Nefritový prsten

Nefritový prsten https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75012/bmid_nefritovy-prsten-NyA-75012.jpg 3 9 3

Dávná korejská báje kde hlavní roli hraje čest, pomsta a láska. Dva nerozluční přátelé, mladí šlechtici-jangbanové In-su a Mong-njong, pátrají po okolnostech podivné smrti pana So, otce In-sua, a zároveň se pokoušejí odhalit nebezpečné pletichy a krutovládu prefekta Pjon Hak-to.

Přidat komentář

encyklopedie
10.09.2019

...jaká KODovka? ....je to přece Karavana.....
četl jsem jako dospělý, takže tahle "pohádka" moc nazaujala .... dobrodružství si představuji jinak... dám aspoň do přečtených

kuruteku
10.09.2019 3 z 5

Edice Karavana (omylem jsem ji zaměnil za KODovky, ty byly menší a hodnotnější), srdeční záležitost, "braková literatura", co přinášela i skvosty. Objevil jsem teď v klubovně svazek a tak jsem začal číst - Nefritový prsten má v sobě "asijské" kouzlo, dokonalé ilustrace, exotický příběh. Dobře se to četlo a i když to není nic extra, díky za to.


tenax
06.09.2017 3 z 5

Exotické prostředí, časově blíže neurčené, předvídatelný děj, kde dobro musí zvítězit nad zlem. Dá se to číst jako pověst, která změnou kostýmů a jmen může pocházet odkudkoliv. Čili jako příběh nic výjimečného. Velké plus jsou velmi zdařilé a stylové ilustrace.