Neznič nás

Laura Kneidl

Nedotýkej se mě série

Neznič nás je poutavý román, který zkoumá hloubku lidských emocí a složitost mezilidských vztahů. Autorka Laura Kneidl nás zavádí do světa, kde láska, zrada a bolest tvoří neoddělitelnou součást života. Příběh sleduje hlavní hrdiny, Gavina a April, kteří se snaží najít cestu zpět jeden k druhému navzdory bolestivé minulosti. Gavin, mladý muž s temnou minulostí, a April, žena, která se snaží vyrovnat se ztrátou a zradou, se po letech znovu setkávají. Jejich setkání rozvíří staré city a otevírá nové rány, ale také poskytuje šanci na uzdravení a nový začátek. Gavin a April se ocitají na křižovatce životů, na níž musí čelit svým strachům a naučit se věřit nejen jeden druhému, ale i sami sobě. Gavin bojuje s vlastními démony, zatímco April se snaží najít sílu odpustit a znovu milovat. Jejich vztah je zkouškou odvahy a vytrvalosti, která odhaluje pravdu o nich samých i o tom, co je opravdu důležité. Držíte v rukou knihu plnou emocí a napětí. Autorka brilantně vykresluje psychologii postav, jejich vnitřní konflikty a cestu za sebepoznáním. Je to příběh o překonání minulosti, nalezení naděje a především o síle lásky, která dokáže uzdravit i ty nejhlubší rány.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2025 , Red
Originální název: Zerbrich uns. Nicht.

Komentáře knihy Neznič nás

hledaseniki
30.01.2026

Po dočtení předchozího dílu jsem se okamžitě pustila do závěru příběhu April a Gavina. Příběh je tentokrát vyprávěn z pohledů obou hlavních hrdinů, takže můžeme nahlédnout jak na danou situaci reagují oba a někdy dost odlišně. Sledujeme April, která se vypořádává s následky finále předchozí knihy a Gavina, který se dostává do větších a větších problémů. April se občas chovala jak malá, ale přesto jsem jí v mnoha ohledech obdivovala, Gavin je za mě jedna z nejsilnějších postav jakou jsem v podobných románech viděla a byla jsem ráda, že jsme mu mohli nahlédnout do hlavy skrz jeho kapitoly.
Na téhle sérii obdivuju jednu věc, že když už hlavní hrdinové čelí neuvěřitelným problémům, tak jejich řešení se nenajde přes noc, není to uspěchané ani vyřešené během jedné konverzace nebo dne a přesně tak tomu je i v životě. Za mě je to jednoznačně autentické a proto se k téhle sérii budu vždycky ráda vracet. Jiskra a přitažlivost mezi April a Gavinem je skoro hmatatelná a i když Sage a Lucu zbožňuju, tak pro tyhle dva mám prostě větší slabost.
Autorka se nebojí vážných témat a celkově její práce s psychologií postav je obdivuhodná. Ano, za mě tenhle díl sice bolavější, ale rozhodně byl lepší než ten předchozí.
Laura Kneidl a celá její série (Nedotýkej se mě, Neopouštěj mě, Nezapomeň na nás, Neznič nás) stojí za přečtení a věřím, že i další díl, který se chystá letos, Nezamiluj se bude zase vynikající.

Lucinka_000
07.10.2025

Pěkné pokračování pro April a Gavina. Kniha se četla hezky a hlavně rychle! Autorka zde zapojuje velice vážné témata jako je sebevražda, alkoholismus, smrt, ztráta panenství a tak dále. Kniha jde opravdu do hloubky a postava Gavina je toho důkazem. Jeho život opravdu není jednoduchý a věřím, že se do něj dokáže každý vcítit. Těším se na další díl, který věřím že bude. Například zmíněná Megan u konce? Také má jistě zajímavý příběh. No uvidíme! Každopádně knihu rozhodně doporučuji!

pogmanka
08.08.2025

Krásné zakončení příběhu April a Gavina. Moc jsem jim to přála. Gavin to opravdu nemá jednoduché, ale líbilo se mi, jak se s tím popral a jak měl kolem sebe lidi, kteří mu pomohli.

Sína.17x_x
06.07.2025

Knížka byla super.. i když jsem byla na straně Gavina takže sem tam jsem nesouhlasila s dějem. Další díly asi nejsou v plánu ale.. co takhle Megan a její příběh?

vera5841
14.06.2025

Do knihy jsem se pustila především proto, abych dočetla sérii a při jejím hodnocení mám velmi rozporuplné pocity.
Linka z pohledu April mě vůbec nebavila. April mě hrozně rozčilovala tím, jak neustále ve všem hledala problém a mnohé věci se často opakovaly. Zkrátit její rozhodování na polovinu, mohla být jen jedna kniha.
Zato linka z pohledu Gavina mě velmi bavila. Jeho problémy byly opravdové a při čtení mi bylo úzko za něj a za Jacka. Vlastně jsem vůbec nechápala, proč se April pořád babrá v malichernostech a nezajímá se o jeho život více.
Konec mě trochu zklamal. Celou dobu jsem čekala nějaké pořádné řešení a on to byl nakonec takový trochu Deux ex machine.
První dva díly se mi líbily mnohem víc

Merenwen
03.06.2025

Neznič nás je čtvrtým dílem série Nedotýkej se mě. Přináší emocionálně nabitý příběh o lásce, zradě, odpuštění a osobním růstu.
Příběh sleduje hlavní postavy, Gavina a April, kteří se po letech znovu setkávají. Gavin, mladý muž s temnou minulostí, a April, žena, která se snaží vyrovnat se ztrátou a zradou, se ocitají na křižovatce životů. Jejich setkání rozvíří staré city a otevírá nové rány, ale také poskytuje šanci na uzdravení a nový začátek. Gavin bojuje s vlastními démony, zatímco April se snaží najít sílu odpustit a znovu milovat. Jejich vztah je zkouškou odvahy a vytrvalosti, která odhaluje pravdu o nich samých i o tom, co je opravdu důležité.
Laura Kneidl je známá svým důrazem na psychologickou hloubku postav, a Neznič nás není výjimkou. Gavin a April jsou vykresleni jako komplexní osobnosti, jejichž vnitřní konflikty a emocionální boje jsou realisticky a citlivě popsány. Gavin se musí vyrovnat se svou minulostí a naučit se důvěřovat, zatímco April hledá sílu odpustit a znovu otevřít své srdce. Jejich vývoj je přesvědčivý a inspirující.
Autorka píše s lehkostí a empatií, což činí knihu přístupnou a poutavou. Vyprávění je introspektivní, s důrazem na vnitřní prožívání postav. Autorka se zaměřuje na detailní popis emocí a myšlenek, což umožňuje čtenářům hlubší porozumění postavám.
Když to shrnu. Neznič nás je silný a emotivní román, který přináší nový pohled na lásku, ztrátu a odpuštění. Autorka s precizností a empatií vykresluje životní příběhy postav na pozadí složitých mezilidských vztahů, čímž vytváří dílo, které je nejen literárně hodnotné, ale i emocionálně poučné.

Andrejka91
18.05.2025

Tohle čtení není tak úplně pro slabé povahy, když jsem si představovala co Gavin vidí svýma očima, tak to rozhodně nebyl pěkný pohled.
Za mě asi nejpovedenější díl.
Celou sérii hodnotím velmi pozitivně a doporučuji přečíst.

netopýrek1985
11.05.2025

Tak jsem ráda, že to dopadlo dobře.

PetraBery
08.05.2025

Další osudy April a Gavina, který měl tedy na mladého člověka opravdu hodně naloženo. Hodně vnitřních pocitů a rozporů v April a nepřekvapivě americký konec.

Klaton
20.04.2025

Po konci minuleho dilu, jsem hned zacala cist tento. Pribeh April a Gavina, mi hodne pripominal pribeh Lucy a Sage, po delsi dobe se daji dohromady a prijde zlom kdy se rozejdou a oba trpi...
Tento dil jsem precetla za den, bylo jasne jak to skonci, jen k tomu museli dojit slozitou cestou, jako ostatni dily pribeh se cte rychle, jen by se asi klidne veslo do jedne knihy...

Šárka88
17.04.2025

Uzavření příběhu mezi April a Gavinem bylo za mě celkem zvláštní . Nějak jsem nemohla pochopit chování a nebo smýšlení April. Znásilnění Gavinem ? Tak pokud jsem pochopila, tak to chtěla dobrovolně. Přesně jak je o komentář níže, někdy se chovala jak malé dítě. Gavin za mě pohodář , jen mu život nadělil peklo na zemi, ale jak už to v románech bývá vše dobře dopadlo a klasický happyend byl plný lásky.

TerryDee
03.04.2025

Tentokrát jsem udělala výjimku a vydávám recenzi rovnou k dvoum knihám. Nicméně se jedná o sérii, takže to není zas tak strašné.

Tvorbu Laury Kneidl mám ráda, vždy jsem se těšila na další její příběhy. A když jsem se dozvěděla, že má vyvíjí volné pokračování série Ne…, tak jsem byla nadšená. Jenže tohle nadšení mě postupem čtení opouštělo, až jsem si říkala, kde je ta Laura.

I když kniha pojednává o těžkých a závažných tématech, tak jsem se nedokázala úplně vcítit do postav. Především pak do jedné z nich, kde jsem měla problém pochopit její chování a jednání. April mi totiž nesedla, její jednání mi někdy připomínalo chování malého dítě a její nedostatečná komunikace či neochota komunikovat mi drásala nervy. Oproti tomu Gavin mi přirostl k srdci hned. To, co mu naložil sám život, by nechtěl nikdo z nás zažít. Obdivovala jsem jeho sílu a bojovnost to nevzdat. Říkala jsem si, že je neuvěřitelný. Nicméně jsem ráda, že v jisté fázi se za něho April postavila a nenechala ho padnout. Za což má u mě plusové body.

I když to nemusí vypadat, tak jsem se velmi ráda vrátila do tohoto světa. A především jsem ráda, že jsem se mohla dozvědět víc o starých známých. Nechci nic říkat, ale myslím si, že Luca a Sage si příběh zčásti kradli pro sebe.

A říkám si, že tam pravděpodobně vidím nástřel na další příběh. Že by Cam a Megan, hm.

Kristy.Seb
01.04.2025

Bůh ti nenaloží na bedra víc, než můžeš unést.

Je v pořádku mít naději i ve zdánlivě beznadějně situaci. Protože co nás žene kupředu, když ne naděje, že se věci jednou zlepší?

Naprosto jsem nechápala matku April a vlastně i April, že se na ní nevykašlala. Gavin byl obdivuhodný, nic nevzdával i přes svůj složitý život.

Pája699
27.03.2025

Za mě sympatické pokračování příběhu…..

April bojuje sama se sebou a snaží se najít cestu zpět, a hlavně zase důvěřovat Gavinovi. Všechno krůček po krůčku…
Jako Gavin měl neskutečně naloženo a palec nahoru za jeho povahu, obětavost, pochopení a porozumění. Málo kdo by v tomto věku tohle břímě unesl. Otec spáchal pře 14-ti lety sebevraždu, matka alkoholička….jako mazec problémů.
Není naštěstí na všechno sám…..
U April se mi zase strašně líbilo, že se i přesto všechno snažila Gavinovi pomoct za všech okolností a nezlomila nad ním hůl :-) Když milujete, není co řešit.
Sledujete jejich smíření a odpuštění. Tihle dva, si prostě zasloužili být spolu .-) chvíli to sice trvalo, ale stálo to za to!

monika0181
10.03.2025

Minulý díl končí, jak April vyhodí Gavina, protože ji přizná, že to byl on s kým se prvně milovala. Zklamaná, zhrocená, se zlomeným srdcem se snaží April jít dál.
Jenže Gavina miluje. Je třeba dozrát, strávit bolest a začít komunikovat. Kéž bychom to všichni uměli. Jsme na tom často v životě jako oni dva.
Přiznám se, že nevím, zda bych sama nevzdala situaci s Gavinovou matkou. To musí být neskutečně vyčerpávající.
Příběhy autora píše opravdové, z reálného života. Ano, končí dobře, ale není to přeslazený konec.
Emoce, které nám autorka předkládá, jsou citlivé, reálné, hluboké. Přesto je kniha čtivá a není to nezábavné psycho dílo. Prostor k zamyšlení nám dává obrovský.
Osobně se těším na příběh Cama a Megan, to by mohlo být také zajímavé. Moc mě těší, jak má autorka zpracované neotřelé zápletky a charaktery jednotlivých postav.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi