Nebezpečná podoba

Nebezpečná podoba https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439620/bmid_nebezpecna-podoba-aA1-439620.jpg 4 334 68

Žila život jiné ženy… a milovala jejího muže. Havárie letadla znamenala pro televizní reportérku Avery Danielsovou nejen osobní tragédií. Tento nešťastný zásah osudu jí zároveň nabídl skvělou možnost vyšvihnout se ve své profesi a dosadil ji do role klíčové postavy dramatu nenávistné vášně a smrtelné touhy. Po plastické operaci získala podobu oslňující, ale sobecké Carole Rutledgeové, začala žít v sídle mocné texaské rodiny… a především se stala manželkou kandidáta na senátora – v době, kdy zjistila, že kdosi plánuje jeho vraždu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Mirror Image , 1990


více info...

Přidat komentář

Olga8480
16.02.2024 5 z 5

SB umí vymyslet skvělé zápletky a tahle kniha je skvělým příkladem.
Napětí, city a intriky od začátku do konce.

Karolína92
13.02.2024 5 z 5

To je jedna z knih, která se mi vryla do paměti, díky zajímavé zápletce. Jsou knihy, které už ani podle popisku nepoznám. Tuhle poznám jen podle titulu.


BARBARRKA
18.06.2023 4 z 5

Příjemné čtení a pokud rychlým okem přeskáčeme vyboulené džíny, zarostlé hrudi a vyšpulené zadečky, můžeme se soustředit na samotný děj. Byla jsem docela zvědavá a i když jsem v určité chvíli zbystřila a zachytila stopu, samotnému rozzuzlení to neubralo na zajímavosti.

beruska
21.03.2023 4 z 5

Musím říct, že na mne tam té politiky bylo zbytečně mnoho :) ... A erotických scén také :) ...
Jinak mne příběh zaujal, byl originální a člověk chce za každou cenu vědět, jak vše dopadne...

lifeoptimist
18.04.2022 4 z 5

Už jsem od autorky četla lepší, ale i horší :-)
Rozhodně stojí za přečtení, i když mi spousta věcí přišla přitažená za vlasy

petrulka
01.04.2022 3 z 5

Přiznám se, že jsem čekala víc. Zápletka je skvělá, bohužel není vytěžená tak, jak by mohla být. Nejen, že je od určité chvíle těžko uvěřitelná, ale i chování postav, včetně těch hlavních je nelogické a často iritující. Nicméně jako oddechovka, nad kterou raději moc nepřemýšlet, proč ne.

Laf
03.03.2022 5 z 5

Tuto knihu bych rozhodně zařadila mezi ty lepší, které kdy autorka napsala. Velmi čtivá již od začátku a o zápletky není nouze. Až do konce to bylo napínavé a závěr mne překvapil. To jsem opravdu nečekala. Knihu vřele doporučuji, stojí to za to :)

Kešu1981
12.01.2022 3 z 5

Čtivé, ale ta záměna mi prostě nesedí, na můj vkus je to až moc přitažené za vlasy, nevěrohodné, nelogické, nereálné...on je tak natvrdlej, že nepozná ve své ženě jinou, ale tak chytrej, že bude senátor!? A předvolební boj mě taky nijak neoslovil. Od paní autorky jsem četla rozhodně lepší příběhy.

devildeny
29.04.2021 3 z 5

Originální námět a o záměně žen při letecké nehodě. Chvílemi mi přišla kniha zdlouhavá, když se chýlil konec tak byla opravdu napínavá, ale takové rozuzlení bych opravdu nečekala, přišlo mi to až trochu přitažené za vlasy, ale budiž.

Januli
11.04.2021 4 z 5

Líbilo se mi, že opravdové rozuzlení přijde až opravdu na závěr a čtenář vlastně vůbec netuší (možná tuší, ale neví) četla se mi kniha dobře a odpustim i ten happy end, ale to u S.B. prostě bývá :-)

Mišák240
06.04.2021 5 z 5

Moje první přečtená kniha od autorky a musím říct, že kniha je velice čtivá, napínavá, nešlo se od ní vůbec odtrhnout.

Vatter83
02.04.2021 5 z 5

Přečteno jedním dechem, naprosto úžasný příběh, od kterého jsem se nedokázala odtrhnout.

ikul
13.02.2021 5 z 5

Opět skvělý a neuvěřitelný příběh, kde mi snad poprvé v románu od Sandry Brown nebyl nikdo sympatický až na kandidáta na senátora Tateho. Ani Avery, která se rozhodla pro nelehký úděl kandidátovy manželky. Bylo to prostě hustý:-)

Katka313
10.02.2021 5 z 5

Wau. Tak to bylo něco. Zamotané jak uzel, který se na konci pořádně rozmotá a člověk se nestačí divit. Něco jsem trefila něco ne, ale to tak u SB je vždycky, pokaždé tam je něco co překvapí. Jsem ráda, že jsem si tuhle knížku přečetla. Od začátku do konce jsem se nedokázala odtrhnout.

Luciska13
09.02.2021 5 z 5

Jak už tu bylo mnohokrát zmíněno, jedna z nejlepších knih autorky. Námět mě nejprve děsil, ale jakmile jsem knihu rozečetla, nemohla jsem přestat, dej nutil číst dál a dál v očekávání, kdy dojde k samotnému vyvrcholení a odhalení děje. A jak je pro Sandru Brown typické, na konci vás překvapí svým scénářem a rozuzlením.

Radka1727
11.12.2020 5 z 5

(SPOILER) Ke knize jsem se po letech vrátila a je pro mně snad to nejlepší co Sandra Brown napsala. Celé je to psané v "obrazech", takže se před čtenářem promítá příběh, téměř jako by byl zfilmován.
Tate Rutledge je sexy chlap (jako všichni texasští hrdinové S.B.) a po leteckém neštěstí je pro Avery jediným světýlkem v tunelu i když si myslí, že je to jeho nevěrná, vypočítavá a chladná manželka Carol. Hezká detektivní zápletka i když motiv vraha odhalený na konci je hodně nevěrohodný, předvolební kampaň (kterou v amerických filmech nesnáším) byla napsaná s lehkostí. Že Tate neměl ani nepatrné pochybnosti po tom co s Avery několikrát spal a nepoznal, že to není Carol jsem mu ale moc nevěřila ...... Konec byl trochu useknutý, ale jinak skvělé oddychové čtení......

petraj30
17.10.2020 5 z 5

Tahle kniha byla naprosto skvělá. Myslím, že patří k nejlepším od Sandry Brown.
Nemám moc ráda knihy, kde má politika hlavní slovo, ale tady se to točilo více méně kolem voleb a ta politika do děje ani nijak nezasahovala. Ale pro mě bylo zajímavé přečíst si něco málo o amerických volbách do senátu.
Na vraha jsem měla typ, který vyšel, nicméně to byl jen malý kousíček celé skládačky a všechno rozluštit by mohla po autorce snad už jen Agatha Christie:-).
Samozřejmě, že to byl až moc nereálný příběh, kde bylo moc náhod najednou. Ale bylo to tak bravurně napsané, že by tomu člověk věřil. Často jsem si říkala, kdy dojde k onomu velkém zvratu a všichni poznají celou pravdu o záměně. Někdy to bylo do očí bijící. Taky jsem si myslela, že Mandy něco pozná a prozradí,... no možná tam bylo moc náhod a působilo to někdy horko těžko uvěřitelně, ale byla to skvělá kniha, ke které se s chutí v budoucnu vrátím. Úžasné

alekis
03.10.2020 5 z 5

Sandra Brown je prověřená autorka, píše dobře, její náměty a zápletky jsou přitažlivé, a řekla bych, že je svá a na nic si nehraje. Nečetla jsem od ní než jenom asi dva romány a doufám, že časem, jako pauzu mezi knihami jiného druhu, jich dám víc. Neboť - je zábavná... a vo tom to je :-).
O čem to je? Koktejl s osvědčenou příchutí. Skoro trochu až z oblasti fantasy (záměna, na kterou vůbec nikdo nepřišel)... ale jinak výborné čtení, při kterém si čtenář-ka nemusí moc namáhat hlavu s tím, kdo je kdo atd. Dramatické, romantické, malinko erotické, docela dost krimi, záhada, která se nakonec vysvětlí a vyřeší, a hlavně - žádná z našich oblíbených postav přitom nepřijde o život...
Šťastný konec zaručen! A tak to má být! :-)

Elapheg
02.10.2020 4 z 5

Sandru Brown mám velmi rád, píše dobře, ale přestože má tato kniha vynikající hodnocení i komentáře, líbila se mi méně, než její ostatní knihy, které mají nižší hodnocení. V knize jsem postrádal trochu více napětí a akce, která byla spíš až hlavně ke konci knihy. Avery Danielsová přežije leteckou nehodu a je velmi podobná Carol Rutledgeové, která havárii nepřežije. Avery omylem identifikují jako Carol a v době, kdy je Avery v nemocnici k ní promluví člověk, který chystá vraždu budoucího senátora Tata Rutledge, v domnění, že hovoří s Carol. Avery udělají platiku a vypadá jako Carol. Avery se do Tata zamiluje, ale svou totožnost nesmí před ním ani před Tatovou rodinou odhalit, aby se jí podařilo najít toho, kdo chce Tata zabít. Kniha je zajímavá a určitě ji mohu doporučit všem, kdo mají Sandru Brown rádi, hvězdičku dolů ubírám za dost přeslazenosti a za méně akce než jak tomu je u jiných knih od ní obvyklé. Na druhou stranu brutalitu nemám rád a tady rozhodně není a kniha mě zaujala, takže jsem vlastně spokojený. Ačkoliv si Avery s Carol byly velice podobné vzhledově, místy se zdál být děj trochu těžko uvěřitelný v tom, jak dlouho okolí trvalo, než přišli na to, že Carol není Carol. Konec byl velmi převkapující a napínavý, takže dávám 4 hvězdičky a mohu doporučit ostatním.

Kudík
24.09.2020 4 z 5

Velice pěkné a napínavé čtení. Pokud přivřu oči nad zázračnou plastickou operací a rychlou rekonvalescencí, tak to, že si změn nevšimlo vícero lidí, tolik očí na přivření prostě nemám. :) Avery byla evidentně opak Carole, což bylo pro Mandy a Tatea to nejlepší, co je mohlo potkat. Velmi se mi líbil její vztah k Mandy a i pomoci, kterou rodině poskytla, ať už Dorothy Rae nebo Fancy. Hlavního strůjce i motiv jsem tušila, jen ten vykonavatel překvapil a i jeho druhá kulka na stupínku.

Štítky knihy

pro ženy thrillery

Autorovy další knížky

Sandra Brown
americká, 1948
2016  87%Skryté zlo
2017  82%Pomsta
2018  77%Podraz
2007  85%Mrazivý chlad
2008  89%Skandál

Kniha Nebezpečná podoba je v

Přečtených552x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených28x
Knihotéce241x
Chystám se číst106x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x