Nejhlubší tajemství

Nejhlubší tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70716/bmid_nejhlubsi-tajemstvi-iOV-70716.jpg 4 231 47

Alexandra, půvabná úspěšná advokátka, konečně může dosáhnout toho, co si přeje ze všeho nejvíc – spravedlnosti. Přijíždí do poklidného texaského městečka, aby otevřela pětadvacet let starý případ vraždy, kdy se obětí stala osmnáctiletá dívka - její vlastní matka. Alex se domnívá, že vraždu má na svědomí jeden ze tří vlivných místních mužů. Všichni tři jsou okouzlující, všichni jsou podezřelí a všichni se snaží skrýt před ní svou minulost. Ale pouze jeden v ní dokáže probudit lásku stejně silnou jako touha po pravdě...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Best Kept Secrets , 1989


více info...

Přidat komentář

LuckaK.088
26.02.2024 4 z 5

Také souhlasím s tím, že kniha by mohla být kratší. Jinak jsem ale od SB dostala, co jsem čekala – špetka napětí protknutá romantikou.

syslomil
27.03.2023 2 z 5

(SPOILER) Asi půjdu proti proudu, ale mně byla Alex strašně nesympatická. Přijela do městečka s tím, že jeden ze tří mužů je vrah. Pořád se oháněla tím, že jí nejde o pomstu, ale o spravedlnost a přitom byla úplně slepá a hluchá. S Reedem mluvila, jako by byla hotová věc, že je vinen, ale klidně ho požádá, aby ji svezl letadlem, jezdí s ním na koni a nechá se od něj šmajchlovat. Jednou žebrá, aby s ní zůstal přes noc, druhý den na něj ječí, že je vrah. A pořád dokola. S dalším podezřelým zase chodí na večeře a tancovat. Rochnila si v nepodstatných věcech: proč Reeda tak vyslýchala kvůli tomu, že si schoval sportovní pohár? Proč musela vědět, kdy Celina a Reed spolu poprvé souložili? Byla rozhodnutá, že to hodí na některého z nich, muže, kteří Celinu milovali. A že narazila na osoby, které Celinu nenáviděly až za hrob, ji nijak nezajímalo. Babička řekla, že to byl Angus, Reed nebo Junior, tak si jiných stop nevšímala a hledala jen to, co se jí hodilo do krámu. Vraha jsem správně odhadla v první třetině a ona by na to přišla taky, kdyby se zbavila předsudků, které jí do hlavy nasadila babička. Vždyť ta taky neměla ani páru, kdo to byl, jen se domýšlela. Neskutečně mi to odfláknuté "vyšetřování" velké právničky lezlo krkem. Takhle se hledá pachatel? Být dopředu přesvědčen o tom, kdo to je a jen hledat, co by se na něj napasovalo a jiné stopy ignorovat? Kdyby se ten případ netýkal jí osobně a ptala by se u soudu svědka "Proč myslíte, že XY je vrah?" a ten by řekl "Protože to říká moje babička", tak by se mu vysmála. Až do samého konce neměla žádný důkaz proti nikomu a nepřišla na to, kdo to byl. Měla štěstí, že vrah se přihlásil sám. Po měsíci slídění měla jen "pevně stanovené motivy". A kupodivu u Anguse, Reeda a Juniora! A co motivy x dalších lidí kristapána?? Přitom ty motivy byly u všech třech stejné a seděly na polovinu města, tak do háje PROČ byla tak umanutá na Reeda?? A mimochodem: žádných deset dolarů za meziměstské hovory jí Reed nedluží. Nenařídil jí, aby ty hovory uskutečnila, tak proč by jí je proboha živého měl proplácet? Jestli by měl někdo platit, tak ona za tu cestu letadlem.


rm
06.03.2023 4 z 5

Mno, trošku rozvleklý, ale jinak fajn. Zas až tak nevelký překvapení na závěr...

Han-nah
02.01.2023 4 z 5

Velice hezky napsaný příběh se zajímavou velice osobní zápletkou - hledání vraha své matky z před 25 ti lety.Proto Alexandra vystudovala práva, aby se pak mohla vrátit do malého texaského městečka a rozvířit tam hladinu emocí a najít toho, kdo zavraždil její matku. Dostává se do zajímavých situací. Postavy jsou zde dobře charakterově rozepsány .Většina lidí nechce, aby zde pátrala, každý má své naděje a cíle. Někdo chová krásné dostihové koně, druhý jde za něčím jiným. Hrají zde ale také moc vlivní lidé a jejich peníze.
Zda se jí podaří uzavřít tuto kapitolu svého života a nají t vraha a pro sebe klid , tak to se určitě dočtete.

lifeoptimist
08.05.2022 2 z 5

Už jsem od autorky četla lepší, tato se nezapíše na seznam, které bych si s chutí za pár let přečetla znova. Nicméně nelituji, že jsem ji dočetla.

Luciska13
21.07.2021 4 z 5

Další hezký příběh od Sandry Brown, i když tentokrát mě nenadchl tak, jako jindy. Jak už zde bylo několikrát zmíněno, kniha byla až zbytečně dlouhá, ve většině děje se opakovalo stále to samé dokola, pořád a pořád. Bylo zde několik postav, které měly jakoby odvést naši pozornost od hlavní problematiky, ale dej naprosto zbytečně natáhly. Kdo je vrah, jsem měla bohužel tušení delší dobu a to se mi u Sandry Brown vůbec nestává, chyběl mi ten moment překvapení a mně osobně vadil vztah hlavního hrdiny k hlavní hrdince i k její matce, ale to už je jen čistě můj osobní názor. Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami, potřebovala bych tu půlky, ale vzhledem k tomu, že se mi i přes všechny mé výhrady kniha celkem hezky četla, dávám čtyři.

lusitta05
18.03.2021 4 z 5

Tak asi na 3,5. Dosť rozťahané,ale ešte stále fajn. Ale už som sa nemohla dočkať konca.

alekis
11.11.2020 4 z 5

Tato kniha je samozřejmě stejně zábavná, jako všechny mnou dosud přečtené od Sandry Brown. Ale... Malé ale tady je.
Hrdina nezklamal, je to zase klasa, hrdinka je neústupná a docela statečná, nevzdává se a nenechává se zastrašit. Kdo je vinen čtenáře - čtenářku napadne možná trochu dříve než jindy... Tak kde je ta chybička na kráse?
Ačkoliv mám ráda dlouhé knihy o velkém počtu stran, protentokrát bych volila stručnější děj, možná i o třetinu. Příliš rozvláčné, příliš mnoho zbytečných dějů. Táhlo se to. Přesto, pro pobavení, dobré. Sandra Brown je autorka, která mě zatím stále baví :-).

pollyn
21.09.2020

Vzhledem k tomu, že jsem četla Bílý zář a Nejhlubší tajemství (mimochodem kdo takové nic neříkající názvy vymýšlí?!????), zklamalo mě, že charaktery postav jsou v obou románech vlastně stejné, hlavní hrdina je rovněž. Je to škoda, ale možná je to jen dáno tím nešťastným pořadím, jaké jsem zvolila.
Za přečtení, samostatně, obě stojí!

petraj30
15.04.2020 4 z 5

Velice napínavá a zajímavá kniha. Mám moc ráda nevyřešené nebo jen zdánlivě vyřešené případy. Po pomalejším rozjedu jsem se nemohla odtrhnout, ale ten konec mě zklamal. Možná je to taky proto, že jsem knihu četla dva dny a proto jsem celkový závěr očekávala více akčnější a možná jsem taky rychle odhadla vraha, takže se pro mě žádné překvapení nekonalo.
Ty tři hlavní podezřelé bych netypovala ani omylem, nejen proto, že by to bylo až moc jednoduché, ale ani styl vraždy mi ani na jednoho nesedl. Když jsem na to podívala z trochu jiného pohledu, tak jsem měla motiv a vraha k tomu. (Stejně tam nebylo ani moc dalších lidí, které můžete podezřívat)
Tahle kniha určitě stojí za přečtení, možná, kdybych vynechala spánek a četla ji v tahu, tak by se mi líbila o něco víc:-) Dávám 4 hvězdičky za zdlouhavý začátek a taky za nějaké nesrovnalosti u hlavní vraždy - chyběl mi tam podrobný popis toho, jak se vražda odehrála (a vím, že to zní morbidně:-):-))
Sandru Brown mám jako spisovatelku moc ráda a těším se na další její napínavé příběhy.

smardice
03.01.2020 4 z 5

Tak konečně první kniha této spisovatelky, která spojuje prvky romantiky s detektivním příběhem. Sice začátek trochu zdlouhavější, ale i tak to bylo příjemné čtení plné napětí, dobrodružství, romantiky, s vygradovaným rozuzlením.

jinbr
06.12.2019 5 z 5

Sandra umí detektivní příběh vygradovat. Jakkoli mohl být ze začátku trochu pomalejší nebo snad nudnější rozjezd, konec moc hezky vygradoval a posledních 50 stran jsem to měla tak 50 na 50, kdo je vrah. To nemění nic na tom, že že zápletka byla dobře promyšlená a konec byl dobře promyšlený. Mě se to moc líbilo

Kamiliana
21.02.2019 2 z 5

Na mě tentokrát příběh nezapůsobil... vlastně mě spíše nudil, a to kvůli opakujícím se situacím a neživému překladu dialogů, které postrádají spád.

evin84
07.10.2018 3 z 5

Pro mě takový průměr, spíš jsem se nutila do čtení.

Szekynka
24.07.2018 5 z 5

Parádní příběh, příběh mě pohltil. Stejně jako se mi líbilo dostihové prostředí do kterého byl příběh vsazen, stejně tak jsem si oblíbila všechny postavy . Po dočtení poslední stránky jsem si uvědomila jak autorka uzavřela vlastně úplně všechno, do detailu propracovala příběhy a opět představila svůj brilantní styl psaní. Tentokrát jsem i docela brzy správně tipnula, kdo Celinu před 25 lety zavraždil, ale stejně se děj tak napínal a stupňoval, že jsem byla překvapená. Koncem nepovažuje za hořko – sladký, naopak každý byl přesně tam, kde být měl.

milena8281
25.03.2018

Napínavý příběh, opět velmi hezky napsaný, bavilo mě to.

IVANA0123
13.01.2018 3 z 5

První knížka Sandry Brown, kterou jsem četla a nebylo to špatné. Vraha jsem sice odhadla, ale nic to nemění na napínavosti příběhu. Knížka se četla moc dobře a donutí i k zamyšlení co všechno se dá odpustit, když vám na druhém záleží a je pro vás důležitý - i vražda?
(1/18)

Laf
02.01.2018 4 z 5

Přečteno jedním dechem. Skvěle napsané zápletky. Tušila jsem, že viníkem bude někdo jiný, než se na začátku myslelo, ale až do konce nešlo zjistit, kdo to skutečně mohl být.

Evaho73
18.08.2017 4 z 5

Ľúbostný trojuholník v dvoch časových rovinách so zaujímavou detektívnou zápletkou. Súhlasím s predchádzajúcim tvrdením, že príbeh sa dlhšie rozbiehal za čo uberám jednu *.

Jája92
02.05.2017 5 z 5

Další z knih, která je mistrně napsaná, do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrahem. Konec nebyl tak sladký jako u některých knížek.

Štítky knihy

láska

Autorovy další knížky

Sandra Brown
americká, 1948
2016  87%Skryté zlo
2017  82%Pomsta
2018  77%Podraz
2007  85%Mrazivý chlad
2008  89%Skandál

Kniha Nejhlubší tajemství je v

Právě čtených2x
Přečtených421x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených16x
Knihotéce209x
Chystám se číst36x
Chci si koupit1x