Nejlepší příběhy o koních

Nejlepší příběhy o koních https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31167/nejlepsi-pribehy-o-konich-31167.jpg 4 22 7

Veselé, dramatické i dojímavé příběhy ze světa koní vyprávějí světoznámí autoři. Soubor osmnácti příběhů o koních od autorů z Anglie, Irska a Severní Ameriky uspořádaných Leslie O´Marovou s úvodní povídkou od Johna Francoma. Povídky: V divočine-Charles G.D.Roberts, Havraní koně-Luigi Pirandello, Jezdecký den-Enid Bagnold, Cukr pro kobylku-H.E.Bates, Maltský kocour-Rudyard Kipling, Můj první divoký kůň-Barbara Woodhouseová, Pan Carteret a jeho američtí spoluobčané v zahraničí-David Gray, Drahá operace-James Herriot, Závod Deadwood-Omaha, 500 mil-Jack Schaefer, Přehlídka koní-Clare Leightonová, První cena-Will James, Kůň cikánské hraběnky-Don Byrne, Pan Pickwick se ujímá kočírování a pan Winkle svoluje k jízdě koňmo-Charles Dickens, Filipa a hon na lišku-E-Somerville a Martin Ross, Stoprocentní mexická hajtra-Mark Twain, Ztracený v bažinách-Diana Pulleinová-Thompsonová, Jak se nakupuje a jezdí v Ballinasloe-Marjorie Quartonová, Šťastný konec-Anna Sewelová.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Příroda, zvířata , Příběhy

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Best Horse Stories , 1991


více info...

Přidat komentář

Aribana
28.05.2023

Některé příběhy byly zajímavé, nejvíce se mi líbily asi poslední dva. Aspoň trochu jiný žánr.

janina66
18.11.2022 4 z 5

Velmi příjemná oddychová kniha povídek o koních a nejen o nich.
Jak už to bývá u povídek. Některé výborné, jiné úsměvné i vtipné. A pak ty ostatní.


efka.saf
13.01.2018 5 z 5

Moje knižní láska z dětství! :-)

azertaaz
19.06.2017 4 z 5

Moc hezká kniha, i když mě ten název zase tak moc nesedí. Ano, některé příběhy byly o koních, ale některé zase jen o lidech, kteří se nějak motali kolem koní. Třeba někam na koni jeli. Víc by se mi tam hodili příběhy, kde kůň je hlavní postava, ale jinak se kniha dobře četla. Takové to klasické oddechové čtivo na dovolenou.

rarášek
21.02.2016 5 z 5

Moc se mi tahle kniha povídek líbila. Nejvíc mě potěšila ta poslední povídka, která je z knížky Černý krasavec, protože tuhle knížku mám strašně ráda. :)

Fiona
30.11.-0001 4 z 5

Zklamalo mne, že autorem nebyl sám Herriot, ale nakonec to tak nevadilo, příběhy byly pěkné, koně mám ráda...a nevím, co mne tak udivuje, kůň byl právě to zvíře, jehož léčbu Herriot vždy raději přenechal Siegfridovi :)

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Krásné příběhy, některé byli zábavné, jiné byli dojemné, některé prostě svým způsobem roztomilé.

mám tu knihu doma 10 let, ale terpve až teď jsem se k ní dostala, a docela lituji, že jsem nepříšla dřív na to, že jsem udělala dobře, že jsem si jí koupila.