Nebezpečné ženy

Nebezpečné ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40557/bmid_nebezpecne-zeny-qsi-40557.png 4 21 3

Detektivky série

< 2. díl >

Co dělá ženu nebezpečnou? Krása, osobní kouzlo, inteligence? Anebo prostě nedefinovatelná moc, kterou některé ženy užívají k vlastní obraně, zatímco jiné jako ostrou čepel? Ať tak či onak, následky bývají zničující. „Co takhle někoho zabít?“ nadhodí konverzačním tónem hrdinka úvodní povídky nad sklenkou vína, zatímco její kolegyně o pár stránek dál se bez servítků dožaduje: „Dejte mi své srdce, doktore!“ a ani v nejmenším to nemyslí obrazně. Před nebezepečnými ženami není úniku. Mysleli byste, že válka ve vietnamské džungli je čistě mužská záležitost? Ale kdeže. Voják na průzkumu, spisovatel, právník či protřelý nájemný vrah – žádný nevyvázne. sestavil Otto Penzler... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky

Vydáno: , Domino
Originální název:

Dangerous Women , 2005


více info...

Přidat komentář

cori
13.11.2016 3 z 5

Sbírka obsahuje 17 povídek, v nichž většinou vystupuje osudová žena, která si vyřizuje účty s milencem, manželem,nebo náhodným mužem, který musí trpět za všechna příkoří, kterých se muži na oné ženě dopustili.
Za nejlepší povídky ovšem považuji ty, v nichž si ženy vyřizují účty mezi sebou. Jedná se o povídky Zrádná vlna (tři sestry a společný muž) a Špatná od přírody (matka x dcera). Špatná nebyla ani povídka o ostřelovačce ve vietnamské džungli (Rendez - vous) a Slabost o cenzorovi, který kontroluje korespondenci vězňů.

Pivísek
13.07.2016 3 z 5

Většinou mám knihy povídek moc ráda, můžu se k nim vracet kdykoli, aniž bych si musela pamatovat děj předchozích stránek... Tato mi ovšem bohužel připadala slabší, autoři nebyli moc kreativní a ve většině povídek je nebezpečná žena popisována jako "femme fatale", takže nic moc nepředvídatelného. Ale abych nekřivdila všem - naštěstí se našly výjimky, díky kterým tato kniha byla i zajímavá a čtivá!


Firefox4
04.11.2013 3 z 5

Tak dobře, uznávám, že ze seznamu autorů jsem znala jen J. Deavera a McBaina a podobné antologie většinou nevyhledávám (připadají mi jako dárkové koše, kdy kvůli tresčím játrům musím zkonzumovat ještě mandarinkový kompot a kávu, která voní hezky). Nicméně tahle mě jako milovníka (ne však znalce) detektivních románů potěšila. Takové povedené degustační menu, kde si můžu vybrat, co mi nejvíc zachutnalo a čeho si příště dám plnou porci. Mimochodem, nepodvádějte jako já a opravdu čtěte od začátku do konce. Já začala poslední povídkou a připravila se o to nejlepší...:-)