Nefertiti

Nefertiti https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28758/bmid_nefertiti-GZ6-28758.jpg 3 38 6

Poutavé, místy eroticky laděné vyprávění o Nefertiti, krásné a inteligentní ženě, je netradičně zasazeno do období sedmi egyptských ran. Díky náčelníkovi egyptské královské policie sledujeme milostný i politický život Nefertiti od jejích deseti let, kdy se dostala do harému svého budoucího manžela Achnatona. Co vše ji potká na její cestě k věčnosti? A který bůh je ten jediný a správný? Nebo jich je víc?... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: ,
Originální název:

Néfertiti


více info...

Přidat komentář

Eorin
22.04.2017 2 z 5

Já nevím.. Upřímně, je to už nějaká doba, co jsem tuto knihu četla, nicméně si dodnes vybavuji, jak mě to zklamalo a v některých případech i pobouřilo. Absolutně nechápu, co paní autorku vedlo k tomu, že spojila Nefertiti s Mojžíšem a udělala z toho nehoráznou frašku.. Ale no ták, copak si jako novinářka neumíte udělat trochu přípravy, pročíst pár knih z dějin i archeologie? Proč tento nesourodý a (nejen) časově absolutně nesedící paskvil?
Hvězdičku jsem přidala spíše z druhé strany za "velkou fantazii" autorky, jinak to ale číst nebudu a hodnotu pro mne tato kniha nemá bohužel žádnou.

papaja
20.05.2016 3 z 5

Před touto knihou jsem četla Miluj bližního svého, takže jsem měla na začátku problém s trochu krkolomným stylem psaní, kniha mě vtáhla do děje, ale velice mne zklamal biblický konec knihy, kdybych to věděla předem, tak se do čtení nepustím. Hvězda dolů za styl a druhá za konec. Dost mě překvapilo, že tato kniha přijde někomu složitá, mě přišla spíš jako román, který se tváří historicky.


jindrusa
26.06.2015 1 z 5

Bohužel zatím nejhorší kniha o Nefertiti, kterou jsem četla. Hrozný a nudný styl psaní, o historických nepřesnostech nemluvě!!!! Těžké zklamání!!!!!

aachilovka
11.11.2014 2 z 5

Velmi jsem se na ní těšila, nebyla špatná, ale na mě asi moc složitá

Georgianna
11.04.2011

Tato knížka se mi líbila

Jeanette
30.11.-0001 5 z 5

Můžu jedině doporučit, tahle knížka chytne a nepustí, doslova vtáhne čtenáře do starověkého Egypta. Zjistíte, že mladá královna to vůbec neměla lehké... Na druhou stranu ale nesmíte zase věřit úplně všemu, co se v knížce píše ;)

Štítky knihy

Egypt životopisné, biografické romány Nefertiti

Autorovy další knížky

2007  66%Nefertiti
2004  77%Kleopatra

Kniha Nefertiti je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce43x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x