Nejhezčí mezi krávami

Nejhezčí mezi krávami https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474598/bmid_nejhezci-mezi-kravami-ftN-474598.jpeg 4 73 21

Knihy Zuzany Hubeňákové přinášejí odlehčený pohled na věci nezvyklé, ale i ty běžné, všednodenní a všudypřítomné – jako je například papírový kapesník v pračce. A právě nadhled, smysl pro humor a pozorovací talent je základním stavebním prvkem i u nového souboru publicistických textů. Kniha tak lehká, že nejtěžší na ní je najít co možná nejméně bolestné vysvětlení, proč vám při hledání vhodného dárku po přečtení Nejhezčí mezi krávami bezděky vytanul na mysli právě obdarovaný či obdarovaná.... celý text

Přidat komentář

Emik87
21.02.2024 3 z 5

Knížky od této autorky mě opravdu nezaujaly.

Buchtičkajani
02.04.2023 3 z 5

Hezká, veselá odechovka. O ženách pro ženy.


IHT
04.11.2022 3 z 5

Precelt jsem Denicek moderniho paru (parada) i "bratra albatrosa" (moc libilo) a se zajmem jsem se pustil do "kravy".
No, zpocatku jsem byl ponekud rozladeny - fejetony psane pro casopisy me zjevne prilis neberou - prisly mi dost podobne (coz pri tydennich rozestupech nevadi, pri cteni na jeden zatah jo), porad sebeironie zamerena na pocet brad, pretekajici speky, chut na poharek vina (schvalne spocitejte, kolikrat se knihou mihne hrosik)... docela otravne misty... zvlaste ty reportaze mi prisly nezajimave.
Nicmene posledni tretina byla fajn - nevim, jestli byla lepsi, nebo uz jsem snizil ocekavani, ale v zaveru jsem se skutecne bavil :)

lucakuca
06.10.2022 3 z 5

Příjemné čtení o věcech známých a věcech 'Bože chraň poznaných!'

janadibelkova
25.06.2022 1 z 5

Vlastně mě opravdu hodně překvapilo, jak dobrá hodnocení tady ta kniha má...mě se nelíbila vůbec, byť mám velmi ráda jakýkoli humor. Na začátku jsem se podivila nad sluchem autorky, když řešila písně a to, jak špatně jim je rozumět, pak mě docela ničily kapitoly o výchově a tak nějak se mi ani nechtělo číst dál. Poprala jsem se s celým textem a nic, omlouvám se, ale nic....

PeťulaV.
08.02.2022 2 z 5

Je to takové jednodušší čtení vyloženě na odreagování a pobavení. Oproti 300 a víc stránkovým románům příjemná změna, někdy je potřeba. Jedná se o krátké povídky a asi opravdu spíše jen pro ženy.

malkina11
31.01.2022 3 z 5

Milé a úsměvné :-)

Marekh
20.01.2022 3 z 5

Jedná se o fejetony. Některé z nich autorka napsala pro ONA Dnes a Magazín Dnes. Kniha je rozdělena do 8 částí. Jedná se o příběhy ze života, které autorka prožila a se kterými se podělila se čtenáři. Autorka je vdaná a je matkou dvou dcer školou povinných. Autorka se nebojí vstoupit do neznámých vod a dokáže přijímat různé výzvy, které život přináší. Fejetony jsou krátké, kniha je prostoupena humorem. Součástí knihy jsou ilustrace. Možná spíše kniha určená pro ženy. Knihu hodnotím průměrně.

DreamerX9
14.01.2022 3 z 5

Skvělé ženské počtení na různá a běžná témata ze života i mateřství. Autorka má skvělý smysl pro humor, který doplňuje báječnými hláškami. Umím si i představit že bych šla na její Stand up a smála se celých těch 7-11 minut

Zuzka12627
12.12.2021 4 z 5

Velice hezká kniha u které se moc zasmějete a odreagujete. Určitě doporučuji přečíst.

Mermaida
18.11.2021 4 z 5

Jak už jsem při čtení podobných knížek (fejetonů) mohla zjistit, tenhle žánr není úplně pro mě... Ale u knih autorky Zuzany Hubeňákové to neplatí. Její knihy patří u mě do výjimek potvrzující pravidlo. A s Nejhezčí mezi krávami to nebylo jiné. Opět mě tahle knížečka a fejetony v ní dokázaly pobavit, vykouzlit úsměv na (depresivní) tváři a několikrát rozesmát i přes respirátor v MHD (čemuž okolní spolucestující úplně neholdovali - dle jejich pohledů plných nepochopení). :-D
Humorná povídková knížka plná střípků z autorčina života je určitě skvělým lékem do podzimních ponurých dnů a nejen do nich.. :-)

Arwen777
29.09.2021 4 z 5

Po náročné knize Na smrt byla Hubeňáková ta nejlepší volba. Všední i nevšední situace, rodinné, pracovní i volnočasové peripetie a vše podané s lehkostí, humorem, ironií a nadsázkou a to i k vlastní osobě. Oceňuji hravou češtinu a optimistický pohled na žití. Je to takový pendepon, který čas od času všichni potřebujeme. Zasmála jsem se, pobavila a obálka pobavila i rodinné příslušníky a kamarády.
Doporučuji, nejlépe ženám středního a pozdějšího věku.

em75
19.09.2021 5 z 5

Skvělá kniha ze života ženy pro ženy. Fakt jsem se hodně nasmála. Perfektní čtení pro odreagování.

Doubravka1975
14.09.2021 5 z 5

Zaujala vtipnou obálkou a titulem a podtitulem - odpovědi na otázku, jak je těžké mít lehký život.
Ideální čtení pro relax

HaJC1978
15.08.2021 5 z 5

Titulka super, hlavně podtitul: "ODPOVĚDI NA OTÁZKU, JAK TĚŽKÉ JE MÍT LEHKÝ ŽIVOT!" Děkuji autorce za zpola plný pohled na život a těším se, že jí nejen vydrží, ale zároveň zbude dost sil k dokumentování. Knížku posílám do světa na okružní jízdu, protože je letos bohužel kolem mě dost těch, co potřebují svou sklenku optimismu dolít. I kdyby jen do půlky.

mysterygirl
02.07.2021

Splnilo to ucel, pobavilo

Schamila
15.06.2021 4 z 5

Dobrá oddechovka u příběhů ze života, některé skutečně pobaví, ale takový je život... A budeme obdarovávat .. a tak ČV máme zdárně splněno.....

Bookomolka
13.06.2021 5 z 5

Autorka opět nezklamala! Obzvlášť po ne zrovna snadném roce, který naše společnost zažila, je důležité dopřát si odlehčení, uvolnění a spoustu humoru. Ten, jak je dobře známo, léčí. Zuzana Hubeňáková je léčitelka. Někdy se může zdát až nemožné, aby byl někdo takhle přirozeně vtipný. Já ale naštěstí v okolí pár takových známých mám, takže mi vůbec nedělá problém to této autorce věřit. Navíc dost oceňuji její umné hrátky s českým jazykem. Velká paráda…

S touhle knihou v ruce může všem příznivcům pohody začít báječné léto!

Gweny
12.06.2021 5 z 5

Tak tohle byl gól. A to doslova. Brouzdám si takhle po knihkupectví Luxor na nádraží v Praze, abych si zkrátila čas a najednou mě zaujme kniha s parádní obálkou a vskutku směšným názvem. Prolistuji, přečtu si pár řádků a kupuji. Cesta ve vlaku se mění v komické divadlo.
Semtam se smíchy neudržím a směju se nahlas, ostatní spolucestující nechápou. Což je mě upřímně jedno, protože já se vážně bavím. Cesta domů utekla ani nevím jak.
Tohle není žádná vysoká literatura, ale ani se jí nesnaží být. Autorka trefně a vtipně vypráví i vysvětluje, píše skoro jakoby se svěřovala deníčku a ne čtenářskému publiku.
Rozhodně tleskám, děkuji a těším se, až se dostanu k dalším knihám Zuzany Hubeňákové. :-)

lenka.g
13.05.2021 5 z 5

Moje oblíbená autorka zase perlí a já doplňuji svou sbírku o další její knihu. A co víc: pár kamarádek dostane knížku jako dárek. :)