Nejkrásnější dívka ve střední Evropě

Nejkrásnější dívka ve střední Evropě https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107784/bmid_nejkrasnejsi-divka-ve-stredni-evrop-RHG-107784.png 4 44 5

Hlavní hrdina, mladý muž, jehož otec je významným bojovníkem proti alkoholu, potká v antikvariátu krásnou Zuzanu. Zjistí, že jeho vyvolená pracuje jako servírka v žižkovské putyce a jejím snem je provdat se za vedoucího hotelu. Aby ji zaujal, namluví jí, že jeho otec vede přepychovou restauraci a dědeček dokonce hotel v Budapešti. Jejich vztah dostane trhlinu při víkendovém pobytu na chatě v Dolních Hodkovičkách, kde Zuzka objeví opuštěnou hospodu. Rozhodne se, že z hospody udělá zlatý důl a dá svému příteli ultimátum, aby se toho ujal s ní. Román je plný vtipných scének, brilantně vykreslených postav a končí velmi nečekaně.... celý text

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: , Práce
více info...

Přidat komentář

maryzka
27.09.2023 5 z 5

Tak jsem si z nostalgie zopakovala život v moji době. Vesele i humorně se opět spojila první republika s životem poté. Ale Zuzana má nebo spíš měla obdiv, takhle podnikat no zajímalo by mě zda dnes nebo spíš v dnešní době takto podnikala, myslím, že by skončila, neboť by za sebou neměla podnik třeba ,, Restaurace a jídelny.

Lothar.777
19.02.2023 5 z 5

Tak to je jedna z těch peciček, co jsem snad kdysi četl a po letech našel. Klasický autorův humor, který je skoro ve všech jeho knížkách a v tomto dílku ještě navíc ty dějové zvraty, u kterých jsem se natlemil jak sviň. Doporučuji, neurazí skoro nikoho.


Nofar197
08.12.2022 4 z 5

Skvělý humor pana Svandrlika. Co se týče krasavice Zuzany, nezbývá než povzdech : Bože, do cehos to duši dal.

Kontryhelka
22.01.2022 5 z 5

Knihy pana Švandrlíka jsou vždycky zárukou dobré zábavy, humoru, skvělých a potrhlých postav. Za mně požitek z knihy.

karel0684
05.08.2017 4 z 5

Švandrlíkovy novely bývají zárukou jednoduchého a fungujícího humoru, který vychází hlavně ze situací, které přináší sám život. Oddychovka na půl dne.