Nech mě lhát

Nech mě lhát https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389414/mid_nech-me-lhat-5C7-389414.jpg 4 152 58

Přesně před rokem se Caroline Johnsonová rozhodla skoncovat rázně se svým životem. Její šokující sebevražda přesně napodobila způsob, jakým se před pár měsíci zabil její manžel. Jejich dcera Anna se od té doby zoufale snaží smířit s tím, že se oba rodiče dobrovolně rozhodli odejít ze života. Když se jí narodí holčička, matka jí chybí víc než předtím. Začíná si klást otázky o smrti rodičů, na které dřív neměla sílu. Jenže co když pátrání v minulosti povede jen k tomu, že ohrozí sebe i svou rodinu? Někdy je lepší minulost nechat spát...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Let Me Lie , 2018


více info...

Přidat komentář

SimonaP
08.02.2024 2 z 5

Čtivá kniha byla, to ano, ale nesmyslná až hrůza. Prostě tohle nemohlo být reálné.

Deia
25.01.2024 4 z 5

Od autorky som už čítala knihu Vidím ťa a tak som bola zvedavá na jej ďalšie knihy. Táto mi síce prišla o trošičku slabšia, ale stále veľmi dobrá. Do knihy som sa rýchlo začítala, aj keď spočiatku dej plynul pomaly - Anna spomína na minulosť, rozoberá situáciu s partnerom, ktorý sa ju snaží presvedčiť, že to bola samovražda a tak. Ale potom to začalo naberať celkom tempo, hlavne keď sa Anne podarilo presvedčiť policajtov, aby sa prípadu ešte venovali. Od začiatku som mala svoje teórie, ale musím sa priznať, že žiadne mi nevyšli, aj keď v jednom páchateľovi som si bola istá :D. V knihe sú dva poriadne zvraty a ani jeden som nečakala, veru riadne ma prekvapili. Škoda poslednej vety, tá mi prišla celkom odveci. Ale ináč príjemný a napínavý príbeh, nenudila som sa pri ňom.


LuckaK.088
19.11.2023 5 z 5

Tenhle příběh měl vše, co od dobrého thrilleru očekávám - napětí (stránky letěly jedna za druhou), promyšlenou zápletku a rozuzlení, které dává smysl a je uvěřitelné. Za mě velká spokojenost. Autorčin styl psaní mi sedl a líbila se mi i vedlejší linka detektiva Murraye a jeho ženy Sarah.

Dela111
07.06.2023 4 z 5

Stejně jako předchozí knihy Clare Mackintosh má i thriller Nech mě lhát pomalejší rozjezd, ale zápletka je výborná. Příběh zpočátku připomíná spíše psychologický román, kde se hlavní hrdinka Anna těžko vyrovnává s nepochopitelnými sebevraždami obou rodičů. Děj začne nabírat tempo a měnit se v thriller až ve chvíli, kdy začne docházet ke zvláštním událostem a Anna získá podezření, že úmrtí rodičů nemusely být sebevraždy. Závěr je vygradovaný a rozuzlení výborné.
Mně styl této autorky sedí, má sice pomalejší začátky, ale zápletky vždy dobře promyšlené, děj není lehce předvídatelný, po překvapivém rozuzlení většinou nechybí navíc ještě pověstná třešinka na dortu, takže čtenář je překvapený minimálně dvakrát.
Nech mě lhát je výborný thriller, řekla bych, že sedne spíše ženám. Doporučuji k přečtení, pokud tedy nepotřebujete zběsilou jízdu od prvních stran.

Mandlevest
09.04.2023 4 z 5

Moje oblíbená autorka u které jsem si v předchozích knihách Někdo tě vidí a Má je vina ověřila, že nudit se určitě nebudu. A opravdu, příběh se četl velmi lehce, došlo i na překvapení, jak to autorka umí, dokonce jsem se přikláněla k jiné pointě než se nakonec ukázalo. Co mě nenadchlo byl "lapenovský" konec, kdy poslední věta úplně popře jakž takž smysluplné ukončení příběhu. No, já si na to moc nepotrpím, ale mnoho čtenářů to má rádo, tak nakonec proč ne:-). Závěrem: dobré odpočinkové čtení, u kterého se nudit opravdu nebudete, ale dlouho Vám v paměti asi nezůstane. Přesto hodnotím vysoko, bavila jsem se, po dva večery, výborně.

Tweety0207
26.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Na jednej strane sa kniha čítala veľmi dobre.. dej síce plynul pomaly ale postupne gradoval. Takže ma to nútilo čítať ďalej. Páčil sa mi nápad s bábätkom prišlo mi to viac reálne hoci to malo so skutočným kojenim veľmi málo spoločného. Na druhej strane od polovice knihy to išlo dolu vodou. Prišlo mi to zbytočne prekombinovane a unáhlené. Akože prečo sa vlastne rozišli?

Prateri
18.10.2022 4 z 5

Nech mě lhát - lhát se nemá, lež zakrývá pravdu, lež kryje špatné jednání. Tak v této knize začnete odhalovat pravdu, která začíná být nebezpečná. Rozjezd příběhu pomalejší, ale tak se mi to zdá u této autorky zvykem (soudím tak podle knih, které jsem přečetla). A pak to jede - úplně jinudy, než jste si mysleli, že povede cesta. Jste v cíli - dočtete, ale co to?

Inka063
06.05.2022 2 z 5

Jednou přečíst stačilo. Autorka sice dobře mate, ale na druhou stranu několik nepřesností, možná daných i překladem (např. fenka nohu nezvedá) a někdy málo uvěřitelné reakce a chování. Vadil mi i detektiv v důchodu se svatozáří nad hlavou a několikeré detailní popisy kojení i další zbytečnosti mimo děj. Proč, proboha? Aby to mělo víc stran? Takový jeden z mnoha a mnoha thillerů, jehož děj zanedlouho zcela zapomenu.

hlenicka
14.04.2022 5 z 5

Takhle mne lhát nekdo celý život, nevím,jak bych se cítila a co bych pak dotyčnému udelala.. Hlavní hrdinka má můj obdiv,jak to zvládala. Když si od začátku myslíte, jak vsechno víte a jak jste sečtělí, HA!, uvidite,že nejste! A když si myslíte pár desítek pred koncem, že víte,jak to skončí, nevíte nic. Super napínavá zápletka, se zákeřným vyustěním. Jo, nevěřte ničemu a nikomu...

Olga8480
08.04.2022 5 z 5

Pro mě to bylo první seznámení s autorkou a už při čtení první poloviny jsem se těšila na její další knihu.
Kniha mě vtáhla a já si užívala napětí a zvraty v ději s očekáváním co si na mě autorka ještě připravila.

Květ
07.02.2022 5 z 5

Od autorky jsem znala její prvotinu "Má je vina," která se mi opravdu hodně líbila, stejný dojem mám i z tohoto thrilleru, který jsem si nesmírně užila. Knížku jsem přečetla během jednoho dne, zaujala mě od prvních stránek a nedokázala jsem ji odložit. Čtivá, napínavá, dobře vykreslené postavy, prostředí... nic mi nechybělo. Do poslední chvíle jsem si nebyla jistá, jak se všechno vyvine. Velká spokojenost!

Evule *
01.12.2021 4 z 5

Má třetí kniha od autorky, přestože i v tomto díle mě překvapilo několik zvratů, první dvě knihy se mi líbily více. Zatím poslední čtvrtou si také určitě přečtu, každý příběh je totiž úplně jiný.

veronika9700
28.08.2021 4 z 5

Velmi podařený thriller, skvěle vykreslené postavy (především jejich chování), námět který jsem v thrilleru doposud nečetla. Chvíli mi ovšem trvalo zvyknout si na styl psaní autorky.

RADOST
14.08.2021 4 z 5

Thriller, ve kterém je kladen velký důraz na psychiku postav. Té je dán větší prostor než ději samotnému, což často knihu zpomaluje a snižuje její dynamičnost. Je to zajímavá kniha, zamýšlející se nad lidskými slabostmi, které i přes jejich zatajování, mohou mít katastrofální následky.

pch1976
23.04.2021 odpad!

vůbec jsem se nemohla začíst, v polovině jsem knihu odložila, nudné

sabca
11.04.2021 5 z 5

Kniha neměla chybu. Napínavá a do poslední chvíle nevíte jak vše dopadne. Určitě doporučuji k přečtení.

Pája699
19.03.2021 4 z 5

Kniha super, námět perfekní, ale předešlé knihy se mi od autorky líbily více. V tomto ději mi tam chyběl ten přelomový zvrat, u kterého si řeknete waw to sem teda nečekala a sednete si z toho na zadek. Dvě sebevraždy rodičů...Anna zjišťuje, že je to jeden velký propletec lží, podvodů a intrik. Jak to tedy všechno bylo? Noo to si musíte přečíst :-)

Mufa
10.04.2020 4 z 5

Náhodný výběr v knihovně stál za to. Kniha plná zvratů a překvapení. A ten konec? Určitě stojí za přečtení

dom.ini
11.03.2020 4 z 5

Super knizka. Ctiva, napinava, plna necekanych zvratu, kde nic neni jak tak si myslite, az mi nekdy pruslo, ze uz je toho trosinku moc. obzvlast uplny zaver, ktery bych asi osobne vynechala. Ale urcite doporucuji :)

eiramka
15.02.2020 5 z 5

Tak tohle mne hodně bavilo. Autorka si s čtenářem pohrává jak kočka s myší: už, už si myslíte, že to máte a šup, zákruta a všechno je jinak. Psychologie postav funguje, napětí je umně stupňováno až k překvapivému závěru, netečou tam potoky krve a nenajdete tam žádné drastické detaily, které by vám nedaly usnout - tohle všechno u kvalitní detektivky hledám a toho se mi bohatě dostalo.

Štítky knihy

rodinné vztahy

Autorovy další knížky

Clare Mackintosh
anglická, 1976
2015  90%Má je vina
2017  82%Někdo tě vidí
2018  81%Nech mě lhát
2019  88%Až tohle skončí

Kniha Nech mě lhát je v

Právě čtených2x
Přečtených184x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených1x
Knihotéce140x
Chystám se číst124x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x