Nečekaný návrat

Nečekaný návrat https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181886/necekany-navrat-181886.jpg 4 67 14

Skandální synové série

< 3. díl

Milostná historická romance z konce 19. století. Když kapitán Matthew Leland, jenž údajně zahynul v bitvě, přijede domů do Madingley Courtu, jeho nejbližší nemůžou uvěřit svým očím. Překvapení však čeká i na něho, a to v podobě půvabné mladé dámy, která tvrdí, že je jeho žena. Matthew se dozví, že před svým odjezdem do Indie zachránil Emily Greyové život při lodním neštěstí, během něhož zahynula její rodina. Rozhodne se předstírat částečnou ztrátu paměti, aby zjistil, co ji k podvodnému jednání vedlo. A falešné manželství se postupně mění v láskyplný svazek.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Never Marry a Stranger , 2009


více info...

Přidat komentář

rampapa
04.01.2023 5 z 5

Moc krásný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

Lembac
08.08.2022 3 z 5

Ona lhala. On věděl, že lže. Protože chtěl vyzvědět, proč lže, lhal taky. To je tak v kostce podstata příběhu této knížky. Někdy bylo vyprávění trochu zdlouhavé. Kromě vzájemného obelhávání a přemýšlení o důvodech tohoto lhaní, se v knize celkem nic nedělo. Ale jako oddechovka k vodě to celkem ušlo.


Mikanadeta
07.04.2020 5 z 5

Přiznám se že sama bych si knihu asi nevybrala, ale dostala jsem ji darem a tak mi přišlo fér dát jí šanci. A musím uznat že mě překvapila. Je to oddechovka na dovolenou, ale pěkná.

petraj30
11.08.2019 2 z 5

Námět byl dobrý, ale celkově jsem očekávala víc

Tefnut
27.11.2018 4 z 5

Po přečtení úvodního slova jsem si říkala, klasický historický román, který nepřekvapí a nezklame. Ovšem zápletka v podobě pravd, polopravd a lží to byl vlastně celý příběh knihy, který přinesl při čtení zajímavé odhalení. Je dobré lhát o tom, kdo jsme a odkud pocházíme nebo je lepší říci pravdu hned na začátku. V dané době a po zjištění určitých věcí, asi malá nepravda neuškodí, ale v dnešní době by to bylo nepřípustné a ještě by jsme se dostali do velkých problémů, do kterých se dostala i hlavní hrdinka, ale vše se nakonec vyřešilo a dobře to dopadlo.

rampapa
29.08.2018 5 z 5

Úžasná kniha. ❤❤

Meridea
27.07.2018 5 z 5

Moc hezky psaná řada od této autorky, všem doporučuji k přečtení ;-) Stojí za to!

karamelka57
07.06.2018 4 z 5

Emiline lži boli veľmi nesympatické a Matthew bol k nim nejak divne veľkoryso tolerantný... ale ked sa človek vžije do jej kože a situácie, zrazu sa to oveľa ľahšie chápe... Emily mala šťastie, že natrafila na takého chlapa, inak by asi skončila na ulici. Pekné, určite si celú trilogiu niekedy ešte rada prečítam.

Jessybelle
02.10.2016 4 z 5

Pěkná kniha, zajímavá zápletka, romantika, nenáročná, určitě potěší.

moudivlacek
25.03.2016 4 z 5

Je to další díl ze série. Krásná zápletka na začátku, sama jsem si říkala, proč Matthew neprozradí Emily lež. Ale na druhou stranu jsem to pochopila až moc dobře. Slova dokážou ublížit více jak nějaké zbraně. A také se jim člověk hůř brání.
Navíc pořád tu byla možnost, že se do sebe zamilují, což se pak i stane. Člověk se seznamuje a bere si toho druhého za mnohem podivnějších okolností. Vždyť žena té doby byla tak lehce zranitelná.

LilianaFalcon
17.02.2016 2 z 5

Nalákala mě docela dobře znějící zápletka. Ale Emily i Matthew byly hrozně neslané a nemastné postavy. To, že to občas bylo přitažené za vlasy, se dalo čekat. Přece jen to není detektivka, ale pravá červená knihovna ;-) Ale ten konec byl tak překombinovaný... že s čistým svědomím tomu nemůžu dát ani ty 3 hvězdičky.
PS: ani jsem netušila, že to má i jiné díly ;-)

havrmoni
18.08.2015 3 z 5

Nejslabší ze série, nějak nevím co si o tom myslet. Toho lhaní bylo nějak moc.

sisulisa
09.05.2014 2 z 5

Knihu som si kúpila, pretože autorku mám rada, ale z tejto knihy som rozpačitá. Hrdinka mi osobne pripadá ako chladnokrvná klamárka, ktorá si ospravedlňuje svoje správanie zvláštnym spôsobom. On k jej klamstvám pristupuje tiež dosť zvláštne... veď koho by nenaštvalo, ak by niekto klamal a ešte aj jeho rodinu. Je v tom určitý výsmech rodine, akokeby nebola dôležitá, ale na druhej strane ju ten hrdina má rád. Fakt zvláštne... Hoci autorka píše stále pútavo, ku knihe sa už nevrátim.

malazluta
17.04.2014 3 z 5

Ona lže a on to ví, ale nechává ji přitom. Myslím, že autorka stvořila lepší knihy, než je tato... takže za mě jen průměrné hodnocení.