Nebezpečné znalosti

Nebezpečné znalosti https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86088/bmid_nebezpecne-znalosti-QsZ-86088.jpg 3 4 2

Psychologický román s detektivní zápletkou je zároveň pokusem českého autora o zasvěcenou sondu do problematiky výchovy mentálně retardované mládeže. V centru zájmu vyšetřovatele vraždy nezletilé cikánky z dětského diagnostického ústavu je ústavní psycholog, kultivovaný intelektuál, který je v průběhu své dlouholeté praxe neustále konfrontován s následky neodpovědného rodičovství. Ve své práci cítí tíživou depresi z narůstajícího počtu dětí, o které nikdo nestojí a které jsou od nejútlejšího věku vystaveny všem rizikům nevhodného prostředí.... celý text

Přidat komentář

Mišima
23.03.2017 3 z 5

V období normalizace (kdy byla jeho nejlepší kniha "Pravda o zkáze Sodomy" uznána za "nevhodnou") pracoval Kříž jako vychovatel v domově pro narušenou mládež. Zde načerpal dostatek inspirace pro svou prózu, která jistě patří k tomu dobrému, co v té době vůbec vzniklo ( a mohlo být publikováno).

malen
25.04.2016 4 z 5

Nejdřív to vypadá jako detektivka, ale vlastně už dopředu tušíme, kdo je vrah. Postavy byly dobře vykresleny, takové lidské, i když ne všechny sympatické.Vcelku dobré, i když ne strhující, čtení.