Nedokončený rukopis

Nedokončený rukopis https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502736/bmid_nedokonceny-rukopis-Lie-502736.jpg 4 121 31

Temný thriller, který si s vámi pohraje jako kočka s myší. Nedaleko Grenoblu zemře během pronásledování mladý muž. V kufru jeho auta je nalezeno tělo ženy s usekanýma rukama a bez očí. Vyšetřování však dokáže, že mladík auto pouze ukradl. O stovky kilometrů jinde se Léane Morganové, úspěšné autorce thrillerů, rozpadají poslední životní jistoty. Uprostřed chaosu vyvstává jediná otázka: Není lepší proměnit zničený život v nedokončený rukopis a začít jiný? Paralelní román thrilleru Černá smrt nabízí odpověď, ze které mrazí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Le Manuscrit inachevé , 2018


více info...

Přidat komentář

čef
02.04.2024 4 z 5

Monstrózní, dosti přehnaný, příběh o sériových vrazích, provázaný se spisovatelským řemeslem jedné z hlavních hrdinek. Autor si také rafinovaně pohrál na téma souboje Sherlock kontra Moriarty. Bohužel přitom porušil zlatá pravidla detektivek (zejména pravidlo č. 20) a čtenáře tak připravil o radost při vlastním odhalením pachatele. Nicméně čtení je to napínavé, přitažlivé a určitě stojí za to knihu zařadit někam dozadu za knihy Artura Conana Doyla.

Flowerka
23.03.2024 5 z 5

Thilliez je skrátka majster. Minier je pre mňa top, ale Thilliez ho ďaleko predčí. Aj táto kniha zahŕňa množstvo postáv, zvráteností a príbeh je komplikovaný, ale baví ma. Prečítané za 3 hoďky, nemohla som ju pustiť z ruky. Thilliez vás núti v každej knihe premýšľať a to sa mi páči. Teším sa na Čiernu smrť...


zanekzoltecu
06.02.2024 4 z 5

Bichla betálná, těžká přehlídka humusáků, kerý z láčovéch kocórů dělajó trhací kalendář. Ale ten finiš mě vzal luft. To se Franck posral v kině? Mám z teho řepu jak rohové barák. Ale přesto doporučuju, ať nechmuřím sólo bugy...

ArwenAragorn
02.12.2023 4 z 5

80%

Ale jo, já byla docela spokojená. Odpustím-li autorovi to, že se provinil proti zásadám správné detektivky, thriller je to výborný, hodně napínavý, akční, má spád a je plný zvratů. Současně je, jak už jsem u autora zvyklá, hodně temný, drsný, brutální, zvrácený a velmi komplikovaný.
Co autorovi neodpustím je závěr, za ten ubírám jednu hvězdičku. Černou smrt jsem četla už před nějakou dobou a všechno si nedovedu vybavit. Kdybych si ji přečetla hned po této knize, závěr bych (snad :-)) pochopila.
Doporučuji

raffi
22.11.2023 1 z 5

Jedna hviezda len za ten papier, ktorý musí túto zlátaninu znášať...

Nestorkea
29.10.2023 3 z 5

Asi jsem hloupá, ale konec jsem nepochopila. Asi na mě je příliš otevřený. 3,5 hvězdičky.

Janaves
22.10.2023 5 z 5

Hodně dobré. Drsné, napínavé, plné zvratů.

Magdalenkačte
05.08.2023 4 z 5

Nedokončený rukopis je paralelní román ke knize Černá smrt.

Pro všechny je šok, když se v kradeném autě najde torzo ženského těla bez tváře. Dva vyšetřovatele Vic a Vadim se poušti do pátrání nejen po totožnosti mrtvé dívky, ale i o vrahovi, který se nezastaví před ničím.
V jiné části Francie se spisovatelka Léana musí smířit s absolutní změnou svého života. Její dcera je 4 roky nezvěstná a její manžel se nevzdává a stále po ni pátrá.
Najde ji? A jaká je spojitost s ženským tělem nalezeny v kufru auta?

Tento psychologicky thriller plný nečekaných zvratů vás nechá tápat až do poslední strany.
Jestli se chystáte Francka Thillieze číst, tak jako první vemte do ruky právě Nedokončený rukopis a až po něm Černou smrt. Budete lépe chápat souvislosti. Já si konec Černé smrti dala znova a skvěle to zapadlo.
Ale i tak to je skvělý, promyšlený thriller, který mě fakt bavil.

L.R
23.07.2023 5 z 5

U mě jeden z nejlepsich autoru tohoto žánru.
Kniha je mimo sérii autora, ovšem na kvalitě nic neztrácí.
Kniha má spád a defakto nejde odložit, přečteno za 2 dny.

GYROTOURBILLON
23.07.2023 4 z 5

Ano, trochu složitější čtení, je třeba více přemýšlet.
Autor je přesto na špici, alespoň ve Francií. I u nás získal oblibu.
Určitě půjdu do další jeho knihy. Ale chce to proložit něčím lehčím.

Blanka586
18.07.2023 5 z 5

Frankc Thilliez je můj oblíbený autor. Je hodně složitý. Perfektně propracovaný příběh s nečekaným koncem. A jaký byl vlastně konec?

Allla9
05.07.2023 5 z 5

To vůbec nebylo špatné. Tušila jsem, že bude i zajímavý konec, ale toto mě nenapadlo. Pan spisovatel si ve mě našel novou fanynku.

Luci19346
25.06.2023 5 z 5

Na knize se mi líbí, že do poslední chvíle nevíte, jak skončí. Před koncem jsem tušila, ale takový konec mě nenapadl.
Velmi propracovaná kniha ještě s návazností na druhou. Trochu zarážející pro mě bylo, že obě hlavní postavy knih ztratily paměť.

TeaPeter
10.06.2023 2 z 5

Asi nejvýstižnějsí charakteristika této knihy je "bizarní a zvrácená". A přestože se na začátku omílá, jak literárních kvalit svého otce nehodný syn doplnil konec, tak je i bez konce. Na rozdíl od mnoha hodnotících poslední události v "doplněné" části považuji spíše za výraz autorovy bezradnosti co s překombinovaným dějem - proč by si jinak musel pomoci pošlapáním desátého přikázání pátera Knoxe. Podtrženo a sečteno nechávám dvě hvězdičky jen za dobrý styl psaní.

intelektuálka
07.06.2023 4 z 5

U tohoto autora vím, že si musím vytvořit obranný val, protože jeho příběhy nejsou pro odpočinkové čtení ....

Profesně je kniha dobře propracovaná - ale je plná zla a pokřivených lidských duší ....
A pozadí skrývá často užitý námět - dítě v nouzi ....

Obohaceno o exotickou rybičku - či symbol a také šachovou partii Kasparova....

A ten konec : .... konečně zavládla věčná tma ....
Ten jsem si vysvětlila po svém ....
Ale byl opravdu tento rukopis dokončen ?

P. S. Stejně jako Minier či Grangé je tento autor čtivý .

Maky806
15.05.2023

Sakra, ten konec mě dostal. No byla to jízda, přečteno jedním dechem.

Titas9001
16.03.2023 5 z 5

Co ten konec? Dávám plný počet, protože FT vás od počátku knihy lapí do osidel a na konci vyplivne s očima navrch hlavy.....Jeden příběh už nestačí a navíc si s námi autor dokonale pohrává. Když už čekáme, jak jeden bude pokračovat, tak střih ...a jsme někde jinde. Brutální, zvrácené, nepochopitelné a z pohledu pachatele geniální. Jen drobná poznámka - mně vadí knihy s otevřeným koncem. A to hlavně z toho důvodu, že nakladatelství u nás mnohdy nejsou schopna vydávat knihy tak, jak vycházely a vystavují nás tak chaosu. Totéž se dělo s T. Weavrem, ale tam už je to v pořádku. U Thillieze chaos trvá. Osobně pořád trochu výše řadím Syndrom E, Smrtící DNA, Atomku a Pandemii. Mám pocit, že ty knihy, kde je za tím vidět více mravenčí přípravy a mají i nějaký "vědecký" přesah, tak to umí Thilliez bezkonkurenčně. Ale pořád výborné počtení.

tulip131
11.03.2023 4 z 5

Příběh plný zvratů, když si myslíš, že už nic dalšího nepřijde, prásk, přijde. Žádné složitost, složité zápletky, všechno čtenáři objasněno, což je příjemné.

kubule
24.02.2023 5 z 5

Opět bravurní dílo, napínavé, zlověstné a vlastně i otevřené...takže nějak podvědomě čekám, že bude pokračování...pár dějových linek tak nějak vyšumělo do ztracena...neb možná bylo zamýšleno, ať si čtenář domyslí...ale za mě perfektní...

Jiparis
19.02.2023 5 z 5

Příběh plný zla a záhad, který má nečekané vyústění a i konec nepřinese jednoznačnou odpověď.