Nebeská řeka

Nebeská řeka https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54567/nebeska-reka-54567.jpg 4 31 5

Amelia Peabody série

< 19. díl >

Emersonovi si užívají klidné léto v Anglii. Nenechají se rušit ani amatérským archeologem Morleym, který má důkazy o pokladu nesmírné ceny v jeruzalémském chrámu. K výpravě se přidají, až přijde žádost přímo z královského paláce, aby na Morleyho podivnou činnost dohlédli. Amélie chce uvědomit syna Ramsese, který ve stejné oblasti pátrá po starohebrejských vykopávkách, ale po tom jako by se slehla zem...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

River in the Sky , 2008


více info...

Přidat komentář

Atanone
28.05.2018 3 z 5

Moc mě to nebavilo. Vlastně pořád trochu dumám nad tím,o co v knize vůbec vlastně šlo. Většina dějových linek ( hledání úžasného artefaktu,špiónů,únosu atd.) nakonec vyšuměla ,z postav mě neoslovila žádná a sama Amélie mi lehce připomínala Karu ben Nemsi Effendiho ve stínu padišaha.
Přičítám to tomu,že se paní Barbara chtěla odreagovat na lehčím žánru. Pro mě byl bohužel tak lehký,že mi málem uletěl jako balónek.
Až se vyčtu ze zklamání,možná zkusím první díl série. Tento jsem vzala kvůli ČV a zjevně to nebyl dobrý nápad.

Vojslava
10.09.2017 4 z 5

Škoda zatímního loučení s oblíbenou rodinkou - vracejí se domů do Egypta... :-) Ale i v Jeruzalémě to byl zajímavý pokus o vykopávky a pěkné vyšetřování.


Plútarchos
30.06.2015 3 z 5

Tentokrát jsou Amélie Peabodyová Emersonová (Sitt Hakim), Radcliff Emerson (Otec kleteb), Ramses (Bratr démonů), David a Nefret (Světlo Egypta) zapleteni do hry tajných služeb v Palestině a Jeruzalémě. Při svém jedinečném vyšetřování se střetávají s Frau von Eine, Mansurem, sektou Synů Abrahamových, Platonem Panagopolousem a dalšími.
Knížka nabízí odlehčený příběh, žádná náročná literatura. Celou dobu čtenář sleduje zmatené jednání postav, domýšlí si jejich motivy, hledá nějakou složitou konstrukci zápletky, kterou autorka vcelku plytce a stručně uvede na posledních dvou stránkách a překvapený čtenář zaklapne knihu s tím, že tam vlastně o zápletku nejde, jde o ten anglický humor šťastné rodiny Emersonových a pronikavý úsudek Améliin. Ženy prostě dají více na emoce, než na logiku pointy. Barvitý příběh epizody ze života rodiny anglických kolonizátorů je to, co asi čtenáři zůstane po zaklapnutí knihy, nikoliv překvapivý dojem ze zápletky a nečekaného odhalení. Ale asi to tak má být...

čef
05.05.2014 4 z 5

Lehké čtení, poměrně vtipné. K ohromení nebo k chuti si přečíst další knihy této řady mám však daleko. Pokud tedy nebudu trpět knižní nouzí, dám raději přednost něčemu o drobet ostřejšímu, s větším počtem historických detailů a napínavějším dějem.

Michaela91
07.05.2013 5 z 5

Sice jsem díly četla přeházeně ale i tak jsem se neztrácela v ději a moc dobře se čtou.

Autorovy další knížky

Elizabeth Peters (p)
americká, 1927 - 2013
1998  84%Krokodýl na písčině
2004  87%Děti bouře
2009  81%Kniha mrtvých
2002  83%Lev v údolí
2013  79%Faraonova pomsta

Kniha Nebeská řeka je v

Právě čtených1x
Přečtených54x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce65x
Chystám se číst14x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x