Nejen kočka, napsali

Nejen kočka, napsali https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408584/bmid_nejen-kocka-napsali-wa5-408584.jpg 5 4 4

Pod hlavičkou Kočičí naděje vychází další kniha o životě se zvířátky. Tentokrát je to ale práce našich milých příznivců, chovatelů, posluhů a milovníků zvířat a přírody. To oni poslali své příhody, postřehy a zážitky, vtipně popsané a zaznamenané. Tentokrát se kniha nutně nezaměřuje jen na kočičí společníky, ale čtenář se dozví i o psích mazlíčcích, o houseti, o veverkách... Jako červená nit se knihou táhne postřeh o proměně z nezvířecího jedince na člověka s aurou – člověka blíže přírodě, s velkým srdcem, bohatým životem, ujasněnými citovými vazbami. Čtenář se jistě pobaví nad zjištěním, že postup přerodu je ve všech domácnostech velmi podobný. Od jasných představ, jak má život se zvířátkem vypadat, přes mírný šok, jak si nás ti naši mazlíci dokážou velmi rychle omotat okolo prstu (pacičky, drápku), až k ironicky a sarkasticky přijatému pokoření – ano, podlehli jsme. Potěšte (místy s nefalšovanou škodolibostí) své dušičky, že v tom opravdu nejste sami a podobné raubíře s podobnými lumpárnami má i Váš soused nebo někdo, žijící na opačném konci světa.... celý text

Přidat komentář

Allena24
28.10.2022 5 z 5

Příběhy prožité se zvířátky, napsané skutečně (někdy až neskutečně) úžasnými lidičkami. Smekám klobouček. Knihu jsem si užila a doporučím ji, protože si myslím, že zvířátkomilů je tu hodně.

soukroma
28.10.2022 3 z 5

Bezkonkurenčně nejlepší jsou příspěvky Lenky Pazderové, která trefila naprosto přesně (a vtipně) nejen kočičí povahu, ale i psí a ... naši lidskou. Třecí plochy uhlazované s (ne?)chutí do nekonečna:
Proč je lepší nemít žádné kočky;
Pes v domě, psychiatr za dveřmi;
Stojí to za to?
ANO!, i za současného občasného kroucení hlavou... - nad vlastní, čím vlastně, hloupostí, ne, nekonečnou tolerancí, možná, láskyplností, to jistě, zejména tou oplácenou nečekanými a třeba i prvotně nežádoucími způsoby, ale na všechno si lze zvyknout a vše ocenit, zejména když s různými kočkami žijete věky.
Užívat si každý okamžik, protože to naneštěstí jednou skončí, a to jednou přichází vždycky brzo a pak zbydou už jen vzpomínky.


Radim
15.10.2019

Skoro každý má doma nějakého chlupatého kamaráda a historky hlavně o kočkách většinou pobaví, někdy trochu překvapí a hlavně se opravdu výborně čtou. A příběhy spojují lidi, kteří se umějí postarat nejen o sebe. Milé i poučné, doporučeníhodné.

8130
24.06.2019 5 z 5

To se čte samo...je to jak pohlazení i když někdy trochu zabolí......