Nebe nad Kilimandžárem

Nebe nad Kilimandžárem https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451999/bmid_nebe-nad-kilimandzarem-NhW-451999.jpg 4 112 39

Africká sága série

1. díl >

Charlotta Harmsenová sní o dalekém světě a cestách do exotických zemí a nijak nepospíchá s manželským svazkem. Je jí dvaadvacet let, když dostane nabídku k sňatku od mnohem staršího Christiana Ohlsena. Jeho obchod, kde se prodává exotické koření, tabák a zboží ze zámoří, ji fascinuje natolik, že nabídku přijme. Ale zanedlouho toho trpce lituje. Christian ji podvádí, a navíc stojí před finančním krachem. Charlotta si uvědomuje, že mají jen jedinou šanci na budoucnost – opustit rodnou zemi a kdesi daleko začít nový život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Der Himmel über dem Kilimandscharo , 2018


více info...

Přidat komentář

perlas.ps
06.04.2024 5 z 5

Pro mě nejlepší kniha autorky. Africké prostředí mám ráda, a toto ve mě dokázalo navodit atmosféru.

adelkas
17.05.2023 4 z 5

Autorka se snaží popsat Afriku a osudy lidí ale něco tomu chybí. Nemá to tu pravou "šťávu", když se začtěte a nemůžete to odložit. U téhle knihy ten pocit není.


martinkaLLL
03.02.2023 3 z 5

Vůbec mě to do 100 strany nebavilo. Do 200 strany to ušlo a zbytek byl parádní. Škoda toho začátku.

Holly.W
24.10.2022 3 z 5

Začátek odehrávající se v Německu se mi líbil. Líbily se mi i pasáže o příjezdu Charlotty do Afriky, o tom, jak si založila podnikání v nepříznivém podnikatelském prostředí ovládaném Araby, Indy a černochy. Působivý byl i popis okolí, hlavně afrických krás, takže jsem si všechno dokázala živě představit. Nicméně musím konstatovat, že knize by slušelo minimálně o 100 stran méně. Ke konci mi už přišlo, že děj začíná pokulhávat, je to přeplácané, nudné a hlavně nekonečné. Jestli si někdy přečtu druhý díl, tak za hodně dlouho. Stačilo to.

Noisette73
16.10.2022 3 z 5

Čekala jsem větší parádu a toto bylo, ano hezké, a exotické, ale na tuto autorku slabé.

K@chorra30
19.09.2022 3 z 5

Tuto autorku mám ráda a vždy její knihy přečtu jedním dechem.
Do této knihy jsem se nemohla začíst. Čekala jsem nějakou zápletku, něco, co mě chytne. A nic. Popis krajiny Afriky je super, ale jinak jsem knihu dočetla jen, abych věděla, jak to dopadlo. Takže jen 3 hvězdičky.

Kaja1
25.08.2022 4 z 5

Mně se líčení kolonizace Afriky na příběhu života Charlotty líbilo. Krajina musí být nádherná, ale to všude číhající nebezpečí ať ze strany domorodců nebo zvířat, musí být vysilující. Já bych tam žít nedokázala, proto obdivuji všechny průkopníky, kteří pro nás tento kout světa objevili. I když jejich metody porobení domorodých obyvatel se mi nelíbí.

PetaZ
28.05.2022 3 z 5

No to byl docela boj, mam autorku rada, ale myslim, ze samostatne knihy ji sedi vic nez trilogie nebo serie...

Nika151
26.03.2022 5 z 5

Dávám plný počet hvězdiček, i přestože jsem se nemohla začíst. Pasáž, která se odehrávala v Německu, byla zbytečně zdlouhavá. Autorka ráda květnatě popisuje prostředí a krajinu, pravda je, ze by mohla trošku ubrat. Nicméně příběh v Africe je krásný, není to taková ta typická “lovestory se zaručeně dobrým koncem”, kde od začátku tušíte, co se bude odehrávat. Určitě si přečtu další díl.

knihovnička007
03.03.2022 3 z 5

Z knihy jsem poněkud rozpačitá. Charlotta všechno ví, všechno umí, ve všem je úžasná a tím mne občas štvala.
Velké % chyb. Na str. 298 se z Charlotty najednou stane Christine a když na plantáž dorazí kobylky, v dalším odstavci to jsou housenky... :(
Místy mne čtení nudilo :( škoda.
Více v recenzi nebo na Tuňáčkův knižní svět.

Ivanule
28.02.2022 4 z 5

Já nevím,ale s knihami od autorky mám pokaždé problém v tom se do nich začíst,trvá to hrozně dlouho a vždy přemýšlím, jestli to opravdu chci číst, a nakonec přečtu a zklamaná jsem zase úplně nebyl, na 5* to skrz to dlouhé začtení není,ale jsou zde pasáže, do kterých se krásně začtete a pak zase části, který se vlečou....

Petrasuvicka
06.02.2022

Zklamání a nechut pokračovat. Na knihu jsem se těšila kvůli Africe, ale nepřehlodam ani 100 stran. Nuda, rozvleklost, unikající dejnv haldě podrobného a nepodstatného balastu. Nevím, jestli je to jen chyba výběru knihy, nebo autorky jako takové, protože tohle je první věc, co jsem si od ní vzala. Bohužel na dlouhou dobu taky poslední. Pokud Afriku, tak Barbaru Woodovou.

Jonna
03.02.2022 4 z 5

Kniha se četla dobře, příjemná oddechovka. Připomněla mi, že své africké kolonie měli i Němci.

katpas76
07.01.2022 4 z 5

Kniha čtivá, stejně jako všechna předchozí díla od této autorky. Děj je zasazen do Afriky, což je u Anne Jacobs nový prvek, dosud jsem četla pouze knihy z prostředí Evropy. Oddechové, příjemné čtení.

Denisaa478
05.01.2022 4 z 5

Kniha se mi moc líbila..stejně tak jako všechny knihy autorky :)

cérka
10.12.2021 2 z 5

S vypětím všech sil přečteno, ale do druhého dílu se už pouštět nehodlám. Celkem nechápu jak moje oblíbená autorka rodinných ság z německého prostředí může vyprodukovat takovou slátaninu. Opravdu jsem se hodně často nudila a nutila ke čtení.

Szilvia1
25.11.2021 5 z 5

Knížka Nebe nad kilimandžárem byla pěkně napsaná knížka od mé oblíbené autorky,o Charlottě,jak vyrostla,jak s prvním manželem musela utéct až do Afriky a tam si otevřela svuj vysnění obchod o který taky přišla ale získala si druhého manžela a dcerku.Ale i druhý manžel bohužel zemřel,ale zanechal jí plantáž,který nakonci příběhu opustí i se svojí dcerkou a třetím manželem.Jsem zvědavá jak bude příběh pokračovat.

Ester59
21.11.2021 5 z 5

Romantický příběh, na který jsme od této autorky zvyklí, se odehrává v nádherné exotické krajině, kterou autorka umí úžasně vylíčit. Popisy východu slunce nad Kilimandžárem mne rozhodně nenudily. Byl pro mne přínosný i popis historických událostí -soužití bílých osadníků s domorodci, do kterého je děj vsazen. Za mne krásná kniha kterou jsem přečetla za 2 dny, či spíše noci.

Nilechte
02.11.2021 2 z 5

(SPOILER) Africká sága je bohužel tristně neoriginální a místy nudí. Charlotta se nápadně podobá na Marii Hofgartnerovou, její dcera Alžběta (mimochodem, proč se zde jméno překládá, když v Panském domě nevadila Elisabeth?!) jako by Kittině Henni z oka vypadla. George po svatbě se Charlottou připomíná Paula, zejména pokud jde o jeho chování k manželce, psychologie této postavy je vcelku tragicky nepropracovaná a vývoj vztahu se Charlottou prvoplánový a absurdní. Až příliš také cítit, že autorka má konfesijní problém proniknout do protestantského prostředí, rodina Dirksenových postrádá živosti jiných klanů, jak je známe z dřívějších románů Jacobsové. Naopak, katolický biskup Spiss je nepřehlédnutelně obdivovaný. Úplně se nezdařilo ani zamýšlené laskavé nazírání na Afričany, pochopení pro domorodé kultury se pouze deklaruje, ve skutečnosti působí pitoreskně a, pokud bychom si názor utvářeli jen na základě této četby, musíme nutně dospět k závěru, že Evropané jsou civilizačně nadřazení a Afričané bez dobrého bílého správce ztracení. Stejně nepříjemný dojem zanechává postižená Klára, která musí být zákonitě úzkoprsá a bigotní a vdát se za neatraktivního muže, holt ženy tohoto typu (srov. Elisabeth v Panském domě) mohou dojít životního naplnění asi jen u rodinného krbu s nepraktickým idealistou. Dalším již úmorně repetitivním motivem jsou živé sny a epistolární vsuvky; Nebe nad Kilimandžárem skutečně nelze označit za originální román.

Ajina76
02.11.2021 4 z 5

Četla jsem všechny předešlé knihy autorky. Tahle se mi líbila nejméně. Ale pouze proto, že na můj vkus tam bylo strašně popisu krajiny. Jinak příběh byl zajímavý, poutavý i čtivý. Popisy přírody jsem přeskočila. Ale přesto doporučuji. A přečtení stojí za to. S druhým dílem ale asi chvilku počkám, než se do něj pustím.

Štítky knihy

pro ženy Německo Kilimandžáro

Autorovy další knížky

Leah Bach (p)
německá, 1941
2017  75%Panský dům
2018  81%Panský dům a jeho dcery
2019  83%Zlaté časy
2020  83%Nová doba
2019  77%Hortenziová zahrada

Kniha Nebe nad Kilimandžárem je v

Právě čtených5x
Přečtených168x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených4x
Knihotéce221x
Chystám se číst141x
Chci si koupit45x
dalších seznamech5x