Deň, ktorý sa nezačal dobre

Deň, ktorý sa nezačal dobre https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309757/bmid_den-ktory-sa-nezacal-dobre-7Ux-309757.jpg 3 1 1

Nech žije rodina! série

< 2. díl >

Takto to proste funguje. Ak sa deň raz začne zle, katastrofy sa nabaľujú jedna na druhú a koniec v nedohľadne. Lola má pred sebou náročný deň. Rodičia odišli z domu skoro ráno a ona spolu so svojím bratom Tomom majú za úlohu postarať sa o ich nového psa - ešte pred odchodom do školy... zvládnu to?

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež

Vydáno: , Verbarium
Originální název:

Une journée qui commence mal , 2012


více info...

trudoš
trudoš
20.09.2016 3 z 5

Podobně jako v první knize, i zde se daří autorce skvěle zachytit každodenní rytmus rodinného života z pohledu malé holčičky a to s vtipem a bezelstností. Tentokrát je však zápletka příliš jednoduchá, až pomalu zamrzí, že Christine Sagnierová nechce šáhnout po silnějším tématu, a přes počáteční rozjezd se trošičku motá na místě. Přesto oceňuji nápaditou práci s aktuálními problémy nejmenších, o to víc, že jí se daří vyhýbat se jakýmkoliv vulgarismům, jež jsou už pomalu běžným folklorem, na věku nezáležíc. Zarazila mě jen nenávaznost, se kterou se sice počítá, takže pro pochopení samotné epizody není podstatná, ale zároveň napůl vyžaduje, protože se už nepředstavuje co, kdo, kde a proč. Ilustrace jinak opět úžasné.

Autorovy další knížky

Christine Sagnier
francouzská
2016  80%Pomóóóc! Sťahujeme sa!
2018  60%Ach, tá láska!
2016  60%Deň, ktorý sa nezačal dobre
2016  80%Čože?! Bábätko???
2016  100%Pristihnutá pri čine

Kniha Deň, ktorý sa nezačal dobre je v

Přečtených1x