ukáže na naprostém začátku, zdůrazní se jeho extrémní důležitost, aby pak o něm nebyla už ani jedna zmínka) a máte neslaný, nemastný výtvor, který opravdu nemůžu doporučit.

Ivan Kučera
20.02.2021 3 z 5

„Jsi doma v obou prostředích, ale do žádného doopravdy nepatříš.“ Princ Namor, výbušný a prchký pán podmorskej ríše Atlantída, na mňa zapôsobil už v 90. rokoch, keď vyšlo jeho spoločné dobrodružstvo so Stenolezom v semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi č. 3. Keď vyšiel v NHM, povedal som si, že to musím mať. Horkokrvný Namor s tými svojimi šialenými krídelkami na členkoch (!) je o dosť iná postava, než konkurenčný Aquaman z DC, hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že ide o tie isté postavy, len patriace inej firme. Bavila ma Namorova horkokrvná, jemne arogantná, hrdá povaha, ale samotný scenár ma nejako extra nechytil (nápad s hlavami je tak blbý, až je svojím spôsobom dobrý). Našťastie to, čo John Byrne tak úplne nezachránil z pozície scenáristu, to bohato spasil ako ilustrátor.

Hwaelos
20.08.2019 3 z 5

NHMkový průměr. Namor je poplatný "divným" devadesátkám, jen namísto spousty kvérů a drsných hlášek stojí v popředí ekologické téma. To mi samo o sobě nevadí, ale o moc víc toho v knížce nenajdete. Příběh se dobře čte, ale je snadno zapomenutelný. Kdyby tohle u nás nevyšlo, o nic zásadního bychom nepřišli.

hroubek
14.03.2019 4 z 5

Ze všech hrdinů od komiksového vydavatelství Marvel, je Namor pro mě nejméně sympatická postava, a co více, jsem na něj dost alergický. Moc se mi do tohoto komiksu nechtělo, protože jsem věděl, že budu číst příběhy o postavě, kterou nemám rád. Ale jak se říká, nesuď knihu, v tomto případě komiks, podle obalu. John Byrne je frajer, napsal velmi dobrý příběh, který je zajímavý, má dobré tempo a zvraty, a hlavně dokázal uchopit Namora z té lidštější stránky, takže se to čte opravdu moc dobře. Funguje akce, dialogy mají co říci, má to poselství a v neposlední řadě se to čte velmi dobře a nenudí to. Za mě palec nahoru.