Nejkrásnější pověsti Severní Moravy a Slezska: Příběhy z Beskyd a Valašska

Nejkrásnější pověsti Severní Moravy a Slezska: Příběhy z Beskyd a Valašska https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298415/bmid_nejkrasnejsi-povesti-severni-moravy-DK9-298415.jpg 4 9 4

Začarovaná místa, tajemné postavy, kouzla a záhady nás stále přitahují a zkazky o nich se vyprávějí již po mnoho generací. Koho by nezajímal osud bájného rytíře Ondřeje, zazděného preclíkáře, krásné Barky či smělého zbojníka Ondráše? Své četné obdivovatele mají známá i neznámá místa kraje, opředená mnoha dávnými mýty, jako Pulčínské skály, které skrývají vzácné poklady, tajuplná Čeladná i záhadný Radhošť. Vydáme se do nitra Čantoryje za spícím vojskem a svá tajemství poodhalí Lysá hora nebo místecký vrch Štandl...... celý text

Žánr:
Literatura česká , Pověsti

Vydáno: , Alpress
více info...

Přidat komentář

Mrňous1
21.11.2022 4 z 5

Hezká a zajímavá kniha, některé příběhy poutavější, jiné méně, ale celkově příjemné počtení o krásném kraji, ze kterého pocházím.

rusalka medová
16.08.2021 5 z 5

Knihu jsem četla jako puberťák a naprosto mě pohltila - tehdy jsem ji přelouskala jedním dechem během deštivého víkendu, to si ještě doteď pamatuji. Je to psané příjemným stylem, poutavým, čtivým. V knize se mi líbí "geografické" rozdělení pověstí, že to není naházené všechno na jednu hromadu. Ráda se ke knize vracím i po letech.


Lucissia
12.02.2021 4 z 5

Jak to u pověstí bývá, některé byly zajímavější, některé méně, něco se opakovalo, ale jako celek kniha působila příjemně. :-)

haki34
25.01.2018 4 z 5

líbí se - pověsti čteme s dětmi, několik jsme už znali, o nějakých místech jsme se dověděli něco nového. Jako milovnice pověstí dávám pěkných 75-80%.

Štítky knihy

pověsti Valašsko Beskydy

Kniha Nejkrásnější pověsti Severní Moravy a Slezska: Příběhy z Beskyd a Valašska je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce7x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x