Captain Marvel

Captain Marvel https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326541/bmid_captain-marvel-iS7-326541.jpg 3 53 8

Kreeský válečník, který našel domov na Zemi. Captain Marvel se stal odhodlaným ochráncem svého adoptivního domova a patří k největším členům Avengers, co kdy žili. Nyní se stanete svědky úžasného znovuzrození jednoho z nejikoničtějších galaktických hrdinů. Autorská dvojice Roy Thomas a Gil Kane vám představí nového Mar-Vella. Ze svého vězení v Negativní zóně je Captain Marvel osvobozen mladým členem Avengers Rickem Jonesem. Nemá však na výběr a musí svého mladého spojence v nicotě opustit. Vrací se na Zemi, aby jí znovu zachránil. V téhle porci tradičních komiksových dobrodružství vás čeká zrod nových hrdinů i návrat starých nepřátel, a to vše pod taktovkou předních marvelovských autorů. Obsahuje: A jen hoch tě povede! Pomsta je má! Pán krvavého labyrintu Lovec a holocaust Přichází Hulk! Nový život! Smrt na konci světa! Bouře na Saturnu Temná zákoutí... celý text

Přidat komentář
Luigi1
Luigi1
03.07.2023 2 z 5

Tak to byla slabota

mirec88
mirec88
08.06.2020 2 z 5

Toto bolo veľmi slabé. Také tápanie v tme. Hmmm.


martinstefko
martinstefko
01.09.2017 2 z 5

I když má komiks "Nejmocnější hrdinové Marvelu 10: Captain Marvel" sloužit jako představení této postavy, skutečně raději sáhněte po knihách "Ultimátní komiksový komplet 108: Captain Marvel - Život a smrt Captaina Marvela, první část" a "Ultimátní komiksový komplet 109: Captain Marvel - Život a smrt Captaina Marvela, druhá část".

Placi
Placi
08.08.2017 4 z 5

Je pravda, že taková "Smrt Captaina Marvela" by tomuhle číslu slušela možná více, ale i tak jsem spokojen, neboť mě tyto příběhy seznámily s touto postavou.

pepapopper
pepapopper
11.04.2017 2 z 5

nic moc, docela nuda

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
26.02.2017 4 z 5

Bylo by to dobré, protože mě obecně "dva v jednom baví", ale...nechtějte tohle sdílet s Rickem Jonesem. Varování pro všechny hrdiny. Ne, on fakt ne. Vyberte si někoho, kdo parťáky nestřídá jako žena volných mravů chlapy. Celou dobu neví jestli doleva nebo doprava a po čase ten jeho tyjátr školačky akorát prudí. Když je u kormidla Kapitán je to lepší stav, ale stěr. Vy stejně víte, že se Rick vrátí a nastane peklo. Takže koncept příběhu je furt stejný. Ne, nechci (věčně iritujicí Rick), ale ty musíš (Kapitán), potom bitva a znovu dokola (akce tady bylo naštěstí fakt hodně). Tu nejzajímavější část tvůrci přeskočili na jedné stránce "Stalo se před Bouří na Saturnu" (přečíst si tohle by mi vůbec nevadilo). Bouře na Saturnu mi přišla jako to nejlepší, co komiks nabízí. Už nejsme na nudné zemi. Jupí! A jelikož Rick už není v negativní zóně, není už tak negativni (ó) a příběh příjemně plyne.

Atlantis
Atlantis
16.01.2017 3 z 5

Honem Ricku! Pospěš si Ricku! Rychle Ricku! Právě takto vypadá polovina vět kapitána Marvela v prvním příběhu.
Z tohoto komiksu mám silně rozporuplné pocity. A mám pocit, že nejen já, ale například i vydavatel. Pokud se hned v úvodníku dozvíte, že vás asi v polovině kniha silně zmate, není to dobrý začátek. A konečné shrnutí je vlastně popis neustávajícího nezájmu o tuto postavu, což je vtipně vidět i v prvním příběhu, kdy se postavy neustále ptají, co to má být za kašpara.
První příběh je neskutečně naivní. A tím myslím i na poměry starých komiksů. Rick Jones, univerzální parťák padesáti různých hrdinů, o sebe klepne náramky a najednou je tu Captain Marvel. Celou dobu jsem si říkal, že je to naprostá kopie konkurenčního Shazama a ono se v závěru knihy dozvíte, že tomu tak opravdu je. Příběh hloupoučký, ale překvapivě nenudil.
A nenudí ani příběh druhý, kde mi kresba silně připomínala obaly desek Iron Maiden a podobných skupin z osmdesátek. Příběh slušný, ale naprosto vytržený z kontextu a vlastně zbytečný.
Captain Marvel je pro mě nejrozpoluplnější komiks červeného UKK. Není špatný, vůbec ne, ale ani dobrý. Silně naivní až hloupé příběhy, kde je vidět, že ani tvůrci si kolikrát nevěděli s postavou rady.
Červené UKK mne o svých kvalitách ani v nejmenším nepřesvědčilo, a proto s ním po deseti dílech končím a v budoucnu už zaoupím jen tituly, které mě zaujmou (v nejbližší době tedy Guardians of the Galaxy a Deadpoola, možná původního Human Torche).

hroubek
hroubek
04.01.2017 3 z 5

Captain Marvel mě dojal svou smrtí, ale tyto příběhy mě fakt nesedli. Nevím, kdo za to může, ale je to takové plácání se odnikud nikam, a vůbec tomu nepomáhá naprosto nesympatický Rick Jones, který snad nikdy nebyl otravnější. Komiks má spoustu fajn momentu, ale nikdy to není úplně ono, a spíše je to jen naznačení, že by to mohlo být o dost lepší. Jedinou výhodou komiksu, je to že se čte dost rychle a je tam taky dost akce. Oproti předchozím příběhům, které vyšli u Nejmocnějších hrdinů Marvelu, je Captain Marvel o dost slabší. Škoda.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Doug Moench
americká, 1948
Marv Wolfman
americká, 1946
Roy Thomas
americká, 1940
Gerard Conway
americká, 1952

Kniha Captain Marvel je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce77x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x