Nebezpečné osobnosti

Nebezpečné osobnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244275/bmid_nebezpecne-osobnosti-jak-je-odhalit-244275.jpg 4 54 12

Jak je odhalit a chránit se před nimi. Nebezpečné osobnosti jsou blíže, než si myslíte. Chraňte se před nimi! Joe Navarro působil pětadvacet let ve službách FBI jako zvláštní agent a specialista na profilování pachatelů trestných činů. Je autorem bestselleru „Jak prokouknout druhé lidi“. Ve své nové knize odhaluje kritické varovné signály, jež vám pomohou včas rozpoznat potenciálně nebezpečné jedince, kteří by vám a vašim blízkým mohli ublížit fyzicky, emocionálně nebo finančně. Dozvíte se: - Jak poznáte nejčastější typy nebezpečných osobností - narcistickou, emočně nestabilní, paranoidní a predátorskou. - Jak se projevují v práci, ve vztazích a v běžném životě. - Jak negativně působí na ostatní. - Jak rozpoznáte příznaky patologického chování. - Proč je potřeba reagovat včas a rázně. - Jak preventivně snížit riziko, že by se člověk mohl stát obětí. - Jak postupovat, když se do krizové či ohrožující situace dostanete. Kniha je doslova prošpikována konkrétními kriminálními případy i příběhy klientů z běžného života. Pro jednotlivé typy osobností zde najdete podrobný seznam otázek, pomocí kterých můžete zjistit, zda a v jaké míře se u konkrétní osoby projevuje nebezpečné chování. Naučíte se tak poznat, jaké chování už není v pořádku, a co byste si neměli nechat líbit. Ojedinělá publikace je určena skutečně všem - jak široké veřejnosti, tak profesionálům, například policistům nebo sociálním pracovníkům, kteří se s nebezpečnými jedinci setkávají nejčastěji.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Grada
Originální název:

Dangerous personalities , 2014


více info...

Přidat komentář
MarciLiška
MarciLiška
13.02.2024 3 z 5

Celkem čtivá kniha, dobře zpracovaná pro obyčejného člověka. Nenáročná a poučná.

eltondo
eltondo
20.01.2022 3 z 5

Psáno laicky pochopitelnou formou. Celkem podrobný a názorný popis jednotlivých vadných charakterů. Bohužel pasáž "Jak se před nimi chránit" je odbytá. Protože rady typu: "Nastavte si hranice a když je někdo porušuje, tak zakročte", jsou víceméně k ničemu.
A taky se to americky všechno často opakuje, zejména výčty vlastních úspěchů. A taky ty kapitoly na začátku knihy: O autorech - Poznámka autora - Poděkování - Řekli o knize - Předmluva. A následuje kapitola Úvod :)


Opatov
Opatov
14.12.2021 5 z 5

Zajímavá knížka, poučná v mnoha směrech.
Součástí je i test.
Ale kniha myslím sama o sobě nepomůže....

Mira7
Mira7
25.12.2019 5 z 5

Podobnou knihu jsem hledal poměrně dlouho. Mohu ji hodnotit jen v superlativech, psaná je opravdu skoro jako detektivka. Kontrolní testy, vysvětlování a uvádění praktických případů pomůže problematiku pochopit.
Přečtením knihy jsem si navíc potvrdil, co jsem už delší dobu tušil. Několik takových povedenců jsem potkal a mám možnost potkávat i nyní a je až neuvěřitelné, kam to někteří dokázali dotáhnout.

Shamm
Shamm
22.05.2019 4 z 5

Velmi dobrá kniha, pomohla mě i známým..

DK197
DK197
28.02.2019 4 z 5

Kniha mě zaujala natolik, že se ji chystám koupit. Je srozumitelně a lidsky napsaná. Hrozně se mi zamlouvají i kontrolní testy. Za mě palec nahoru.

Ovšem mám pocit, že po jednom přečtení člověku všechno nepředá. Chce to číst víc než jednou (což i sám autor naznačuje), v klidu, pomalu a zamyslet se... vstřebávat postupně. Zvnitřňovat opakováním.

hu_87
hu_87
07.09.2018 2 z 5

Průměrná kniha. Vlastně by se nic nestalo, kdyby z mé strany zůstala nepřečtená. Zdlouhavě se věnuje něčemu, co lze shrnout do několika pár stránek.

Lenka8418
Lenka8418
24.07.2018 4 z 5

Spíše "učebnice", ale určitě by si měl přečíst každý, koho tato problematika zajímá.

barbora0275
barbora0275
27.11.2017 4 z 5

Velmi zajímavá kniha o predátorech. Když už nic, minimálně vás naučí být obezřetný.

Icequeen
Icequeen
16.09.2017 3 z 5

Takto nejako si predstavujem špeciálne vydanie Cosmopolitanu (ak niečo také vôbec existuje) so sadou osobnostných testov zostavených za jeden večer kolektívom redaktorov popíjajúcich vínko a požierajúcich pizzu u niektorého z nich v byte na koberci v obývačke. Páči sa mi ten punc príručky bývalého agenta FBI, ktorý nám na obálke hneď udrie do oka. Nenechajte sa zmiasť, s odbornou literatúrou nepočítajte. Sám autor na to dôrazne a opakovane upozorňuje (oceňujem) a obsah tomu zodpovedá. Veľmi mi je sympatické, že nás Joe hneď v úvode ubezpečuje, že sme normálni, zdraví ľudia a tým pádom aj potenciálne obete nebezpečných osobností. Pokračuje tak, že tieto osobnosti rozdelí do štyroch skupín, v osobitných kapitolách popíše ich charakteristické črty a na záver každej z nich poskytne test na zistenie miery nebezpečnosti osoby vášho záujmu a tým pádom, aj či ju máte poslať do hája alebo k psychiatrovi (radšej si ho nerobte sami na sebe). Pri každej príležitosti sa chváli svojou prácou, statusom agenta a ako za ním všetci chodia po radu. Väčšina príkladov, ktoré uvádza, sú len také šteky typu "XY za mnou prišla, keď som prednášal (školil...) a povedala mi, že chce, aby jej matka zomrela a keď mi povedala prečo, ani som sa nedivil". Koniec príbehu. A ak spomína nejakú celebritu, tak nás odkáže na knihu, ktorú si máme prečítať, aby sme vedeli, o čom je reč. Zato nezabudne na každej strane spomenúť svoje geniálne testy. Záver sa nesie v duchu dobrá rada nad zlato a tak si jednu dovolím zacitovať:

"Rovněž nikdy nenastupujte do auta k cizím lidem, kteří mají pochybné úmysly."
Až mám zimomriavky.

Musím ale skonštatovať, že niektoré pasáže boli zaujímavo a pútavo napísané a čítanie nezamestnávalo príliš mnoho mozgových buniek (občas som sa síce pristihla, že myslím na niečo iné, ale inak to beriem ako plus). Takže smelo do toho, len opatrne s pálením mostov.

bakjo95
bakjo95
08.11.2016 4 z 5

Moje 3. kniha čtená od Navarra...šel jsem už na jistotu a zklamán jsem nebyl. Je to sice napsané a čte se to jako učebnice, k tomu hodně přispívají „testy osobností“, ale pokud si to rozplánujete na dva týdny, tak se vám to i zalíbí. Mě osobně přišlo čtení přínosné, ale chvilkami i nudné, nudu většinou zapříčinilo přílišné opakování, ale pro Američany asi potřebné (vzhledem k hrůzným vraždám, popisovaných v knize). Určitě doporučuji přečíst, jelikož každý někdy za život na nějakou nebezpečnou osobnost určitě narazí. Doporučuji - 85%

Janamarie
Janamarie
28.09.2015 4 z 5

Celkem zajímavá kniha! Obsahuje i testy...
"Nebezpečné osobnosti jsou blíže, než si myslíte. Chraňte se před nimi!"