Nedobytná pevnost

Nedobytná pevnost https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356691/bmid_nedobytna-pevnost-kWO-356691.jpg 4 18 2

První láskou Billyho Marvina byl jeho počítač. Pak potkal Mary Zelinskou. Vzpomínáte si na svou první lásku? Nedobytná pevnost je legrační, nutkavě čtivý a překvapivě dojemný román o přátelství, zlomeném srdci a počítačích, zasazený do 80. let v Americe. Dospívající mladík Billy ze všeho nejradši tráví čas na svém počítači Commodore 64, na kterém programuje své první počítačové hry, sledováním televizních seriálů s bandou stejně ujetých kamarádů a erotickým fantazírováním nad časopisem Playboy. Když se ale zamiluje do počítačové expertky Mary, všechno se změní.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Impossible Fortress , 2017


více info...

Přidat komentář

Stanas513
08.03.2023 4 z 5

Takový miloučký románek počítačových maniaků - teenagerů z let, kdy počítačům ještě málokdo rozuměl. Líbilo se mi zpracování příběhu a bylo to zas něco jiného, než ty mé oblíbené Kingovy horory nebo thrillery... Normálně bych si to asi nikdy nepřečetla, ale při koupi jiných knih jsem potřebovala doplnit nákup do určité výše :-)
Zařadila jsem si do Výzvy 2023 jako knihu, která obsahuje mapu, ale on je tam jenom takový malý plánek, což mapa není... Budu se snažit najít ještě něco s mapou a toto si dám jako autorovu prvotinu/začínající autor. Dobře se mi to četlo.

shecoola
24.07.2021 3 z 5

Jako nebylo to špatné, ale nebyl to úplně šálek mé kávy. Zasazeno do období, kdy byly počítače v plenkách, filmy se půjčovali ve videotéce, o porno-časopisech si nechali teenageri jenom zdát (nebo vymýšlet za jakou cenu ho získat i když to hraničilo se zákonem)... přesto se našli dva mladí lidi opačného pohlaví, kteří dokázali v těchto kódech programovat hry a tak nějak krkolomně (adekvátně k jejich věku) se do sebe zamilovat. Začátek hodně počítačový, pak trochu pubertální akce, konec s happyendem, pro mně tak 3 plus nebo slabší 4, ani nevím.


Štítky knihy

20. století první láska počítače

Autorovy další knížky

Jason Rekulak
americká
2023  88%Skryté obrázky
2017  80%Nedobytná pevnost

Kniha Nedobytná pevnost je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce29x
Chystám se číst24x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x