Neběhej, dej si slaninu

Neběhej, dej si slaninu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415631/nebehej-dej-si-slaninuvkk26X-Szh-.JPG 3 8 5

Zesílíš Zeštíhlíš Jaképak copak Tahle kniha vám změní pohled na zdravý životní styl: Pokud chcete být opravdu fit, neměli byste běhat, cpát se sacharidy, věnovat se pilates nebo jíst pětkrát denně. Autor, jehož předchozí kniha Just ride je považována za „cyklistickou bibli“ (Dave Eggers, New York Times Book Review), se tentokrát popasoval s mnohem větší výzvou a třicetileté zkoumání zdravého životního stylu podrobil rázné kritice - ve 100 krátkých kapitolách pomocí nejnovějších výzkumů vyvrací tradiční i novodobé mýty o výživě a sportu, aby dal čtenářům stejný počet skvělých rad, jak si zařídit dobrý život: Jak cvičit, jíst a žít! P.S. A nezáleží na tom, kolik je vám let!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Eat Bacon, Don't Jog , 2014


více info...

Přidat komentář

Miricius
16.12.2020 2 z 5

Moc radikálne názory, autor je zaslepený "svojou pravdou". Ignoruje množstvo faktov, ktoré sa mu nehodia. Kniha ale stojí za prečítanie, niečo sa z nej dá využiť.

kaffa
18.09.2019

nevím, jestli se tato kniha dá hodnotit.... nicméně to v ní popsané dává smysl, ale bez obalu říkám, absolutně si nedokážu přestavit život bez těstovin, rýže, brambor, chleba a nějakého toho ovoce, je to na mě příliš ultimátní (a to sem masožravec tělem i duší), ale lákalo by mě to vyzkoušet.... problém není ve vůli, ale v tom, že by člověk musel neustále uvažovat a počítat, kolik sacharidů snědl.... určitě je to však aspoň k zamyšlení dobré, co se týče životosprávy :-)
velmi mě zaujaly i pasáže věnující se cvičení, dost dobrý tip pro někoho, kdo se nechce mořit hodiny v posilce, jděte do toho :-)


flanky
15.09.2019 3 z 5

Tahle kniha je hodně radikální a radikálnost má jednu obrovskou nevýhodu - rozděluje lidi do dvou táborů. Já se bohužel přikláním ke skupině, která knihu nechápe tak jako autor. Pojetí jist jen tuk a nic jiného by bylo celkem fajn, ale když vám pak dá autor na výběr z několika málo jídel, z nichž vy si uděláte jen polovinu z nich, protože na ně nemáte suroviny, či je to takový extrém, že to nechcete ani zkoušet. Na druhou stranu různá cvičení z knihy jsem vyzkoušel a jsou skvělá, jen škoda té extrémní složky, která se až příliš vyhraňuje.

MartinaKlim.
15.07.2019 5 z 5

Velice zajímavá kniha o zdraví. Varuje před nebezpečným množstvím cukru, které každodenně přijímáme v potravě. Doporučuje přeorientovat se spíše na zdravé tuky... Určitě stojí za zamyšlení

Iki1
24.03.2019 3 z 5

S touto knihou je to stejné jako s podobnými příručkami. Nesouhlasím plně, ale leccos z rad je možné převzít do svého života.

Štítky knihy

hubnutí metabolismus, poruchy metabolismu zdravá výživa

Autorovy knížky

Grant Petersen
americká, 1954
2018  68%Neběhej, dej si slaninu

Kniha Neběhej, dej si slaninu je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x