Něco z Fulghuma II / From Fulghum II

Něco z Fulghuma II / From Fulghum II https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51625/neco-z-fulghuma-ii-51625.jpg 4 13 3

Něco z Fulghuma série

< 2. díl

První česko-anglické dvojjazyčné vydání z Roberta Fulghuma. Do knihy, která by měla sloužit jak Fulghumovým fanouškům, tak žákům angličtiny, byly vybrány eseje a příběhy z celého díla oblíbeného amerického spisovatele, jež u nás vychází od roku 1992 v překladu Jiřího Hrubého. Prvně si tak čtenáři budou moci vychutnat vypravěčský dar Roberta Fulghuma i v originále, a konečně posoudit, zda má pravdu, když při každé své návštěvě Prahy tvrdí, že jeho překladatel je lepší spisovatel než on. ... celý text

Žánr:
Literatura světová

Vydáno: , Argo
Originální název:

From Fulghum II


více info...

Přidat komentář

xulij01
31.10.2023 4 z 5

Většina knížky je tvořena příběhy ze života autora. Rozhodně má vypravěčský dar a smysl pro humor, je to taková oddychová literatura, při které si člověk vyčistí hlavu. Neseděla mi tam ovšem část, kde byly úryvky z novely Třetí přání, tím neříkám, že by to bylo špatně napsané, jen by mi přišlo rozumnější, dát tam tu novelu rovnou celou. Text je zrcadlový čeština/angličtina, takže na procvičení jazyka ideální čtení.

Lakyuzcte
27.04.2019 5 z 5

Krásné příběhy ze života s hezkou myšlenkou jako bonus k zamyšlení, sice jsem knížku přečetl celou v angličtině což bylo pro mě docela i obtížné a určitě si ji v budoucnu budu muset ještě přečíst, ale i tak jsem si z knížky něco vzal taková oddechovka jak říká moje skvělá kamarádka ;) nic přehnaného ale za to jednoduchého s vtipnými chvilkami ze života to je někdy potřeba. :)


Aliii
22.04.2019 3 z 5

Krátké eseje se mi líbily moc, ukázky z románu Třetí přání už tolik ne - přece jen mám radši ucelený příběh a tady mě nějak nezaujalo ani téma. V rámci udržení kontaktu s angličtinou jsem ale byla spokojená.