Nebe opravdu je...

Nebe opravdu je... https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106853/nebe-opravdu-je-106853.jpg 4 144 43

Neuvěřitelné vyprávění o cestě malého chlapce do nebe a zpět Když Colton Burpo přežil komplikovanou operaci slepého střeva, jeho rodiče jásali radostí nad jeho zázračným uzdravením. Nečekali však, jaký se před nimi během následujících měsíců rozvine příběh: příběh stejně krásný jako neobyčejný, zachycující cestu jejich syna do nebe a zpět. Colton, ani ne čtyřletý, sdělil svým rodičům, že během operace odešel z těla - a pravdivost svého prohlášení potvrdil tím, že přesně popsal, co mezitím dělali jeho rodiče v jiné části nemocnice. Vyprávěl o tom, jak navštívil nebe a co mu říkali lidé, které tam potkal a které nikdy předtím neviděl. Mluvil při tom i o událostech z doby před svým narozením. Navíc své rodiče ohromoval popisy a obtížně srozumitelnými informacemi o nebi, které přesně odpovídaly Bibli, přestože ještě neuměl číst. S odzbrojující a přímočarou smělostí dítěte vypráví Colton o svých setkáních s dávno zesnulými členy rodiny. Popisuje Ježíše, anděly, jak je Bůh "opravdu, opravdu veliký" a jak nás Bůh miluje. Celý příběh převyprávěl Coltonův otec, ale kniha zachycuje i jeho jedinečně prostá slova. Nebe opravdu je... nabízí letmý pohled na svět, který nás čeká a kde, jak říká Colton, "nikdo není starý a nikdo tam nenosí brýle". Nebe opravdu je... navždy změní vaše smýšlení o věčnosti, protože nabízí možnost vidět - a věřit - jako dítě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Náboženství

Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Heaven is for real , 2010


více info...

Mayami
Mayami
13.12.2023 3 z 5

Už si napamätám, aké dojmy na mňa kniha urobila, keď som ju čítala prvý krát, teraz som si ju prečítala v rámci výzvy, a teda som voči nej asi aj dosť skeptická, aj keď netvrdím že si to nadprirodzené chlapec nezažil. Nuž takýchto príbehov o návšteve neba a pekla je už pomerne dosť a sú aj dosť rozdielne. Sú v kresťanských kníhkupectvách ponúkané ako autentické, a zas je xy ďalších príbehov o deťoch, ktoré si pamätajú svoj predchádzajúci život, tie už samozrejme v kresťanskom obchode nenájdeme, ale bola by blbosť asi jedným veriť a druhým nie, že?

Shardlake
Shardlake
18.08.2023 3 z 5

Kniha obsahuje krátké kapitoly, a proto se četla lehce. Popisuje příběh malého chlapce, syna amerického kazatele, který podstoupí operaci a během ní má možnost vidět lidi a události "z nebe". I když příběh popisuje zjevně skutečnou událost, kniha na mne působila "americkým dojmem".


Han-nah
Han-nah
25.06.2023

Nevšední příběh, kterému ne každý uvěří. Já do kostela nechodím, ale v něco věřím. Taky jsem málem umřela na prasklé slepé střevo. V dalších letech jsem se naučila i těžké věci s větším nadhledem řešit nebo přecházet, protože mi byl dán dar ještě žít. A to je ten největší dar. Děkuji andělíčkům , protože si myslím, že o našem životě je rozhodnuto před narozením. Velmi se mi líbil film "Nenarozený", který toto vystihuje.

anonymní.Ilja
anonymní.Ilja
18.12.2021

S literaturou tohoto druhu musí člověk zacházet velice opatrně, zejména pokud je věřící. Člověk by měl mít zdravý odstup, ale zároveň by měl být otevřený novým pohledům. Tato kniha mi mnoho zajímavých nových pohledů nabídla. A mimo jiné mi pomohla vysvětlil, co se to ku**a dělo s mým vlastním tělem, když mi prasklo zanícené slepé střevo, a než se na to přišlo, různě mi nastupovaly a odcházely bolesti a stejně tak horečky.

JointlieKat94
JointlieKat94
21.11.2021 3 z 5

Jakoby jo, už to píšu poněkolikáté, ale vážně věřím (i když nejsem věřící), že nás po životě něco ještě čeká. A vím, že je kniha podle skutečných událostí a taky jsem původně viděla film- který byl mimochodem skvělý- ale kniha prostě není nic extra.

Asi jsem to čekala trošku jiné, jiné v tom vyprávění. Zde byla spousta odboček od toho, co mně zajímalo, ale taky spousta zajímavých věcí.. ve všem vidět Boha. Víru. To zas není úplně pro mě.. ale budiž, alespoň jsem se nově poučila o věcech z Bible, a tak..

Každopádně, za 3* si stojím a líbilo se mi to, bylo to dobré.

m.valova
m.valova
30.06.2021 4 z 5

Jsou věci mezi nebem a zemí..obrázek nechť si každý po přečtení udělá sám.Není to žádný literární skvost,ale příběh ze života jedné rodiny.

Mire
Mire
03.05.2021 5 z 5

Zajímavé čtení, doporučuji :)

suiteki
suiteki
29.03.2021 4 z 5

Moc milá knížka. Příběh chlapce, který během operace prožil nevšední zkušenost a to "návštěvu nebe". Jeho příběh se podobá příběhům jiných, je barvitě vylíčen s podrobnými popisy a také hojnou křesťanskou tématikou. Na kolik byla jeho zkušenost ovlivněna zapálením jeho rodiny do křesťanství se asi nedozvíme, ale knížka je moc pěkně napsaná, tenká a dobře se čte.

sandratea
sandratea
13.01.2021 5 z 5

Krásná hra na kdyby... jak byste žili vy?

Bethanee
Bethanee
10.01.2021 5 z 5

Krásná knížka podle skutečného příběhu. „Žili byste jinak, kdybyste věděli, že nebe opravdu je?“ :)

Mrožvlednici
Mrožvlednici
24.09.2020 5 z 5

Doporučuji každému. Tento příběh podle skutečné události bere dech.

Vivetkav
Vivetkav
06.05.2020 5 z 5

Zajímavá kniha přečtena jedním dechem .. doporučuji i těm co nevěří .. v cokoliv...

ComicGuy899
ComicGuy899
04.04.2020 4 z 5

Svojským spôsobom veľmi unikátna kniha o neobvyklej situácií, ktorá sa nestáva každý deň.

Je to napísané celkom jednoduchým štýlom, ktorý je aj celkom čítavý. Príbeh si niekde začne a niekde skončí. Zväčša písané kronikovým štýlom, ktorý opisuje hneď to, čo je potrebné a tak sa nestáva, že sa k téme dostanete niekedy až na konci knihy. Je len na vás či budete veriť jej pravdivosti, no ja som o autenticite presvedčený.
Nemá striktne dané o čom vlastne bude. Je to jednoducho prerozprávaný príbeh o zaujímavej výpovedi chlapca menom Colton primladého na to, aby si niečo takého dokázal vymyslieť. Čo, ale neznamená, že je kniha plochá. Práve, že naopak. Autor si ma dokázal k sebe pripútať a do do pár dní som celý jeho príbeh zhltol. Príbeh má veľa highlitov ktoré sú rozostavané po celej knihe takže sa nemusíte báť, že kniha na vás zrazu všetko hodí a potom vás unudí k smrti.
Na to že jej autor nie je spisovateľ je to remeselne napísané na jednotku. Jej presah a odkaz ani nespomínam. Pre mňa ako začínajúceho kresťana musím povedať, že som na lepšiu knihu ani naraziť nemohol.
Ťažko sa vlastne opisuje, čo táto kniha vie poskytnúť. To by ste si ju museli prečítať sami. Ak sa tu nájde nejaký zarytý ateista, čo môj koment zneguje, prosím dokáž mi svoju pravdu :)
Ozajstná kniha na zamyslenie.
76%, Známka: B

Vždy je zaujímavé sa pozrieť na svoju vieru z inakšieho pohľadu...
Niekedy aj z pohľadu nevinného malého dieťaťa.

simca3997
simca3997
30.01.2020 5 z 5

Je k zamyšlení

baty
baty
31.05.2019 5 z 5

Knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Doporučuji všem.

angelak
angelak
02.05.2019 5 z 5

Silný a nádherný příběh plný naděje ...

darksterka43
darksterka43
12.08.2018

Nádherná kniha, přečetla jsem ji jedním dechem,je tam popsána velká spousta emočních prožitků a věci nad kterými se má člověk zamyslet.
BOMBA

karamelka57
karamelka57
09.02.2018 5 z 5

silné...

Aaginka
Aaginka
09.01.2018 5 z 5

Prostě bomba!!!

Elen telemna
Elen telemna
14.12.2017 4 z 5

Úžasné! Já nemám slov! Knížka byla opravdu super. Obsahovala spoustu myšlenek a zajímavých úvah. Nejdřív jsem také nevěřila, že byl Colton doopravdy v nebi, ale jakmile o něm začal mluvit více, začal ho popisovat a poučovat otce, přestala jsem chápat. ,,Jak je to možné? Tohle přece nemůže čtyřletý chlapec vědět!" říkala jsem si každou chvíli.
Kniha mě opravdu zaujala a rozhodně doporučuji si ji přečíst.