Nedokončené rozhovory

Nedokončené rozhovory https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90401/bmid_nedokoncene-rozhovory-ygi-90401.png 5 8 3

Spisovatel v této knize odpovídá na otázky o dětství, rodině a manželství, o svých knížkách a čtenářích, o reklamě a rozhlase. Druhou část knihy tvoří vyprávění spisovatelovy manželky, paní Zdeny Nepilové.

Přidat komentář

Kontryhelka
17.01.2022 5 z 5

Pana Nepila jsem měla od mládí ráda. Jeho knihy, fejetony a vyprávění v rádiu mi vždycky přišly hodně vtipné a byl mi sympatický i jeho hlasový projev.

Česneksmedem
12.04.2019 5 z 5

Řekl bych, že docela dost z nás je literárně neposednejch. Neumím si totiž představit, že bych četl třeba pouze a jenom horory (nic proti nim).
Asi už jste slyšeli slogan, že: Obraz už nadobro převzal moc nad slovy. Možná, že jsme my knihomolové v menšině, ale dokud máme knihy například pánů Horníčka, Wericha nebo právě Františka Myšáka Nepila, tak pořád máme svůj nedobytný hrad, svoji neochvějnou oporu.
S radostí musím konstatovat, že jsem hrdým majitelem knihy Nedokončené rozhovory od posledně jmenovaného. Teda abych byl spravedlivý, část knihy je od manželky Zdeny Nepilové. Jedná se o obnažující rozhovory, které nás nechají nahlédnout do jejich profesního, ale hlavně soukromého života. V knize také najdete mnoho zajímavých fotografií a na závěr pak i výčet jeho knih a nahrávek v autorově interpretaci. Jeho nahrávky je také dobré nevynechat a naopak si je vychutnat, neboť, jak říká sám mistr Nepil: Hlas vtiskne slovům další rozměr, vtiskne jim laskavost či aroganci, radost, velebnost či prostotu. Knihu samozřejmě doporučuji!


Marla
18.04.2016 5 z 5

Život vyprávěný známým pomalým a klidným hlasem, hlasem který ze stránek přímo vyskakoval. A k tomu pár stránek od paní Nepilové o tom, jaký byl život s autorem nejen Dobrého a ještě lepšího jitra.....mile strávený čas.