Nejděsivější místa české historie

Nejděsivější místa české historie https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107420/nejdesivejsi-mista-c-107420.jpg 3 13 4

Osudovost, tragika, zločin a někdy i tajemno – to spojuje místa, která si podle Vladimíra Lišky zaslouží označení nejděsivější. Jde o místa s magií lidské bolesti, utrpení, bídy, ale i smrti, která si zde kdysi vybírala svou krutou daň.

Přidat komentář

tenax
30.11.2017 3 z 5

Nijak objevná publikace, všechna témata již byla mnohokrát zrecyklována v jiných knihách a časopisech. Název je dost problematický a zavádějící (marketing?), co je děsivého na místech bojišť, kromě toho, že tam umírali lidé? Také výběr témat mi připadá nelogický – Býčí skála, bitva u Lipan, vražda Anežky Hrůzové… Jednotlivé kapitoly jsou sice zpracovány čtivě a faktograficky asi přesně, ale pořád je to jen kompilát z mnoha dříve vydaných publikací, včetně autorových. Takže spíš zklamání.

EF1
24.09.2017 3 z 5

Tato kniha mě jako milovnici historie zaujala způsobem, jakým dějiny pojímá. Ale zároveň mě poněkud zklamala, co se týče výběru údajně nejděsivějších míst české historie.


Merlinit
14.07.2015 3 z 5

Je fajn si přečíst něco z historie - když je to patřičně tajemné a morbidní, zaujme to snad každého čtenáře. Historii mám v oblibě, tak trochu zamrzí, že jsem se z knihy nedověděla nic, s čím bych již nebyla dopodrobna obeznámena odjinud.

rose
29.05.2012 4 z 5

Zajímavé čtení i pro ty, kdo o historii moc nevědí. Je to přehledně napsané, se spoustou zajímavých detailů, nijak suchopárné. Výběr lokalit uspokojí určitě každého – od Býčí skály přes Zvíkov, Housku, Bílou Horu, Slavkov, Sadovou až k vraždě Anežky Hrůzové... vybere si každý.