Nebe ze zlata

Nebe ze zlata https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426380/bmid_nebe-ze-zlata-z8C-426380.jpg 4 183 41

Skvěle napsaný romantický příběh, který vám připomene atmosféru románu Velký Gatsby v celé její dekadentnosti a kráse. Tajemná krása dlouho opuštěného panského sídla sedmnáctiletou Lou vždycky lákala. Natolik, že se začala vkrádat do sadu, který ho obklopoval, a nakonec i do domu, kam si tajně chodila číst. Její návštěvy ukončil až návrat majitelů. Dříve tiché místo ožilo a proměnilo se v dějiště nikdy nekončících večírků a plesů. Lou se s majiteli brzy spřátelila a život společenské smetánky si začala užívat plnými doušky. Vzdala se svých vlastních ambicí a propadla lehkomyslnosti. Brzy však zjistila, že rodina Cardewových má tajemství a že pod třpytivým pozlátkem se ukrývá prázdno a temnota...... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

A Sky Painted Gold , 2018


více info...

Přidat komentář

zamilov.do.knih
08.02.2024 1 z 5

tahle kniha je pro mě přesně tou, která mě naučila, že krásnej zevnějšek nemusí znamenat i krásnej vnitřek. ten mě sice anotací zaujal, ale po chvíli čtení jsem zjistila, že to nakonec asi nebude nic pro mě. chyběl mi tam akčnější děj, větší romatická linka a postavy, které bych si oblíbila. popravdě vůbec nechápu, proč jsem se tou knihou tak dlouho trápila a radši ji neodložila, protože takhle mě jenom přitáhla do čtecí krize, o čem vypovídá i fakt, že jsem ji četla od září. září! četla jsem ji přibližně půl roku (vždycky po kouskách a prokládala ji jinýma knihama) a celou tu dobu jsem čekala, že se třeba něco stane. že to začne být zajímavý, akční nebo že se konečně dočkám romantické linky... nic z toho se ale nestalo. jediný, co se mi na knize líbilo, bylo snad jen prostředí a možná ten první večírek. jinak to bylo hrozně nudný, předvídatelný, opakující se... no prostě meh.
jinak takovou perličkou na konec téhle strašně přinosné recenze je, že tahle fotka byla vyfocena, když jsme se s kamarádkou vracely z humbook festu. nebo teda spíš z prahy. na tom humbooku jsme totiž vydržely rekordní dvě hodiny a pak se na to vykvákly a radši bloudily po praze, protože nás ten fest nehorázně zklamal. takže když už z té knihy nic nebylo, tak o ní aspoň můžu říct, že se mnou procestovala snad půlku světa. ne ale vážně, byla se mnou fakt snad úplně všude. dvakrát v praze, několikrát na slovensku (zmákla východ, západ i střed), dokonce i v polsku... je to taková cestovatelka.

Olča220
01.08.2023 4 z 5

Ještě teď se usmívám, jak to bylo milé, přesně to jsem potřebovala. Únik z reality, kde se všechno třpytí, všechno je načančané, lidi jsou zamilovaní, slunce je žluté a moře modré a všechno vždycky dopadne dobře.


holkazaknihou
12.11.2022 4 z 5

Kniha se cetla svizne a velice ctive. Moc se mi libilo prostredi ve kterem je pribeh vypraven a cela ta doba byla vykreslena fakt realisticky.

Jen.. proste jsem od knihy cekala trosku vic a rozhodne jiny konec.
Byla ta takova hezka pohadka, ktere jsem to proste neverila.
A to rozuzleni zapletky? Pff.. no coment

Secteno podtrzeno je to odpocinkove cteni, ktere zamestna jedno odpoledne

Za me 3,5

Sansli
28.10.2022 5 z 5

Tohle je typ příběhu u kterého si rozhodně odpočinete, žádná akce, nic co by vás nutilo moc přemýšlet... kromě večírků a zábavy se tu totiž celkem nic nestane. Je to prostě o jednom létě, které hlavní hrdince naprosto změní pohled na svět i směr jejího vlastního života. Ale přesto mě to neskonale bavilo. Sledovat rozdíly v pohledu na svět mezi hlavními hrdiny bylo zábavné, hlavně pošťuchování a popichování mezi Lou a Robertem Cardewem pokládám za nejlepší momenty celého příběhu:)
Možná za pár dní, či měsíců si nebudu tak úplně pamatovat co přesně se v knize odehrávalo, ale atmosféra, panebože ta atmosféra 30. let 20. století ve mě bude rezonovat ještě dlouho. Ta doba je prostě nezapomenutelná a pět hvězdiček má takhle kniha hlavně díky ní:)

Aneleh
14.09.2022 4 z 5

Svým způsobem mě tato kniha, ač určená mládeži, zaujala. Nejprve vše vypadá tajemně, když Lou se vkrádá do sídla a postupně se seznamuje se zlatým pozlátkem, který se skrývá za bezstarostnou zábavou jeho obyvatel. Získává tak životní zkušenosti a může srovnávat se svojí velkou rodinou, aby se nakonec osamostatnila. Trochu mi však chyběla nějaká zápletka, ono velké tajemství, na které se čekalo, bylo nakonec docela předvídatelné a konec byl až překotně náhle úplně ideální. Ale na odpočinek a duševní vypnutí docela ideální.

Fortuna7
31.07.2022 4 z 5

Tato kniha má nádhernou atmosféru 30. let 20. století. Mně tady ale chybělo trochu akce. Je zde sice spousta večírků, postavy nejsou ploché a hlavní hrdinka najde samu sebe, ale ta akce mi tam prostě trochu chyběla... Jinak fajn oddechovka na léto :-).

katallinka
20.07.2022 5 z 5

Tohle byla tak milá a krásná oddechovka ideální na léto. Nádherné prostředí plné večírků a krásných šatů s dokonalým romantickým příběhem. Vůbec jsem nečekala, že mě to tak moc bude bavit.

knizni.taurus
29.06.2022 4 z 5

Velké plus knihy bylo zasazení knihy do období Velkého Gatsbyho. Ta atmosféra večírků z knihy přímo vyzařovala, ale postupně mé nadšení upadávalo. Kniha obsahovala spoustu popisných části ohledně šatů, večírků, místností, ... které mě postupně tak nějak až uspávaly. A kniha se tak nezařadila mezi ty, které mě vtáhnou do děje, že jen těžko knihu odkládám, protože se nemůžu dočkat jak skončí.

Hlavní hrdinka byla zpočátku hodně sympatická, postupně se ale stávala lehce povrchní a to, že trávila všechen čas s lidmi o kterých nic moc neví ji vůbec nevadilo.

Romantická linka byla pěkná, ale bylo jí tam na můj vkus málo. Nebyla tak krásně popsaná ta pomalu se rozvíjející láska, ale s hlavní mužskou postavou jsem byla hodně spokojená.

Kniha nebyla úplně zlá, bylo tam spoustu úsměvných a milých chvilek, autorka se zmiňuje i o vážnějších tématech jako je deprese, závislost, a tak dále. Knihu bych zařadila jako prima oddechovku na víkend. :)

Hobitka
29.12.2021 5 z 5

Nejdřív jsem na tuhle knížku slyšela doporučení, které mě nalákalo. Pak jsem si přečetla anotaci, která mě zase pro změnu odradila.
Nakonec jsem ji dostala darem, a řekla jsem si že jí tedy dám šanci. Než jsem se nadála, byla jsem vtažena a stránky mi mizely pod rukama :)
Knížka začíná velmi pozvolna, skoro až rozvláčně. Každopádně to mi nijak nevadilo, naopak jsem si to užívala. Postupně děj graduje rychleji a rychleji a střípky mozaiky se začínají skládat.
Je to příběh dívky, která hledá svůj způsob života, aniž by zároveň odsuzovala ty ostatní. Dívky, která objevuje nový kus světa i sebe samotné.
Nesouhlasím s názorem, že se jedná o podprůměrnou romanci, jelikož dle mého tu romance hlavní roli nehraje. Ačkoliv tahá za důležité nitky u více postav.
Tahle kniha mě mile překvapila. Je lehká, milá a zároveň jde i trochu hlouběji. Myslím že pro Young Adult tak akorát.
Jo, a lidi tu spolu mluví! Namísto zatloukání křivd až do hrobu. Někteří dříve, jiní později, ale své neshody či nedorozumění spolu řeší. A tohle mi opravdu udělalo radost.

šneki
17.09.2021 2 z 5

Nevím proč, ale čekala jsem tak trochu něco jiného, lepšího... ráda bych dala alespoň 3*, ale prostě to byla docela podprůměrná romance.

knihovníček0707
01.06.2021 5 z 5

Do hlavní hrdinky jsem se dokázala vcítit a držela jsem ji palce ať ji všechno klapne

A.books
19.04.2021 5 z 5

Krásná knížka v které mi hlavní hrdinka připadala podobná mě

Adee.K
03.03.2021 odpad!

Budu zlá. Upřímně nechápu, co se na tom lidem líbí... Omlouvám se všem, ale mně to přišlo jako naprostá blbost...

aquaver
01.03.2021 4 z 5

Tak toto bylo milé. Čte se to sice trošku pomaleji a v podstatě tam chybí nějaká větší zápletka, ale to vůbec nevadí, když se to bude brát jen jako okouzlující oddechovka. Celkem mě překvapily postavy, nečekala jsem, že tam budou samé dobré charaktery. A ten konec... ten byl prostě sladký.

Eliška13
20.02.2021 4 z 5

Od knihy jsem neměla žádné očekávání, že začátku jsem měla i celkem problém udržet pozornost. Kniha je velmi krásná s úžasným příběhem. Ale ten se bohužel vymyká realitě, život takový není, ale během čtení si to na chvíli myslet můžete... Trochu mě mrzí, že příběh je tak trochu předvídatelný.

MirijamFrankl
06.02.2021 4 z 5

Prima odpočinková kniha s roztomiloučkou romantickou linkou. Celý příběh byl na můj vkus až moc nereálný/naivní (včetně hlavních postav, které na mě byly všechny až příliš kladné - kniha vlastně postrádala skutečně zápornou postavu), ale jako veselá, čtivá oddechovka proč ne. Umím si představit, že jako čtení na rozpálenou pláž to může být perfektní.

Saraken
01.02.2021 3 z 5

Tusim mi stacilo si knihu raz precitat ...

Sixtinka144
08.01.2021 4 z 5

Tahle kniha rozhodně není pro každého. Naštěstí mně sedla, ale autorka má dost specifický styl psaní. Je to spíš takové pomalé, popisné a miloučké. Moc se toho v knize nestane, žádné velké zvraty a tak, ale já si ji prostě užívala.
Knihu Velký Gatsby jsem ještě nečetla, ale samozřejmě jsem viděla film a jsem ráda, že tato kniha nekončí jako VG. Taky to není moc reálné, protože to skončí neskutečným happyendem, na které normálně moc nejsem, ale tady mi to sedlo. Knihu si určitě přečtěte, pokud máte rádi pomalejší příběh a popisy okolí.

betule3
13.12.2020 3 z 5

Tohle bylo neskutečně miloučké počtení, i když tentokrát nemůžu říct, že to byl přesně ten typ příběhu, který jsem od knížky očekávala. Hned od začátku mě naprosto pohltila ta skvěle vykreslená atmosféra anglického venkova. Všechno je zde popsáno do nejmenších detailů, což chápu, že pro někoho může být zbytečně zdlouhavé. Abych se přiznala, tak taky úplně neholduji sáhodlouhým popisům, ale tady mi to z nějakého důvodu úžasně vyhovovalo. Líbila se mi romantická linka - byla poměrně pomalá a nevinná, ale tak zdravě plynulá, reálná a zábavná. Co mě úplně moc neoslovilo, byly vedlejší postavy. Dost z nich se dle mého názoru chovalo naprosto nereálně a vzhledem k situacím děsně nelogicky. Závěrečné rozuzlení mi nepřišlo tak velkolepé a nečekané, jak by asi mělo působit, ale zase nemůžu říct, že by mě to vyloženě zklamalo. Za mě se jedná o příjemnou, odpočinkovou knížku, která je například teď na Vánoce úplně ideální.

Bebe2004
27.11.2020 5 z 5

To bylo naprosto dokonalé! Neuvěřitelně lehce se to četlo, nemohla jsem se dočkat pokračování - ne tím, že by to bylo napínavé, ale prostě jsem toužila číst dál a dál a nechtěla jsem přestat. Hrozně jsem se těšila, až to dočtu, ale zároveň jsem nechtěla, aby to skončilo. Viděla jsem náznaky Velkého Gatsbyho, což tomu přidalo další +. Postavy jsem si okamžitě oblíbila, obzvlášť Roberta. Jenom k Laurii mi její povaha neseděla, nedokázala jsem si představit, že někdo jako ona (tak nádherná a navíc snoubenka Roberta) je milý a hodný. Ale celkově nemám co vytknout. Ještě jednou, DOKONALOST.

Štítky knihy

bohatství tajemství první láska léto večírek

Autorovy knížky

Laura Wood
britská
2020  78%Nebe ze zlata

Kniha Nebe ze zlata je v

Právě čtených1x
Přečtených230x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených13x
Knihotéce124x
Chystám se číst209x
Chci si koupit57x
dalších seznamech3x