Hlava Smrtihlava

Hlava Smrtihlava https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41119/hlava-smrtihlava-41119.jpg 4 22 5

Alteriol se vrací! Z nebezpečného Ostrova vyhnanců se vydává do země plné utrpení. Říká se, že když někdo umře, je to nadlouho, ale v této zemi to rozhodně neplatí. Rok po prohrané válce s nekromanty se imperátor rozhodne utnout zlo rovnou u kořene. Respektive u krku. Za hlavu Smrtihlava je nabídnuta lákavá odměna. Je jen na Tobě, abys dokázal, že ač vždy vítězí nejsilnější, nemusí to být pokaždé ti s mnoha tvářemi. Jen na Tobě závisí osud impéria. Jen na Tobě… a Tvém meči.... celý text

Přidat komentář

Yarwen
06.11.2021 3 z 5

Povedený příběh z pera českého autora, který čtenáře zavádí na území nemrtvých, skrz které se musí dostat k hlavnímu zlosynovi - Smrtihlavovi. Jen ten závěrečný souboj je krutopřísný, jinak dávám palec nahoru.

cziss
12.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Fajn GB, líbila se mi přímá návaznost na předchozí díl, skryté "morální ponaučení" a alternativní konce. Hned rozhodnutí v odkazu 1 zásadně ovlivňuje další hraní a řekl bych i reálnou možnost vítěství (když nepočítám super štěstí na házení kostkou). Hlavní záporák je totiž velmi silný. Podle mě se to dá dohrát jen s tím správným bohem, se zakoupením jednoho důležitého artiklu (který zprvu možná vypadá, že je na nic), s výběrem správné cesty a ještě k tomu se Vám musí něco stát... Ale zase vás to prostě donutí zahrát si to víckrát :)


Kamba
09.10.2020 4 z 5

Jeden z trojice ryze expedičních gamebooků pana Dacha (Hlava smrtihlava, Zlaté údolí, Šarlatové písky). Po porážce v nekromantských válkách se Impérium rozhodlo vyřešit nemrtvou hrozbu vysláním svého nejlepšího bojovníka (=vás). Musíte projít válkou zdevastovaným krajem až do sídelního města Smrtihlava a tam ho v jeho dungeonu zlikvidovat.
Herně navazuje na Ostrov vyhnanců (božstva, spousta "tajných" odkazů v případě, že se vám "něco" stalo - nevím, jak to napsat a nespoilovat :-) nicméně v Ostrově to fungovalo všechno lépe.
Z tria výše zmiňovaných gamebooků nejslabší, hvězdu nahoru dávám za příběh (hodně mě bavilo procházet krajem, který jsem v minulém gamebooku zplundroval)

darkmarek
10.10.2013 1 z 5

Můj názor je takový že to není dobrý gamebook. Vůbec se nedá srovnávat se sériemi Fighting Fantasy nebo Lone Wolf které jsou skvělé. Ale někomu se to líbí tak budiž.

yank3e
20.01.2013 4 z 5

Pátý gamebook ze série Negart Group. Na gamebook průměrná kvalita, dobrá zábava na pár hodin.
Gamebooky v této sérii na sebe nepřímo navazují, spíše se odehrávají ve stejném světě. V některých knihách si zahrajete za stejné postavy, navštívíte stejná místa, nebo jsou zmíněny události z předchozích dílů.

Štítky knihy

gamebooky

Kniha Hlava Smrtihlava je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce29x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x