Putovanie večnou nocou

Putovanie večnou nocou https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170231/bmid_putovanie-vecnou-nocou-170231.jpg 4 435 60

Nebe série

< 2. díl >

Aria sa vracia do sveta divochov, smrtiaceho éteru a tisícky ďalších nebezpečenstiev. Na príkaz konzula Hessa má vymámiť z drsného náčelníka severského kmeňa Rohov Soboľa polohu Modrej tíšiny – miesta, na ktoré éter neútočí. Nemá na výber. Hess drží ako rukojemníka Sokolovho synovca Pazúrika a prepustí ho, až keď obyvatelia mesta Blaženosť získajú nové útočisko. Éter vonku je čoraz nebezpečnejší. Ničí územia aj ľudí, vyháňa kmene z dedín, takže bojujú medzi sebou o biedne možnosti obživy. Zdá sa, že jedinou šancou pre všetkých je nájsť nové miesto na život. Aria sa ocitne v dedine kmeňa Brehárov. Jej priateľ Soky zariadi, aby dostala „značky“ – tetovanie na ramená, označujúce jej mimoriadnu schopnosť, ostrý sluch. Pri tetovaní sa ju však pokúsia otráviť. Kmeň sa rozdelí na dva tábory a tí, ktorí Ariu nenávidia, musia dedinu opustiť. Aria sa potajomky vyberie na púť za Soboľom, ktorý údajne pozná polohu Modrej tíšiny a drží v zajatí Sokyho sestru Živenu. Sprevádza ju priateľ Rev. Ich misia má šancu na úspech, nerátajú však so zákernosťou Hessa a Soboľa. Modrá tíšina má zachrániť len vyvolených! Ria s Revom však nečakane získajú mocného spojenca a kmeň i obyvatelia Blaženosti tak nestrácajú nádej na prežitie.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Through the Ever Night , 2013


více info...

Přidat komentář

luutha
23.07.2023 3 z 5

Krátký druhý díl, kde se dle mého názoru toho tolik neudálo. Český překlad se tentokrát četl mnohem lépe, ale objevili se fráze, které i tak mátli.
Uvidíme, co přinese závěrečná kniha série.

Reniee
11.01.2022 5 z 5

Kratší než první a třetí díl, ale stejně napínavé a čtivé. Hned jsem se pustila do třetí knihy.


nikiss76
01.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl byl přece jen více obohacen o napínavé momenty. Árie a Perry se ve svém putování musí rozdělit, jelikož ji Perryho lidé nepřijímou, vidí v ní pouze Osadníci, tedy nepřítele. Po pokusu k její smrt se Arie spolu s Roarem vydává hledat jeho ztracenou lásku Liv (Perryho sestru, která byla prodána Sobolovi) a vyjednat podmínky pro záchranu jejich lidi před Éterem. Velmi mě baví postava Roara, především jeho charisma, vtip, oddanost a hluboké přátelství.
Kniha je plná zvratů a děj plyne velmi rychle. A teď hurá na třetí díl.

petrulka
07.06.2021 5 z 5

Výborné pokračování série. Hodně mě potěšila absence milostného trojúhelníku, ačkoliv by k vytvoření takové situace byl prostor. Za to tleskám. Kniha se velmi špatně odkládá, je opravdu čtivá.

marianna7090
03.03.2021 5 z 5

Svoje hodnotenie z pred cca piatich rokov nemením. Stále je to hodné 5 hviezdičiek. Moje jediné sklamanie je slovenský preklad mien. Prečo? PREČO?

Ketfl
16.02.2021 5 z 5

I druhý díl se mi velmi líbil. Musím říct, že kniha je napsána celkem nenáročně, ale velmi čtivě. Pořád se něco děje. Možná je to i tím, že se střídají po každé kapitole postavy, které děj vypráví, takže se čtenář nemá šanci nudit. Zajímal mě příběh Perryho i Árie. I když mi bylo líto, že se opět musely jejich cesty rozejít. Až na ty pravopisné chyby se mi to opravdu líbilo a jsem velmi zvědavá, jak se celý příběh vyvine.

vladka16
14.11.2020 5 z 5

Jo takhle to mám ráda, tak že další díl.

ydnac
02.09.2020 5 z 5

Po přečtení této série jsem byla akorát naštvaná, protože jsem kápla zas na super autorku a ona napsala jen tyhle 3:-( no ale stály za to:-) těším se na další knihy

Sarah11
29.07.2020 3 z 5

Styl psaní je přístupný a kniha je tenoučká, takže se čte dobře, ale bohužel postrádá jakýkoliv větší zvrat a je to takové nemastné neslané.
Občasnou pravopisnou chybu nebo překlep většinou přehlédnu, ale tady už toho bylo opravdu hodně, byla popletená jména toho, kdo zrovna mluví, jméno hlavní hrdinky bylo skloňované pokaždé jinak a Medvěd byl jednou Medvěd a jednou Bear, což je samozřejmě chyba překladu a editora, ale občas to bylo dost matoucí.

Áža707
06.07.2020 2 z 5

Cesta věčnou nocí
Stále od prvního dílu čekám na nějaké podrobnější informace o světě, nějaký informace o historii, prostě něco, co by to o trochu více obohatilo.
Kniha měla pár milých překvapení a zásahu do děje, ale čekala jsem něco zásadnějšího než proběhlo. Příběh se stále dobře čte a má celkem dobrý spád.
Rozhodně to není žádný "Wow efekt", ale příběh není k zahození a jsem zvědavá, jak to celé dopadne. ????
Druhý díl mě oslovil o něco méně než první a překvapilo mě Áriino rozhodnutí opustit svou lásku. Naopak u Kirry mi chybělo něco víc, protože čtenáře to vede k nějakému nečekanemu rozhodnutí či k nějakým pochybnostem a pak to není vygradováno.

⭐ 3/5

smajiska
03.07.2020 4 z 5

Stejně jako první díl, mě i druhý bavil a strhl. Je to pro mě taková oddechová nenáročná četba, trochu mimo to, co obvykle čtu. Kniha je ale napsána pěkně, děj se pro mě vyvíjel chvílemi trochu nečekaně a tak mě kniha udržovala v napětí co bude a jak to nakonec dopadne.

juni
04.05.2020 5 z 5

Druhý díl, naprosto skvělý. Nemůžu se dočkat posledního dílu. Doporučuji

katka639
28.12.2019 5 z 5

Zase skvělá kniha. Nabitá akcí od začátku až do konce a ta originalita mě opravdu baví. Hned jsem se pustila do třetího dílu.

Kacennnka
02.11.2019 4 z 5

Hodně obstojné pokračování, ale pořád nechápu, proč ten díl rozpůlili. Přijde mi, že to příběhu i trochu uškodilo. A je tam fakt hodně chyb v textu, bohužel ne jen překlepů, ale i špatný překlad.

Každopádně tahle polovina je krapet nudnější, protože všechno zajímavé nakladateltví radši nacpalo do dalšího dílu. Nicméně, co dost oceňuji, je, že autorka na uzdě drží romantickou linku, k čemuž dopomohlo i oddělení hlavních protagonistů. Děj je dobrý, poměrně neočekáváný, se spádem. Jak jsem psala, trochu tomu podkopává nohy výsledný text, ale když si zamilujete svět a v mém případě i postavy, ani tenhle detail (pro některé smysl bytí, hledat chyby v knihách) vás neodradí od toho, abyste pokračování slupli jako malinu - a taky to má sotva 200 stran, no.

zinon
01.02.2019 4 z 5

Druhý díl byl pro mě o malinko slabší jak první...ale i tak se mi příběh moc líbí a vřele doporučuji :) Jdu na třetí díl .)

denniys
19.01.2019 3 z 5

o špetku lepší než první díl..konečně dostáváme odpovědi na zásadní otázky..ale co je tedy otřesné, to je počet chyb!! jak tohle může někdo vydat?

Amitiel76
15.01.2019 5 z 5

I druhý díl této série jsem přečetla bezmála na jeden zátah. Člověk prostě nemůže knihu odložit....
Děj opět perfektní, ubíhá svižným tempem. Žádná hluchá a zbytečná místa, žádné vycpávkové dialogy, které bych klidně oželela. I druhá část si udržuje úroveň, kvalita kupodivu nijak neklesá. Kniha se skvěle čte i díky krátkým kapitolám, rozděleným na pohled "Árie" a pohled "Perryho". To oceňuji.
Tuto sérii určitě doporučuji k přečtení.
Jen teď zoufale sháním třetí díl. Snad budu mít úspěch v knihovně :-)

Lil30
09.04.2018 5 z 5

Překlad knihy byl zase špatný a nechápu, že si na to nakladatelství nedalo znova pozor. A je pravda, že se mi nestalo poprve, abych narazila na sérii s tolika chybami...Na druhou stranu se mi kniha líbila, i když druhé díly kolikrát za moc nestojí, tento je ale výjimka. Doufám, že i další pokračování bude skvělé a snad bez chyb...

erulka
14.08.2017 4 z 5

Z celé série mi tento díl přišel nejslabší, což ovšem neznamená, že jsem ho nezhltala za dva dny. Nejlepší části byly, když byli Perry a Árie spolu. Velmi mě mrzela smrt Liv. Ze začátku jsem tomu nemohla uvěřit a čekala jsem, že v dalších kapitolách bude řečeno, že její zranění nebylo smrtelné. Nestalo se. Bohužel jí v knize nebylo dopřáno moc prostoru. Kniha byla ovšem výborným naladěním na závěrečný díl.

Jůšo
11.06.2017 5 z 5

Bavilo od začátku až do konce, akorát ty pravopisné chyby. Nechápu, jak může nějaké nakladatelství vypustit do světa knížku, ve které chybí tečky za větami a v některých slovech chybí nebo přebývají písmenka.