Nejkrásnější hrady a zámky světa

Nejkrásnější hrady a zámky světa https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378347/bmid_nejkrasnejsi-hrady-a-zamky-sveta-eYa-378347.jpg 5 8 1

Půvabná publikace Jasminy Trifoniové seznamuje čtenáře s těmi nejkouzelnějšími zámky a hrady celého světa. Některé jsou pohádkové, jiné strašidelné, mnohé mají pohnutou historii nebo jsou spojeny s legendárními šlechtici či panovníky. Většina zámků, jež autorka představuje, se nachází v Evropě. Nechybí čarovné zámky na Loiře, duchy obydlené hrady ve Skotsku, skutečné „panství Downton“, pevnosti, k nimž se váže historie řádu německých rytířů, uprostřed lesů schované zámky v Německu a mnohé další. Českého čtenáře jistě potěší i poutavý popis historie našeho národního klenotu, a to hradu Karlštejn. Když opustíme Evropu, seznámíme se s neméně zajímavými hrady a zámky Asie, Afriky a Ameriky. Zjistíme, že každé honosné sídlo skrývá nejeden poklad, a to nejen ten hmatatelný, jež můžeme vidět, ale i ten, který poznáme jen prostřednictvím jeho historie.... celý text

Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Omega
Originální název:

World's Most Beautiful Castles , 2018


více info...

Přidat komentář

Madelisi
07.06.2020 3 z 5

Nádherná publikace plná nádherných fotografií. Za formát pět hvězdiček. Bohužel jazyková stránka občas drhne, navíc text obsahuje nesmysly.

Fontainebleau, str. 99 - „Během období bourbonské restaurace zde několikrát pobýval i Napoleon III.“ Byl zde během restaurace coby budoucí Napoleon III.? Nebo zde byl jako Napoleon III., tedy už ne během bourbonské restaurace?

Karlštejn, str. 153 - „Byla vytvořena pro českého krále Karla IV. Lucemburského, jenž dosedl na český trůn v roce 1347.” Králem se stal hned po smrti otce u Kresčaku v roce 1346,...

Miramare, str. 211 - „Zatímco architektonicky se budova zámku Miramare podobá zámkům v Německu nebo Rakousku, unikátní je jeho okolí, a to Středozemní moře.” Asi se zde mluví o nějakém jiném zámku Miramare, než co vystavěl Maximilian u Terstu u Jaderského moře.

Castelul Bran, str. 216 - „Správa města Brašova dala hrad Bran královně Marii Edinburské a mezi lety 1914 a 1927 rumunské královně Marii Rumunské,...” Špatná formulace vět, která navozuje dojem, že hrad vlastnily dvě královny Marie.

Castelul Peles, str. 223. Zde vyniká Carmen Sylvaová. Poprvé jsem pseudonym rumunské královny viděla s ová....


Bohužel kvůli těmto chybám si nemůžu být jistá, zda to, co se píše o místech, lidech a událostech, co neznám, je pravda.