Neděle jako stvořená pro vraždu

Neděle jako stvořená pro vraždu https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79638/nedele-jako-stvorena-79638.jpg 4 269 48

Napínavý román o komplikovaných vztazích v rodině stavebního inženýra Antonína Rabase, jeho manželky architektky Judity a jejich dvou dospělých devětadvacetiletých synů-dvojčat, Marcela a Luboše.Oba mladí Rabasové jsou inteligentní, vzdělaní, vzhlední a pracovití stejně jako jejich rodiče. Jenomže: proč se Marcel žení s nudnou, nevábnou, omšelou, o dvacet let starší Emilií Vojtíškovou? Co pro něho znamená výstřední, atraktivní a dětinská Zuzana? Kam pravidelně uniká Luboš ze svého harmonického manželství s hezkou medičkou Natašou? Na tyto otázky se snaží odpovědět kriminalista, který vyšetřuje vraždu v rodině Rabasových. Mohl ji spáchat kdokoliv z nich, protože motiv měli všichni.... celý text

Přidat komentář

Kory98
16.07.2023 4 z 5

Tedy, to byly charaktery. Jeden pokřivenější než druhý a to v různých smyslech slova. Tohle opravdu není detektivka jako taková. Knihu mi půjčila kolegyně, která paní Frýbovou zbožňuje. Já dosud znám pouze Robina, ale když to vezmu oklikou, styl paní Frýbové se nezapře, ani v jedné z těchto knih. A co musím vyzdvihnout je opravdu bohatý český jazyk. A kdyby ještě někdo hledal do jedné ze starších čtenářských výzev, knihu o které se mluví v jiné knize, tak zde by si mohl vybrat.

Nofar197
13.12.2022 4 z 5

Oba mladí Rabasove mi byli nesmírně nesympaticti a je jen správně, že nakonec přišli o ty, které pokládali ve svém životě za nenahraditelné. Co se týká Emilky Vojtiskove - prezent k nezaplacení.


Modrina
08.11.2022 4 z 5

Po letech jsem se k téhle knížce vrátila. A ač mám nějaké výtky, ostatně stejné jako k leckteré jiné knížce paní Frýbové, příběh jsem si opět užila.

salexice
06.10.2022 5 z 5

Další z knih, která spolehlivě léčí podzimní deprese. Autorka je zkrátka vztahový expert, dokonale vykreslí postavy a vymyslí logické zápletky. Zrůdička Emilie se "povedla", Zuzanka bavila a Marcel? Tím, jsem chtěla klepat a ječet, že podceňuje nejlepší potenciální manželku, kterou mu osud přihrál - takže vlastně dobře mu tak :-).

rodak
05.11.2021 5 z 5

To byla táák dlouhá a ukecaná kniha. Ale v dobrým smyslu. Já se vždy u jejich knih bavim, protože ty její postavičky měla fakt zmáknutý. Až na tu politiku, kterou jí vždy odpustím. Tady teda excelovala Emilka -to bylo ohavné stvoření, naproti tomu Zuzana to byl opačný exot.Pani Frýbová mi i touto knihou zpříjemnila týden.

Enehy
12.05.2021 5 z 5

Paní Emilie Vojtíšková je nejlepší záporačka, na kterou jsem v poslední době narazila. Zvládne udělat peklo všem kolem i sobě. Vůbec všechny postavy Frýbové jsou kapitoly samy pro sebe a to mě fakt baví. Navíc její mix vztahového románu a kriminálky plný absurdních situací a humoru je přesně to, co všichni potřebujeme. Nejen teď.

pavčape
14.10.2020 5 z 5

Knížky Zdeny Frýbové mám ráda a ráda se k nim vracím. Neděle jako stvořená pro vraždu mi pasovala do Čtenářské výzvy, tak jsem po ní bez váhání sáhla. Je pravda, že před těmi cca 20 lety, kdy vyšla, se mi líbila mnohem více, ale já prostě autorce fandím, mám ráda její humor, její postavy, kdy vy okamžitě víte, kterou byste měli mít rádi a která je fuj! Mám načteny téměř všechny její knížky a spousta z nich má co nabídnout i po té dlouhé době od jejího prvního vydání.
U Robina I. i II. a Otcem i matkou proti své vůli, ale i u téhle se musím smát nahlas i po letech.

mattonka
12.10.2020 4 z 5

Na knihu této autorky jsem opravdu velkou náhodou narazila kvůli čtenářské výzvě. Jinak bych knihu nečetla. A to ne proto, že by byla špatná. Hodně jsem se bavila, především u Zuzaniných výchovných metod. Marcel měl od začátku mé sympatie, není to klasický kladný hrdina, tak jsem se těšila, co mu autorka vymyslí za osud.
Z čeho jsem byla hodně překvapená, tak to byl dlouhý doslov autorky, který jsem nedočetla.

iška
12.09.2020 3 z 5

Společenské vztahy, humor a detektivní zápletka. Musím přiznat že před těmi už téměř dvaceti lety, se mi líbila o něco více.

fénix56
04.09.2020 3 z 5

Ke knížce jsem se vrátila kvůli splnění čtenářské výzvy. Nepatří však k mým nejoblíbenějším od paní Frýbové. Tato knížka potvrzuje to, že někteří spisovatelé píší pořád stejnou knihu (Den jako stvořený..., Noc jako stvořená... atd.).

borupet
28.08.2020 4 z 5

Oddechová čtivá pohodová kniha. Jeden z lepších románů Zdeny Frýbové, absolutně nejlepší je ale "Z neznámých důvodů".

lucifess
22.06.2020 3 z 5

Kniha byla celkem čtivá, příjemná. nenáročná. Postava Zuzany se mi líbila a těšila jsem se vždy na další vylomeniny a přístup k běžným životním situacím. Rozhodně moje favoritka. Marcel mi byl sympatický, ale ke konci knihy postupně ztrácel. Co mi vadilo bylo oslovení Árny (i jen jak to vypadá napsané :) ), a občas až vyumělkované konverzace v rámci příběhů.

HolkaMajda
23.05.2020 4 z 5

Jediná kniha, kterou jsem přečetla dvakrát. Stojí za to.

Veruci
19.05.2020 4 z 5

Výborný román. Po dlouhé době jsem se u knížky smála nahlas, místy jsem měla doslova záchvaty smíchu. Poprvé snad už na první stránce. Tento román by skvěle fungoval i bez detektivní zápletky, která je spíš takovým příjemným bonusem pro čtenáře.
Jednu hvězdu musím strhnout za uměle našroubované politické hořekování. To je snad u polistopadových knížek této autorky standard. A také za ten doslov, který jsem nedočetla.

zdenaR
26.03.2020 4 z 5

Po několika letech jsem opět vrátila k této knize a opět mě pobavila.
Zdena Frýbová se mi čte velmi dobře, jen v jejích posledních knihách bylo příliš politiky.
Moje top byla a zůstává kniha Z neznámých důvodů :-)))

OnlyFour
14.03.2020 3 z 5

Časť s vyšetrovaním bola super, taktiež postava Zuzany, to by som neverila, ako môže byť niekto tak potrhlý, vyložene som sa tešila na nejakú jej novú story :) Inak ma kniha až tak moc nebrala, veď som ju aj čítala skoro mesiac, nemohla som sa dožiť konečne tej mrtvoly.

JituleK
12.03.2020 3 z 5

Pro mě je to velice zdlouhavé čtení, není to špatné, ale některé postavy jsou až nudné. Knížka mě bavila až tak v poslední třetině.

Lucek
27.02.2020 3 z 5

Až moc ukecané, občas nebavilo.

Anette99
04.02.2020 5 z 5

Spíš oddechová detektivka oproti tomu, co většinou čtu, ale i tak moc pěkná. Plná sarkasmu a ironie. Líbilo se mi podrobnè popisování vztahů v rodině. Z postav mi nikdo vyloženě sympatický nebyl, ale Emu jsem přímo nesnášela.

ladaol
31.01.2020 3 z 5

Nejvíc se mi líbila asi poslední kapitola nebo možná poslední dvě. Jinak zdlouhavé líčení, někdy zbytečné, odvádí pozornost. Asi mám raději jiný styl - nejdřív zločin a pak se k motivu postupně dopiplávat a odkrývat hádanku, než takhle obráceně, asi to nebude můj šálek kávy.

Kniha Neděle jako stvořená pro vraždu je v

Právě čtených3x
Přečtených456x
Čtenářské výzvě119x
Doporučených25x
Knihotéce158x
Chystám se číst48x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x