Nejkrutější psychopati v dějinách

Nejkrutější psychopati v dějinách https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62898/bmid_nejkrutejsi-psychopati-v-dejinach-nfQ-62898.jpg 4 64 11

V každém období lidských dějin se našli jedinci, kteří se vyžívali v krutém násilí, nelítostném mučení a týrání náhodných nebo pečlivě volených obětí. Zatímco zločincům z dávných dob kralují Alžběta Báthoryová a Vlad III., viktoriánské éře vévodí Jack Rozparovač. Ve 20. století se vyskytla nová kategorie pachatelů: sexuálně motivovaní psychopati a sérioví vrazi. Z příběhů jednotlivých vrahů a jejich obětí mrazí v zádech stejně jako z vědomí, že naprostá většina z nich působí jako příjemný soused odvedle.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The world`s most evil psychopats , 2008


více info...

Přidat komentář

TerezaMondeková
18.08.2022 4 z 5

Kniha je rozhodně zajímavá, docela poutavě napsaná a jedna z nejlepších ohledně téhle kategorie, co jsem zatím četla. Nechyběly tu známé příběhy typu Alžběty Báthoryové, Jacka Rozparovače, Teda Bundyho, ale ani Johna Wayna Gacyho...Takzvaná předloha pro knihu a film To. Vraždící klaun. Už jsem o něm viděla dokument, takže jsem z příběhu v knize šokovaná nebyla, i když je to silní káva.
Ale knize jsem nemohla dát plný počet bodů. Má to hned několik důvodů... První je, že případy vybrané do knihy pro mě nebyly žádným překvapením, protože jsem o většině slyšela, četla nebo jsem viděla dokument. A u těch zajímavějších případů se mohl autor více rozepsat. Přišlo mi, že některé příběhy byly docela krátké a zasloužily si větší pozornost. Ale zase musím uznat, že dost zajímavé zpestření knihy byly fotografie, které byly občas trochu... kruté, děsivé, šokující, ale bohužel opravdové.
Šokující pro mě byl případ Jerryho Brudose... nejvíc asi to, že se přímo doktorům svěří se svými touhami a sny, které byly neskutečně zvrácené, ale přesto všechno usoudí, že pacient trpí pouhými potížemi spojenými s dospíváním. Je to osoba, která nemá sklony k násilí. Jestli tohle řekne člověk, který má vystudovanou psychologii a měl by být schopný poznat narušeného člověka, tak naprosto selhaly... ne jenom v pracovním životě, ale i v lidském. Přijde mi to jako kdyby mě někdo řekl, že jeho snem je postřílet lidi, já řekla, že rozhodně není nebezpečný a ještě mu dala do ruky zbraň!
P.S. Jak to už u legend bývá, s odstupem času je těžké posoudit, co z příběhu je ještě pravda a co už jsou různá vylepšení!

DK197
19.02.2022 4 z 5

KNIHA: Velice hutné čtení plné spousty jmen a příběhů. Pokud vás toto téma zajímá, rozhodně tuto knihu nemiňte. Samozřejmě pokud už o tom něco víte, bude to trochu recyklované čtení, ale opakování nikdy neuškodí, že? Osobně mi nejvíc daly první kapitoly zahalené do dohadů a tajemna. A také oceňuji spousty fotografií - pro změnu obzvláště v pozdějších kapitolách, kde nemají pouze jakýsi ilustrační charakter. Je pravda, že "Když vraždí děti" se mi subjektivně četlo lépe (za to hvězda dolů), ale i tak je kniha velmi dobrá. A chronologicky řazená. Doporučuji. Chtělo by to pokračování...


Opisska
08.02.2021 4 z 5

Je dobré, že jsou tam popsáni i méně známější psychopati.. A je to velmi čtivé, stručné shrnutí

Bulldog
22.12.2020 3 z 5

O každém z nich jsem už někdy něco četla, nebo viděla nějaký dokument no a tady se všichni ti magoři sešli v jedné knize..ale čtivé to je o tom žádná..

kannibal28
02.09.2020 3 z 5

Mam rad psychopatov a knihy o nich ale táto kniha ma mierne sklamala možno preto že už nič nové som sa o nich nenaučil v podstate poznam ich pribehy tak som sa dozvedel par veci. ALE hovori sa že opakovanie je matka mudrosti.

andrea7191
13.02.2020 3 z 5

Zajímavé čtení.... Mnohdy šokující fakta, nad kterými kroutíte hlavou, kde se to v lidech bere...

Sumatrae
03.11.2019 3 z 5

Nejkrutejsimi psychopaty bych to uplne nenazvala, takovy vycuc Cetla jsem jiz lepsi knihy ci clanky na toto tema, ale dobre se kniha cetla Napriklad v casopise Krimi Revue mi prislo zpracovani techto pripadu zajimavejsi...

ajsigirl
23.11.2016 2 z 5

Přiznám se, že knihu jsem celou nedočetla. Je to sice velmi hezky psaná kniha, a nějaká fakta v ní Vás opravdu zaskočí. Kniha používá poutavou metodu, jak přiblížit čtenáři skutky a důkazy, které se kdy našly. Autor zde nevnucuje svůj názor ani pohled na situaci, a nechává na čtenářích, k jaké pravdě se skloní. Bohužel to nebyl můj žánr, a proto jsem ji v poslední třetině zavřela. Pro Ty, kteří mají rádi tento typ knih, určitě doporučuji.

fis.rena
20.04.2016 4 z 5

Zajímavé,zvláštní a chvílemi neuvěřitelné čtení.

monudostal
22.02.2016 5 z 5

V každém z nám je kus "zvířete" jen někteří ten kus neumí nebo nechtějí zvládnout a potom tu máme tuhle hrůzu, kniha opět pojednává o vrazích (kanibalech) psychopatech. Lidi vždy toto téma přitahovalo a je spousta lidí co se o dané téma zajímají,( jako mě).. dobře napsané články.. knihy z edice NEJKRUTĚJŠÍ ZLOČINY, KANIBALOVÉ, PSYCHOPATI A ŽENY jsou si hodně podobné.

WEIL
19.08.2011

Někdo je na špici nejhnusnějších obyvatel této planety. Ale jsou to právě tihle vybraní jedinci? No, nicméně pozornost čtenářů takové bestie mají a tak se dobře prodávají.

Štítky knihy

sérioví vrazi násilí sadismus skutečné kriminální případy podle skutečných událostí psychopati

Autorovy knížky

John Marlowe
americká
2009  75%Nejkrutější psychopati v dějinách

Kniha Nejkrutější psychopati v dějinách je v

Právě čtených1x
Přečtených99x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce68x
Chystám se číst41x
Chci si koupit19x
dalších seznamech3x