Nebeský vězeň

Nebeský vězeň https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391172/bmid_nebesky-vezen-ihr-391172.jpg 4 355 80

Barcelona, 1957. Daniel Sempere a jeho přítel Fermín, hrdinové románu Stín větru, se vracejí, aby čelili největší osudové výzvě. Právě když se zdá, že život rodiny Sempereových nabírá poklidný směr, navštíví jejich knihkupectví neznámý muž, jenž svým znepokojivým chováním předznamená odhalení tajemství ukrývaného dvě desetiletí v temné paměti města. Dozvědět se pravdu znamená pro Daniela vypořádat se s vlastním nejniternějším přízrakem. V Nebeském vězni, mistrovském románu plném intrik a emocí, se opět dokonale prolínají dějové linky předchozích knih, Stínu větru a Andělské hry: okouzlení literaturou a záhady, jež skrývá pohřebiště zapomenutých knih.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

El prisionero del cielo , 2011


více info...

Přidat komentář

ma71
17.02.2024 3 z 5

Bohužel mnohem slabší než předchozí díl. Zatím nemám chuť pustit se do Labyrintu duchů, snad později.

Nifredil
09.11.2023 3 z 5

Dočetla jsem, ale další díly už číst nebudu. Zase mystická atmosféra, nedává to pro mě ale vůbec smysl v nějakém kontextu ostatních románů. Měla jsem z něj dojem vytrženosti, odkazuje to na něco, ale pro mě se to prostě nespojilo, děj nezajímavý a jsou v něm i nelogičnosti, nejpsíš na úkor tajemna a mystické atmosféry. Ta sama to ale nevytrhne, na Stín větru to prostě nemá. Uznávám, že postava Fermína je skvělá, ta mě bavila velmi a díky ní dávám nakonec i 3 hvězdy.


Radimka
07.08.2023 5 z 5

Každý díl zapadá svým kouskem do skládačky. Tenhle mě možná bavil nejmíň. Ale nejmíň tady neznamená nejmíň. Je to famózní příběh s osobitý kouzlem.

Finn69
07.06.2023 4 z 5

Byl jsem zvědavý, co mi Nebeský vězeň přinese, a bylo to naštěstí přesně to, co jsem potřeboval. Spojí se tu všechny příběhy ze Stínu větru a Andělské hry, všechny postavy najdou svoje místo a vůbec to najednou celé dostane takovou ještě větší hloubku či jak to říct. Oproti předchozímu dílu o polovinu kratší a o pořádný kus lepší. Ale pokud si to chcete pořádně užít, musíte ty knížky přečíst všechny tři, to se nedá nic dělat. A pak je tu ještě čtvrtý díl... a pátý...

Jadla
18.05.2023 4 z 5

Mám zvláštně rozporuplné pocity. Nevěděla jsem, že tato kniha navazuje na nějaké předchozí díly, z čehož zřejmě plyne dojem vytrženosti z kontextu. Text knihy je úžasný, stříkaly mi slzy smíchu v těch nejnevhodnějších chvílích a přitom jsem se vůbec nechtěla smát, protože okolnosti jsou v příběhu těžké a smutné. Zlovůle, mašinérie, pocit nadřazenosti, krutost mě navíc vždycky tak rozčilují a dráždí!

jaroiva
12.04.2023 5 z 5

Tento díl se mi líbil víc než předešlý. Míň tajemný.
Ale zatím nejlepší se mi zdá první - Stín větru. Čtu popořadě, takže jdu brzy na další, čtvrtý.

zuzule787
04.04.2023 5 z 5

Jsem za Nebeského vězně moc vděčná, protože odpověděl na těch moc otázek, které mi běhaly hlavou po přečtení minulého dílu. Krasně se propojili osudy postav z prvních dvou knih a moc se těším na závěr, ale asi si dám chvilinku pauzu, protože si ještě nedovedu představit to prázdno, které bude následovat po přečtení posledního dílů..
Fermín je jedna z nejlépe napsaných literárních postav, které jsem kdy poznala - to jen tak mimochodem:-)

grimik
20.11.2022 5 z 5

Tetralogii Pohřebiště zapomenutých knih je potřeba brát a vnímat jako celek a Nebeský vězeň je vlastně jen takové intermezzo v celém příběhu. Nejkratší, čtené nebo posuzované jako samostatná kniha asi nic moc, ale v celku mnohé vysvětlující a důležitý díl. Zvláštní, jak s Fermínem na scéně mám hned neustálý úsměv na rtech. To je vážně bravurně vymyšlená postava. Perfektní.

domihruzkova
29.06.2022 3 z 5

Moje chyba, že jsem začala číst a nezjistila si, že to je 3. díl série. Knihu jsem dočetla, ale příběh mě nezaujal natolik, abych si dočetla i předchozí díly.

Zoulinda
26.05.2022 3 z 5

Na Stíny vetru to nemá..

Dida86
23.03.2022 5 z 5

Perfektní jako vždy, s Fermínem příběh vždycky ožije.

VeronikaZ
29.01.2022 4 z 5

Nebeský vězeň je spíše mezihra mezi ostatními díly, postrádala jsem očekávaný nádech mystična. Poslední díl ale nevynechám.

Magrata15
12.09.2021 5 z 5

Pěkně napsané a velmi, velmi napínavé. Nemohla jsem přestat,dokud jsem nedošla na poslední stránku. Ale tentokrát,na rozdíl od předchozích knih, tady zůstalo spousta otazníků. Budu si muset sehnat další díl, snad se tam dozvím odpovědi.

Sigas
17.08.2021 4 z 5

Nebeský vězeň mě zaujal zatím nejméně z celé série. A to přesto, že se na scéně znovu objevil Fermín. Většinou je příliš depresivní a má jen pár světlých chvil, jako když se vytasí s odbojářem vyrábějícím figurky kadilů v podobě doni Carmen Polo de Franco. Jinak je to spíš takové propojování a dokončování vláken z předešlých dílů, tentokrát ovšem bez hlavního tajemného a pohlcujícího motivu.

Meginho
06.08.2021 5 z 5

Celou sérii čtu postupně a po přečtení třetího dílu mám pocit, že Nebeský vězeň tvoří nezbytný pomyslný most, který spojuje předchozí dvě knihy a staví tak základ pro vyvrcholení celé série. Je tu méně té pověstné Zafónovy magie, ale i tak bych si netroufla dát méně jak pět hvězd. A navíc, kdy by nemiloval Fermínovy hlášky? :)

milena8281
28.07.2021 4 z 5

Po přečtení Andělské hry jsem si připadala zmatená a ztracená. Teď, když mám za sebou i Nebeského vězně, se zase začínám trochu orientovat. Přiznávám, že první díl byl jízda, druhý velmi rozpačitý a třetí zase trochu zrychlil tempo, ale prvnímu dílu se stále nevyrovná. Jednoznačně hodnotím sérii jako zajímavý literární počin, a rozhodně nelituji, že jsem se do ní pustila.

mgeisselreiter
14.07.2021 3 z 5

Po románu Stín větru, který mě okouzlil, je toto druhá kniha od Zafóna, kterou jsem četl. Nebeský vězeň mě bohužel zklamal. Kouzelná a tajemná atmosféra chybí, děj není nijak zvlášť zajímavý ani nápaditý ani příliš originální, má i sem tam logické trhlinky. Není to úplně špatné čtení, ale na rozdíl od Stínu větru je to druhá liga. 65%, 14. 7. 2021.

Dalgiona
12.06.2021

Jako první jsem četla Stín větru a přijde mi, jako kdyby to na tuto knihu navazovalo. Ale kdo ví. Nicméně nezklamala. Prostě opět super ve stylu, k sakru, já už to dnes nedočtu. Jen nerada jsem to odkládala na druhý den. Kniha vtáhne čtenáře okamžitě do děje a není stránky, která by byla nudná. Naopak, každá mě spíše hnala a to doslova dál a dál ke konci. Jsem moc ráda, že konec knihy pěkně navnadil na třetí, do které se pustím a to je Andělská hra. Ale nejprve si ji budu muset koupit. Mám se alespoň na co zase těšit. Krásné počtení této knihy přeji i vám.

Usignolo
29.05.2021 5 z 5

Po Andělské hře jsem si dala od Zafóna pauzu a vlastně na něj trošku pozapomněla. Vždyť to znáte, pořád si chceme přečíst tolik knih a nevíme, kam dřív. Teď jsem čekala na čtvrtý díl jedné série, tak jsem v mezičase sáhla po Nebeském vězni a překvapilo mě, jak rychle jsem se zase dostala zpět do Barcelony a knihkupectví Sempere. Tentokrát to bylo hodně o Fermínovi a musím říct, že na mě to bylo hodně drsné, to jsem nečekala. Ale zase jsem se něco přiučila. A jsem zvědavá na Labyrint duchů, bojím se, že mě klepne pepka :-D

Jenny46
04.04.2021 4 z 5

Opět okouzlená knihou plného napětí a tajemství. Je lepší číst postupně díly po sobě nebo v krátké době. Vypadá, že to nedává smysl, ale krásně postupně všechno zapadá do sebe - dějové linky se dokonale prolínají...
Je i hodně nových informací a rozvíjí se další příběh a těším se na závěrečný díl, který má str. 883 a doufám, že se dozvím všechno zbývající...