Nejlepší přítel aneb psi slavných osobností

Nejlepší přítel aneb psi slavných osobností https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347740/mid_nejlepsi-pritel-aneb-psi-slavnych-o-GV5-347740.jpg 4 9 7

Kniha, v níž se slovenský zvěrolékař zabývá vztahem více než 200 historických i současných osobností z naší i světové politiky, umění, sportu a vědy k jejich psům a uvádí historky, které se svými čtyřnohými miláčky zažili. V knize najdeme takové milovníky psů, jako byli či jsou například Edvard Beneš, Ludvík Svoboda, Václav Havel, Alexandr Dubček, Vlado Clemetis, ale také Marilyn Monroe, Madonna, Audrey Hepburn, Alain Delon, Elton John, Emil Holub, nebo V. I. Lenin, J. V. Stalin, Adolf Hitler a další. Text je doplněný odbornými veterinárními poznámkami a také poznámkami humornými.... celý text

malýčtenář
malýčtenář
09.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Kniha, která chytne za srdce každého,kdo má rád psy. Dovídáme se o slavných lidech, kteří prožili a prožívají svůj život ve společnosti psů. Veselé, ale i smutné příhody o psech se četly velmi dobře. Také se dozvíme spoustu informací o majitelich psů. Vřele doporučuji.

Arkagas
Arkagas
15.08.2021 5 z 5

Knížku jsem objevila v LK mezi válečnou literaturou - neptejte se mě, jak se tam dostala. Každopádně je to kniha, která je povinností pro všechny pejskaře. Pavol Fabian přibližuje zábavnou, ale velmi ponaučující formou nejen život psů slavných osobností, ale především historické souvislosti. Kniha se pohybuje v rozmezí Columba po současnost a některá fakta jsem absolutně netušila. Spoustu prezidentů a známých osobností dokonce sami chovali psi, nebo byli hrdými majiteli štěňat z ČSR.. Nejen o známých osobnostech showbusinessu, ale především o známých osobnostech, o kterých jste možná ani netušili, že psa měli.. Od Renaga, přes Junga až po Busche a Klause.
Kniha se čte vesměs sama a je doplněna hromadou fotografií. Jediné za co ubírám hvězdičku je někdy až moc násilné přeskakování v čase.

Moje hodnocení: 9/10


Květi62
Květi62
08.04.2020 4 z 5

Pro koho je pes nejlepší přítel člověk, tomu se bude knížka určitě líbit.
Zajímavé informace, doporučuji

pajaroh
pajaroh
31.01.2019 3 z 5

Je škoda, že kniha je vyprávěna tak halabala na přeskáčku a chybí ji pevnější konstrukce, oddělené kapitoly nebo časová souslednost a osobní poznatky jsou uvedené na konci knihy v poznámkách. Povídání o psech a jejich známých páníčcích - politicích, vojevůdcích, hercích a zpěvácích či pro mě nejchytlavější část o spisovatelích - je totiž zajímavé a často i vtipné nejen pro někoho s diagnózou "pejskař". Jen si představte Castra jako zachránce čivav (ač milovníka rotwajlerů), J. Mengeleho provozujícího v poklidném brazilském stáří psí útulek (za jakým účetlem, to se už asi nedovíme), Baracka Obamu, kterému prezidentská kancelář zakazuje pořídit si havanského psíka (jelikož se to přeci jen politicky nehodí) apod.

"Pes k člověku vzhlíží, kočka ho přehlíží a prase jej považuje za rovnocenného partnera." Winston Churchill

andrii24
andrii24
09.01.2019 4 z 5

Haf, haf. Je to tak. Na to si dáme PAC. Tahle publikace "oblízne" srdce člověčí, lidskou tvář. Na vás, chlupáči s čistou duší na čtyřech tlapkách.

Rodaw
Rodaw
27.12.2018 5 z 5

NEJLEPŠÍ PŘÍTEL ANEB PSI ZNÁMÝCH OSOBNOSTÍ: Tahle kniha je dle mého must have pro všechny pejskaře. Neskutečně zajímavá a obohacující. Dozvěděla jsem se mnoho nových, často i šokujících informací a ke knížce se rozhodně během života budu vracet. Pejsci jsou zkrátka těmi nejlepšími společníky a stojí po boku člověka vždy... v dobrém, i ve zlém... Krásné počtení, doporučuji! Tuhle knížku si nejen přečtěte, ale přímo i kupte - takový kousek stojí za to mít doma!!!:)

rarášek
rarášek
22.10.2017 5 z 5

Úžasná knížka plná zajímavých informací a dojemných, zábavných nebo i smutných historek.
Knížku jsem si půjčila z knihovny, ale po přečtení se mi natolik zalíbila, že jsem si ji musela koupit. Doporučuji. :)

Autorovy další knížky

Pavol Fabian
slovenská, 1956
2001  92%Moji čtyřnozí pacienti - Úsměvné historky o zvířatech
2008  79%Co se přihodilo zvěrolékaři
2009  74%Zvěrolékař nekouše
2012  57%Poviedky o strachu
2017  87%Nejlepší přítel aneb psi slavných osobností

Kniha Nejlepší přítel aneb psi slavných osobností je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x